-

-

27 Απρ 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23/04/2010

Το Δημοτικό Συμβούλιο και το VOVO-MALL…της αμηχανίας

Στην συνεδρίαση της 20/4/2010 το Δημοτικό Συμβούλιο ασχολήθηκε με σοβαρά ζητήματα, όχι όμως με τον καλύτερο τρόπο.
Για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΛΥΒΙ,
ο κ. Καλογερόπουλος άλλαξε για 4η φορά διατύπωση της απόφασης μετονομασίας του σε “Κωνσταντίνος Καραμανλής” και του νέου λογότυπου επιγραφής του, αφού δέχθηκε επιστολή, δημοσιευμένη ήδη στο τύπο , της οικογένειας της δωρήτριας , που εκφράζουν την διαφωνία τους με την μετονομασία συμφωνώντας με .τις απόψεις μας και των υπολοίπων παρατάξεων. Προσπάθησε ανερυθρίαστα ,να μας “πείσει” ότι η τελική κατάληξη στην διατύπωση, έχει την σύμφωνη (!) γνώμη των δωρητών, ενώ γνωρίζει ότι συνεχίζουν να διαφωνούν με την μετονομασία (όπως αναφέρεται και στην απάντηση που έστειλαν στις 20-4-2010 ) και απλώς θεωρούν τη νέα πρόταση καλύτερη από την προηγούμενη που είχε δημοσιευθεί με ολοσέλιδη διαφημιστική καταχώρηση στις 31-3-2010. Συνέχισε δε ισχυριζόμενος ότι έκανε το καθήκον του, την οφειλόμενη συνεννόηση μαζί τους !! και έτσι προχωρά στην συνέχεια, δηλαδή στην ψευδεπίγραφη σύνθετη ονομασία που δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία που διαδραματίστηκε στην περιοχή αυτή του Δήμου μας. ΗΜΑΡΤΟΝ.

Για το ΒΩΒΟ -Mall στον Ελαιώνα,
μετά από εισήγηση μας (Δ. Μπίρμπας ) “ΑΝΑΠΛΑΣΗ Αιγάλεω”, στο Δ.Σ. την επόμενη των δηλώσεων της υπουργού κας Μπιρμπίλη (4 Μάρτη) , οι τοποθετήσεις που ακολούθησαν ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες.
Ο κ. Καλογερόπουλος, που είχε αποφύγει να δεσμευτεί σαφώς για την μη κατασκευή του συγκεκριμένου Βωβο-Mall το 2009 (Κυβέρνηση ΝΔ), μιλώντας τότε, γενικά ορθά, για πράσινο και όχι τσιμέντο στον Ελαιώνα, τώρα προσχώρησε στην άποψή μας και συναποφασίσαμε την αντίθεσή του Δήμου μας στην δηλωμένη πρόθεση της Υπουργού κ. Μπιρμπίλη για νομοθετική ρύθμιση κατασκευής μικρότερου (52.000 τ.μ. έναντι 74.000 τ.μ). Πρόθεση που αν υλοποιηθεί αφανίζει τον εμπορικό κόσμο της πόλης. Το ψήφισμα περιλαμβάνει επίσης, την αντίθεση του Δημοτικού Συμβουλίου στα νέα εμπορικά κέντρα που ξεπηδάνε σε όλη την περιοχή και την ανάγκη ύπαρξης Ταμείου Γης από το κράτος για την διασφάλιση του πράσινου στον χώρο του Ελαιώνα στο Αιγάλεω.
Η παράταξη του κ. Καρδαρά , με τον συνήθη εισηγητή της κ. Σπηλιόπουλο, εξέφρασε μεν την αντίθεσή της στο Mall, όπως και το 2009, όταν είχε συμφωνήσει στο τότε ψήφισμά μας αλλά … “απείχε” της ψηφοφορίας γιατί δεν έχουμε ακόμα σχέδιο νόμου. Οι δυο ανακοινώσεις της κας Υπουργού, τα δημοσιεύματα, οι συνεδριάσεις του Παναθηναϊκού για το γήπεδο, δηλώσεις και άρθρα, δεν αποτελούν ισχυρά κίνητρα για απόφαση, ας περιμένουμε το σχέδιο … αμηχανία ψάλτου βήξ.
Ο κ. Σατζαρίδης αφού “κατακεραύνωσε” τους πάντες, στιγμάτισε την “υποχώρηση” των φορέων και της επιτροπής των πολιτών για την κατασκευή του γηπέδου, που βέβαια κέρδισαν την διακοπή κατασκευής του VOVO-MALL από το Συμβούλιο Επικρατείας. Δήλωσε κατά της εμπορευματοποίησης, και της τσιμεντοποίησης και υπέρ ενός Ελαιώνα πάρκου υψηλού πρασίνου, ότι δεν εμπλέκεται σε ανταγωνισμούς επιχειρηματιών !! ενώ για τις άμεσες επιπτώσεις του στους επαγγελματίες της πόλης, τόνισε ότι οφείλονται στον επερχόμενο ,νομοτελειακά, αφανισμό τους από την καπιταλιστική επίθεση.

Για το Σχέδιο “Καλλικράτης”
Για το Σχέδιο “Καλλικράτης” και την μεταμεσονύχτια συζήτηση που ακολούθησε δεν θέλουμε να κάνουμε κανένα σχόλιο αναζητήστε τα πρακτικά. Δεσμευόμαστε, μετά την νομοθέτησή του, να παρουσιάσουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα από την εφαρμογή του στην πόλη. Το Αιγάλεω ως γνωστόν δεν αλλάζει όρια δεν συνενώνεται και αν ψηφισθεί ο σχεδιαζόμενος κεντρικός εκλογικός νόμος, θα αποτελεί στο μέλλον μονοεδρική κοινοβουλευτική εκλογική περιφέρεια.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο, επίσης θέσαμε ερωτήσεις για το ύψος του χρέους, (ανεξέλεγκτα δάνεια) αποχαρακτηρισμούς χώρων, την από λάθος μείωση συντελεστών, τον προγραμματισμό και συνέχεια έργων και μελετών (ΓΙΟΥΛΑ, κτήμα Μερκάτη, Συγκοινωνιακή, Ελαιώνα , ,Σχολείων, Κεραίες -14ο Δημ, κλπ ) που θα απαντηθούν σε επόμενο Συμβούλιο .