-

-

28 Νοε 2011

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

Η Δημοτική Παράταξη ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ καλεί όλους τους/τις συνδημότες/-ισσες να παραβρεθούν την Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2011 στις 10:00 π.μ. στη συγκέντρωση, στην είσοδο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Πανεπιστημίου 47-49, εν όψει της συζήτησης της Ολομέλειας, για το «χαράτσι» στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.


Τη συγκέντρωση διοργανώνουν δήμοι, κοινωνικοί φορείς και ομάδες πολιτών που αντιδρούν στην άδικη, ανάλγητη και αντικοινωνική επιβολή του.

Χαμένος αγώνας, είναι μόνο ο αγώνας που δεν δίνεται.

14 Νοε 2011

ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2011-11-14
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω, που πραγματοποιήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2011, κατόπιν εισήγησης της παράταξής μας, το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγάλεω ενέκρινε δύο ψηφίσματα που αφορούσαν α) το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Δομημένων Επιφανειών, που θα εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, και β) την εργασιακή εφεδρεία στους ΟΤΑ. Το πρώτο ψήφισμα ψηφίστηκε αυτολεξί, ενώ στο δεύτερο έγινε και προσθήκη περί μη έκδοσης του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.
1. Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω για το «χαράτσι»
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγάλεω:
- Καταδικάζει τις ασκούμενες πολιτικές, που, στο όνομα της εξυπηρέτησης του χρέους, επιβάλλουν διαρκή φοροεπιδρομή και δραματική μείωση των εισοδημάτων στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους επαγγελματίες, ενώ αφήνουν συστηματικά, εκτός ελέγχου τη φοροδιαφυγή και το μεγάλο οικονομικό πλούτο
- Θεωρεί κοινωνικά άδικο και ανάλγητο το νέο «χαράτσι» στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, που απειλεί να στερήσει ένα βασικό κοινωνικό αγαθό από τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα
- Στέκεται αλληλέγγυο σε ομάδες πολιτών και φορέων που αντιδρούν στην εφαρμογή του και διεκδικούν την ακύρωση του ως άδικου και αντισυνταγματικού και δηλώνει ότι θα πρωτοστατήσει στην αποτροπή της διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε κάθε σπίτι του Αιγάλεω, λόγω της μη καταβολής του “χαρατσιού”»

2. Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω για την εργασιακή εφεδρεία
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγάλεω θεωρεί ότι:
- Το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας έρχεται να προστεθεί στα επώδυνα, για τους εργαζόμενους και αναποτελεσματικά για την κρίση, μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικα. Είναι βέβαιο πως η εφαρμογή του θα κατεδαφίσει το ελάχιστο κοινωνικό κράτος, θα οδηγήσει σε χρεοκοπία τα ασφαλιστικά ταμεία, θα μπλοκάρει κάθε κοινωνική και παραγωγική δραστηριότητα, εκτινάσσοντας στα ύψη την ανεργία και διευρύνοντας το χάσμα στη κοινωνική συνοχή.
- Το δημοτικό συμβούλιο δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετο στις αδιέξοδες αυτές πολιτικές που το μόνο αποτέλεσμα που έχουν είναι η διάρρηξη του κοινωνικού ιστού της χώρας. Πολιτικές που οδηγούν σε χρεοκοπία την κοινωνία και σε ιδιωτικοποίηση των δημόσιων και κοινωνικών υπηρεσιών, προσθέτοντας νέα βάρη στους πολίτες.
- Στην πρωτοφανή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Έλληνες εργαζόμενοι, εξαιτίας της πολιτικής του μνημονίου, η εργασιακή εφεδρεία είναι βέβαιο ότι αποτελεί προθάλαμο ανεργίας και μαζικών απολύσεων στο δημόσιο
- Καλούμε έστω και τώρα την κυβέρνηση αντί να εξωθεί σε απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους και μάλιστα χωρίς κανένα απολύτως δημοσιονομικό όφελος, να προωθήσει άμεσα αναπτυξιακά μέτρα με την ανασυγκρότηση των υπηρεσιών και των οργανισμών και την ουσιαστική αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού του Δημόσιου
- Τέλος το Δημοτικό Συμβούλιο ζητά, να μην εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας στους εργαζόμενους των ΟΤΑ»

7 Νοε 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2011-11-07 (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 2.11.11)

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω, που πραγματοποιήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2011, η δημοτική παράταξη ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ κατέθεσε δύο προτάσεις ψηφισμάτων οι οποίες δεν έγιναν δεκτές από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπηλιόπουλο ως έκτακτο θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και έγινε παραπομπή τους να συζητηθούν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο της 10.11.2011. Επιπρόσθετα, ο επικεφαλής Δ. Μπίρμπας κατέθεσε δύο επισημάνσεις και μία ερώτηση. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 2.11.11 παραβρέθηκε η νέα δημοτική σύμβουλoς της παράταξης Γιάννα Χριστόγλου, η οποία αντικατέστησε την παραιτηθείσα Ασπασία Αρετάκη.