-

-

26 Ιουλ 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΕΔΑ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΠΑΛ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΔΑΠ)




Την ώρα που η Μνημονιακή κυβέρνηση ισοπεδώνει κάθε κοινωνική κατάκτηση των τελευταίων 80 χρόνων, τώρα που το μαύρο της ΕΡΤ αποτελεί το σήμα κατατεθέν της, που πραγματοποιείται η «κηδεία» της Δημόσιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, η διάλυση της Αυτοδιοίκησης και των δημοσίων υπηρεσιών υγείας, που προχωρούν οι κατασχέσεις σπιτιών μικροοφειλετών και δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι απολύονται, ενώ οι δημόσιοι πόροι εκποιούνται, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω αδυνατεί να αντιληφθεί το μέγεθος της κοινωνικής καταστροφής και να αντιδράσει αναλόγως. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 23.7.2013 , δημοτικοί σύμβουλοι της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ έθεσαν, πέραν των άλλων, τα παρακάτω θέματα.
ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ
1.            ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΕΔ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ.

8 Ιουλ 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20130708



8-7-2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά το σχέδιο διάλυσης της Υγείας και της Παιδείας, σειρά έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η Μνημονιακή κυβέρνηση «σώζοντας» για μια ακόμη φορά την Ελλάδα, δείχνει την πόρτα της εξόδου σε χιλιάδες δημοτικούς υπαλλήλους, οδηγώντας την τοπική αυτοδιοίκηση σε οριστική διάλυση. Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων για το δικαίωμα στην εργασία και θεωρούμε ότι η παρουσία τους είναι το εντελώς απαραίτητο συστατικό για τη διατήρηση του κοινωνικού κράτους.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω, που πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουλίου 2013, δημοτικοί σύμβουλοι της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ έθεσαν τα παρακάτω θέματα. 

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ
1.            ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ» (Λοιμωδών). Μετά από δική μας πρόταση συζητήθηκε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και έγινε αποδεκτή η πρότασή μας για συμμετοχή του Δήμου μας στις σχετικές δράσεις, αλλά και το κοινό ψήφισμα των δήμων της περιοχής, το οποίο

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ



ΕΚΤΑΚΤΟ Δ.Σ ΚΕΔΕ  7-7-2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Σπύρος Τζόκας
Μέλος Δ.Σ ΚΕΔΕ
                                     
        Είναι πλέον προφανές, και στους μη μυημένους, ότι με συνέπεια και μεθοδικότητα προωθείται ένα άγριο νεοφιλελεύθερο σχέδιο κατάλυσης της Αυτοδιοίκησης, ως αυτόνομου διακριτού πόλου του δημόσιου χώρου και μετατροπή της σε διοικητικό μηχανισμό  του κράτους ,με περιορισμένες αρμοδιότητες. Πλέον ο κίνδυνος δεν είναι αυτός μιας «καχεκτικής» αυτοδιοίκησης, αλλά μιας «κλινικά νεκρής» αυτοδιοίκησης.
   Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας τον ολισθηρό δρόμο των αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων, των πρόχειρων λύσεων, των αιφνιδιασμών και κυρίως των αυταρχικών και αντιλαϊκών πολιτικών σε αγαστή συνεργασία με την Τρόικα, προχωρεί σε μέτρα που ποτέ δεν συζήτησε με την Αυτοδιοίκηση και τους εργαζόμενους.
   Ήδη συντάσσεται με εντατικούς ρυθμούς το αναθεωρημένο μνημόνιο για να σταλεί στο Eurogroup.
   Η  Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί  το μόνιμο «θύμα»,  περιορίζεται συνεχώς  το κοινωνικό της έργο,  συρρικνώνονται οι  υπηρεσίες της, «πληρώνει» τις πολιτικές του Μνημονίου και της Τρόικας.
  Η αποδοχή από την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ ενός διαρκούς συμβιβασμού είναι μια πολιτική επιλογή που οδηγεί στα σημερινά αποτελέσματα αλλά και στο τέλος του τον δημοκρατικό λαϊκό θεσμό της Αυτοδιοίκησης.
   Το τονίσαμε αρκετές φορές, αλλά και στο πρόσφατο Συνέδριο και απαιτήσαμε κόκκινες γραμμές για την επιβίωση της Αυτοδιοίκησης…..δεν εισακουσθήκαμε.
   Οι απολύσεις είναι τώρα στην ατζέντα……Σε τρεις δόσεις!!! τέλη Ιουλίου, τέλη Αυγούστου και τέλη Σεπτεμβρίου…..
      Μέχρι τέλη Ιουλίου θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 4.200 υπάλληλοι: