-

-

6 Οκτ 2010

Ομιλία του Δ.Μπίρμπα στην ανοιχτή εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος και του ψηφοδελτίου.

Την Τρίτη 5/10/2010 στο κατάμεστο πολιτιστικό κέντρο Γιάννης Ρίτσος (αίθουσα φουαγιέ, σκάλες) (πάνω απο 250 άτομα) ο υποψήφιος Δήμαρχος της παράταξης ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ Δημήτρης Μπίρμπας, παρουσίασε το Πρόγραμμά και τον βασικό κορμό του Ψηφοδελτίου για τις εκλογές του 2010.

Χαιρετισμούς απηύθυναν η συμμετέχουσα στο ψηφοδέλτιο, πρώην βουλευτής, Τασία Ανδρεαδάκη εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων και ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Μυστακόπουλος. Πέραν των άλλων στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρώην πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου και τέως επικεφαλής παράταξης Παναγιώτης Μπιτούνης, ο πρώην αντιδήμαρχος Τάκης Κεφάλας και νυν ανεξάρτητος Δημ. Σύμβουλος Γιάννης Μάλτσιος.


ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΨ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΡΜΠΑ
Αγαπητοί φίλες – οι,

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε από καρδιάς γιατί η σημερινή παρουσία σας αποτελεί την καλύτερη απόδειξη για την αναγκαιότητα του ταξιδιού που ξεκινήσαμε, ταξίδι που προορισμός του δεν είναι οι εκλογές του Νοέμβρη – αλλά το Αιγάλεω που μας αξίζει. Το Αιγάλεω της κοινωνικής αλληλεγγύης, της βιώσιμης ανάπτυξης, της αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης.
Ενδιάμεσος σταθμός, αλλά πολύ σημαντικός είναι οι εκλογές του Νοέμβρη. Σ΄ αυτό το ταξίδι έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις συμπληγάδες της κρίσης και του Μνημονίου, την δήωση της τοπικής κοινωνίας από την απαράδεκτη οκταετή διαχείριση της διοίκησης Καλογερόπουλου.
Οι εκλογές του Νοέμβρη θα λειτουργήσουν καταλυτικά σ΄ αυτή την προσπάθεια. Προσφέρουν την ευκαιρία της αποστολής μηνύματος, αποδοκιμασίας και αντίστασης στους Μινώταυρους του δικομματισμού και τις τοπικές απολήξεις τους, που οδήγησαν την χώρα σε αδιέξοδο και στις καταστροφικές, κοινωνικά πολιτικές, που ειρήσθω εν παρόδω οι συμβατικές δεσμεύσεις τους θα στοιχίσουν στο Δήμο Αιγάλεω 20.000.000,00 €, από την μείωση των θεσμοθετημένων πόρων της Αυτοδιοίκησης. Επειδή δεν «τα φάγαμε όλοι μαζί» επιβάλλεται η ανατροπή των κατευθύνσεων του στην πράξη.
Είναι επίσης ευκαιρία να θέσουμε τέρμα στο καθεστώς Καλογερόπουλου, του χύμα και του χύδην σχεδιασμού και διοίκησης, της υπερχρέωσης του Δήμου χωρίς αγορές γης και ουσιαστικό έργο.
Του εμπορίου ελπίδας και ψυχών, χιλιάδων απελπισμένων ανέργων για μια δίμηνη-τρίμηνη σύμβαση εργασίας. Της αισθητικής υποβάθμισης της πόλης, της κυριαρχίας του γκρί, των αγριοραδικιών και του χαμομηλιού, της λαμαρίνας και της «έκθεσης» κιγκαλερίας φωτισμού στην κεντρική μας πλατεία. Της ελλιπούς καθαριότητας και της υποβάθμισης του πρασίνου. Μιας διοίκησης που στηρίχθηκε στην παραπλάνηση, το ψέμα και τον λαϊκισμό. Αρκεί να δείτε τα «έργα» του κομψού, πολυτελέστατου πολύπτυχου που κυκλοφόρησε σήμερα, μαγική εικόνα, 2-3 φωτογραφίες από την ίδια παρέμβαση, ως το παρτέρι και τον αύλειο χώρο.
Εφόδια σ΄ αυτό το ταξίδι έχουμε κατ΄ αρχήν εσάς και όπλα:
Το έργο που πραγματοποιήσαμε, με τον έντιμο και αξιοκρατικό τρόπο διοίκησης που ασκήσαμε την περίοδο Ανάπλασης – Μυστακόπουλου. Παρά τα όποια λάθη και τις παραλείψεις μας συγκρίνοντας τα με την περίοδο Καλογερόπουλου είναι η μέρα με την νύχτα.
Και για να γίνει σαφές:
Διοίκηση Ανάπλασης – Μυστακόπουλου.
Αγορά 42 στρεμμάτων γης, δημιουργίας 5 Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, του Δημαρχείου, της Αλέας, του Θεάτρου, του Πολιτιστικού Κέντρου, της καθιέρωσης της πρωινής βάρδιας στα σχολεία, της δημιουργίας θεσμών Αθλητισμού – Πολιτισμού (ΔΑΟ – ΔΠΟ- Εικαστικό), της Δημοτικής Επιχείρησης, της Δημοτικής Συγκοινωνίας, των 3 ΚΑΠΗ κλπ., της «υπανάπτυξης» , κατά τον κ. Καλογερόπουλο, που έφερε σε τρέχουσες τιμές περισσότερα από 20 Δις. Δρχ. (60 εκατομμύρια Ευρώ) στην πόλη από άλλους φορείς για έργα Δήμου.
Θυμίζουμε 14 οικόπεδα αγορά γης και κατασκευή Σχολικών Συγκροτημάτων από τον ΟΣΚ, την διαμόρφωση του Άλσους, της Θηβών της συγχρηματοδότησης αγορών γης και κατασκευής Δημοτικών Κοινωνικών και Αθλητικών Υποδομών, την οριστική κάλυψη του Χαϊδαρορέματος , την Ολοκλήρωση του δικτύου των ομβρίων, οδικών έργων, την συγχρηματοδότηση Δράσεων Αθλητισμού, Πολιτισμού, Κοινωνικής Πρόνοιας κλπ.
Ενώ η οκταετής διοίκηση Καλογερόπουλου εκτός από την υπηρεσιακή συνέχεια του τεχνικού προγράμματος μας του 2002, το Γήπεδο και το «ελληνικό Μολύβι» όπως τα έκανε, έχει να δείξει μόνο βελτιώσεις λειτουργίας κάποιων Νομικών Προσώπων και μερικών νέων εκδηλώσεων, έχει να επιδείξει ένα ρεσιτάλ ψευδών και φτηνών δικαιολογιών για την απουσία έργου, ένα δυσβάστακτο χρέος χωρίς αγορές γης (περίπου 35.000.000,00 €) μία πολιτικά ανήθικη, πελατειακή διαχείριση του πόνου των ανέργων .
Η απουσία σχεδίου και η έλλειψη ενδιαφέροντος της για την πόλη, αντικατοπτρίζεται γλαφυρά στην κεντρική πλατεία, 3 χρόνια μετά την έλευση του Μετρό – θάλλουν αγριοραδίκια και χαμομήλια, ενώ μετά από 8 χρόνια «έντυσε» ένα μήνα πριν τις εκλογές ,με πράσινο τούλι τις λαμαρίνες της απραξίας και της εγκατάλειψης του.
Αφού «έδιωξε» τους πυλώνες και «λειτούργησε» την κατασκήνωση στην Ραφήνα, στις προεκλογικές αφίσες του 2006, τους «ξαναδιώχνει» το …..2012, ενώ η κατασκήνωση παραμένει χώρος συλλογής για καυσόξυλα και πευκοβελόνες.
Αφού καθυστέρησε σκόπιμα, ένα ολοκληρωμένο μεσοπρόθεσμο προγραμματισμό έργων που παρέλαβε, έχει ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου για προεκλογικό κόψιμο κορδέλας σε ότι υπάρχει, ανακαίνιση κτιρίου – πλατείας – μικρών αναπλάσεων και σε ένα μπαράζ απονομών και φωτογραφιών.
«Τι να θυμηθώ τι να ξεχάσω..», λέει και το τραγούδι.
  • το γήπεδο «ΣΤ. Μαυροθαλασσίτης» που θα το τελείωνε σε 6 μήνες με 1-1.500.000 €, μετά 8 χρόνια έχει στοιχίσει περισσότερα από 10.000.000€, με την λαθεμένη επιλογή της επιδιόρθωσης και όχι της ανακατασκευής, πυλώνων 50 ετών και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί;
  •  Ότι επί οκτώ μήνες ισχυρίζονταν ψευδώς ότι δεν έχει παραχωρήσει το γήπεδο στον Ηλυσιακό, όταν είχε δοθεί από την 1η μέρα, 
  • οτι «κατασκεύασε» μέσω ΟΣΚ, προπονητήριο, αντί κλειστό των 3.000 θέσεων στο Πολυκλαδικό, σύμφωνα με δηλώσεις και ομιλίες τους, σε εκδηλώσεις και πίτες, ενώ ήταν γνωστό εκ των προτέρων και το είχαμε επισημάνει, ότι νομοθετικά δεν μπορούσε να γίνει 
  • ότι θα συνεχιστεί και την επόμενη 4ετία, ο διαγωνισμός «λάστιχο» των 265 εργαζομένων που ξεκίνησε προεκλογικά το 2006 και δεν λέει ακόμα να τελειώσει. Ο διαγωνισμός «θαύμα» που προεκλογικά διόριζε τηλεφωνικά 2-3.000 Αιγαλιώτες και οι πρώτοι πίνακες μόνο 20 –25.
Κατά τ΄ αλλά, ο κ. Δήμαρχος όπου σταθεί και όπου βρεθεί, δηλώνει την «ανεξαρτησία» του όταν οι παρελάσεις και χαιρετισμοί υπουργών, βουλευτών, αρχηγών της ΝΔ είναι το κλου σε πίτες σε εκδηλώσεις του, σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα και δίπλα στο κλειστό . Τελευταίο παράδειγμα αυτό της πίτας του 2010, όπου η παρουσία ευμεγέθους κοινοβουλευτικού κλιμακίου με την κα Μπακογιάννη, αποτυχούσα αρχηγό που υποστήριξε, συνοδεύτηκε με μήνυμα του κ. Σαμαρά για καλή επιτυχία, προς επιβεβαίωση της κομματικής υποστήριξης.
Σε συνέδρια και τηλεοράσεις, μιλά για το «τεράστιο χρέος» που παρέλαβε και τις ευθύνες της πολιτείας που δήθεν δεν ελέγχει τους Δήμους. Η προσφιλής του μέθοδος αντιστροφής της πραγματικότητας. Παρέλαβε έναν Δήμο με ετήσια τοκοχρεολύσια 500.000,00 € για αγορά γης και παραδίδει έναν Δήμο με 3.500.000,00 € από πελατειακή σπατάλη, έχοντας αγοράσει μόνο μία σούδα γης, ένα υπόλοιπο 250 τμ. προηγούμενης αγοράς μας.
Ενώ αφήνει 10.000.000,00€ «κρυφό χρέος» ,μόνο για δικαστικές αποφάσεις υπέρ μισθών εργαζομένων. Στοιχεία από τους Ισολογισμούς του στα ψιλά γράμματα.
Η Διοίκηση Καλογερόπουλου που έκανε, συγγνώμη για την έκφραση, το «γεια σου ρε μα.. (λάκα)», τίτλο τιμής για το Αιγάλεω, πρέπει να φύγει από την πόλη δεν της αντιστοιχεί.
Μόνη εναλλακτική λύση που παρουσιάζεται σε αυτό το αδιέξοδο η παράταξη μας, που καταστατικός στόχος της δεν είναι τα κομματικά επινίκια, η κατάληψη και νομή της εξουσίας αλλά η κάλυψη των αναγκών της πόλης, γιατί για μας ο εχθρός δεν βρίσκεται στα έδρανα του Δημ. Συμβουλίου αλλά στα προβλήματα και τις πολιτικές που τα δημιουργούν.
Υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση; Μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική λύση η παράταξη του ευγενούς κ. Καρδαρά, που πέρα από την απόλυτη κομματική εξάρτηση στο σημερινό κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζεται από προγραμματική και αντιπολιτευτική αλαλία, συναίνεση σε αποχαρακτηρισμούς οικοπέδων, μεγιστοποίηση μικροπροβλημάτων, αλλαγή θέσεων επί ΠΑΣΟΚ για το Mall σον Ελαιώνα, απουσία οποιουδήποτε οράματος και σχεδιασμού και κυρίαρχη λογική….. «επειδή είμαι ΠΑΣΟΚ θα έρθει και η σειρά μου».
Όποιος θεωρεί ότι υπερβάλουμε ας διαβάσει τις τοποθετήσεις σε προϋπολογισμούς και απολογισμούς, ας ψάξει να βρει εναλλακτική τεκμηρίωση, πρόταση.
Ένα μήνα πριν τις εκλογές ας μου πει κάποιος τι ξέρει ότι κάνει ή θα κάνει ο κ. Καρδαράς και η παράταξη του στην πόλη, πέραν του ότι τον αμφισβητούν οι μισοί που κατηγορούν τους άλλους μισούς, και εκείνοι κάποιους άλλους.
Μπορεί να αποτελέσει μήπως εναλλακτική λύση η ειλικρινής, δεδηλωμένα δημοτική παράταξη – παράρτημα του Κομμ. Κόμματος, με τον κομματικά χρεωμένο στην Αυτοδιοίκηση, κατά δήλωση του, συμπαθή νεαρό κ. Βούλγαρη, που παρά την γενικά φιλολαϊκή στάση, οι τοποθετήσεις και ανακοινώσεις τους είναι «φωτοτυπίες κεντρικών ανακοινώσεων»; Όταν υπάρχει κυρίαρχη η αντίληψη ότι δεν αξίζει τον κόπο η διαχείριση του Δήμου, «οι μικροβελτιώσεις», αξία έχει μόνο η συγκέντρωση δυνάμεων για την έφοδο στον ουρανό.
Να γιατί αποτελούμε, δυστυχώς, την μόνη εναλλακτική λύση στο τέλμα Καλογερόπουλου.
Αξίζει τον κόπο η στήριξη μας; Θα προσπαθήσουμε να σας το τεκμηριώσουμε και στη συνέχεια.
Το δεύτερο όπλο μας είναι το πρόγραμμα μας, ένα συγκροτημένο σχέδιο για την πόλη, ανοικτό σε διορθώσεις και συμπληρώσεις.
Ένα πρόγραμμα που συζητάμε τις κατευθύνσεις του ένα χρόνο, από τον Νοέμβρη του 2009 που το παρουσιάσαμε. Τον Γενάρη του 2010 το τυπώσαμε και το μοιράσαμε με ένα ερωτηματολόγιο. Έχουμε λάβει υπόψη παρατηρήσεις και συμβουλές, αμφισβητήσεις και διορθώσεις. Σήμερα το θέτουμε για έγκριση και στις επόμενες βδομάδες θα το παρουσιάσουμε σε συνέντευξη τύπου μαζί με το οριστικό ψηφοδέλτιο και την τελική κατάθεση των υπογραφών στη Διακήρυξη στήριξης του Συνδυασμού, που μπορείτε να βρείτε έξω και την έχουν ήδη υπογράψει ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Μυστακόπουλος, το σύνολο σχεδόν των Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης από προηγούμενες περιόδους, επιστήμονες και επαγγελματίες της πόλης από όλους, κυριολεκτικά όλους τους πολιτικούς χώρους.
Είναι τυχαίο ότι παρ΄ ότι από τον Μάρτη που το παραδώσαμε, με το ερωτηματολόγιο, σε κάθε δημοτικό σύμβουλο ξεχωριστά δεν έχουμε λάβει απόκριση, ούτε καν ένα άρθρο κριτικής ή και πολεμικής σε κάποιες θέσεις; Μήπως ήταν αλάνθαστες οι κατευθύνσεις; ειλικρινά πιστεύουμε πως όχι, για αυτό άλλωστε τις διορθώσαμε, τις συμπληρώνουμε και είναι σίγουρο ότι ούτε η σημερινή εκδοχή τους διεκδικεί το αλάθητο.
Μήπως αυτό όμως αντανακλά την κρίση που βιώνει η πόλη;
Μήπως και αυτό επαληθεύει την δυστυχία, ότι αποτελούμε την μόνη εναλλακτική λύση; Γιατί είναι κοινή συνείδηση μας ότι θέλουμε να είμαστε η καλύτερη, σε καλές λύσεις για την πόλη και όχι η καλή σε ανύπαρκτες ή κακές, αυτό είναι το δυστύχημα. Σ΄ αυτή την πόλη γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας και θέλουμε να λειτουργεί σωστά, ανεξάρτητα του ποιος την διοικεί.
Το άλλο όπλο μας είναι η αντιπολιτευτική μας τακτική. Ανοίξαμε τα μεγάλα ζητήματα για το μέλλον της πόλης,
  •  το ΒΩΒΟ-MALL και με Σουφλιά και με Μπιρμπίλη, όπου είναι χαρακτηριστικές οι εναλλαγές θέσης ανάλογα το ποιο κόμμα κυβερνά ,των δύο υποτιθέμενα «ανεξαρτήτων» παρατάξεων. Και πήραμε τελικά απόφαση Δ.Σ. με βάση την εισήγηση μας
  • την νομοθετική ρύθμιση για εγκατάσταση 42.000 και πλέον τ.μ. γραφείων της ΔΕΗ στο κομμάτι του Αιγάλεω και η Διοίκηση αδιαφόρησε.
  • την μελέτη της Νομαρχίας που προέβλεπε ΣΜΑ 1200 τόνων, που μετά την εισήγηση μας κατορθώσαμε να αποτραπεί.
  • τις αλλαγές στον Ελαιώνα που προέβλεπε το σχέδιο Σουφλιά
  • την ανεξέλεγκτη χωροθέτηση πολυκαταστημάτων
  • την κομματικοποίηση της Ιστορίας της πόλης, με την μετονομασία της δωρεάς Βρανά, εργοστάσιο «Ελληνικό μολύβι» σε «Κωνσταντίνος Καραμανλής»
Είμαστε παρόντες και στα «μικρά» τα καθημερινά, τα σημαντικά προβλήματα της καθημερινής ζωής της, από την λακκούβα ως την εγκατάλειψη του κέντρου και το λούνα παρκ που θέλει και φέτος να φέρει στην εκκλησία.
Το τελευταίο μεγάλο όπλο μας είναι η παράταξη μας, μία ιστορική δημοτική παράταξη ενεργών πολιτών, με πολλαπλές ιδεολογικές αφετηρίες και αναφορές, που ανήκουμε πολιτικά στην Αριστερά, στην Οικολογία, σε όλο το φάσμα του κοινοβουλευτικού και εξωκοινοβουλευτικού, Δημοκρατικού χώρου.
Είμαστε η μόνη παράταξη που εξέλεξε με ανοιχτές μαζικές δημοκρατικές διαδικασίες επικεφαλής, δύο χρόνια πριν, χωρίς κομματικές παρεμβάσεις και χρίσματα και δεν είναι τυχαίο επίσης, ότι μας στηρίζουν τρεις πολιτικοί σχηματισμοί, ΣΥΝ, Δημ. Αριστερά και Οικολόγοι Πράσινοι, συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο ψηφοδέλτιο υπάρχουν όπως πάντα, άνθρωποι που πολιτικά ψηφίζουν όλο το φάσμα του Δημοκρατικού κοινοβουλευτικού τόξου.
Εργαλείο συνοχής αλλά και δράσης όλων μας είναι το Πρόγραμμα μας, που σας καταθέτουμε, ένα πρόγραμμα – όραμα
  • για το Αιγάλεω της κοινωνικής αλληλεγγύης ,για όλους τους κατοίκους και τις ηλικίες,
  • το Αιγάλεω της περιβαλλοντικής αναβάθμισης, της λειτουργικής και αισθητικής ικανοποίησης των πολιτών του, που κόκκινο νήμα του είναι η συμμετοχή της κοινωνίας στις αποφάσεις και τις δράσεις του Δήμου. Άλλωστε προτείνουμε μια σειρά μέτρα (συμμετοχικό προϋπολογισμό, τοπικά δημοψηφίσματα, Χάρτα Δικαιωμάτων του Δημότη)
Θεωρώντας ότι η κρίση είναι βαθιά, συστημική και ότι οι κατευθύνσεις του μνημονίου, θα επηρεάσουν αρνητικά την συνοχή της ελληνικής κοινωνίας την τρέχουσα δεκαετία, βάζουμε σαν πρώτο στόχο την κοινωνική αλληλεγγύη.
Αξιοποιώντας διεθνείς και ελληνικές εμπειρίες, προτείνουμε μία σειρά από μέτρα που χωρίς να λύνουν οριστικά τα προβλήματα που δημιουργεί η κρίση, αμβλύνουν τις επιπτώσεις της.
Πέρα από υποδομές, επιδιώκουμε την συγκρότηση ενός Τοπικού Κοινωνικού Συμβολαίου που θα στοχεύει στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και του ρατσισμού .
  • Με λειτουργία 24ώρου κέντρου υποστήριξης των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων (άτομα με ειδικές ανάγκές , ηλικιωμένοι, άνεργοι), προγραμμάτων ένταξης των μεταναστών και αποφυγής της γκετοποίησης περιοχών. 
  •  Με τη Δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου, 
  •  Δημοτικής τράπεζας ελεύθερου χρόνου, 
  •  Ξενώνα φιλοξενίας Αστέγων, 
  •  Ιματιοθήκη απόρων, 
  •  Βελτίωση των προγραμμάτων σίτισης που το 1997 καθιερώσαμε και άλλων πολλών, φιλοδοξούμε μαζί με σας και όλους τους Αιγαλεώτες, Δημοτική αρχή και τοπική κοινωνία, να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό ρεύμα κοινωνικού εθελοντισμού, ένα δίχτυ ανθρωπιάς και αλληλοστήριξης στην πόλη μας.
Αναγκαίος επίσης ένας νέος πολεοδομικός σχεδιασμός αναγκών, που θα επικαιροποιεί και θα εμπλουτίζει τις κατευθύνσεις που σαν παράταξη θέσαμε το «μακρινό» 1987, με βασικούς άξονες,
  • την προστασία του δημόσιου χώρου, την ενίσχυση της Δημοτικής Συγκοινωνίας, 
  •  δίκτυο ποδηλατοδρόμων, 
  •  χωροθέτηση Parking μετά την απαραίτητη νέα κυκλοφοριακή μελέτη.
  •  Εφαρμογή τοπικών σχεδίων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, εξοικονόμηση ενέργειας και αξιοποίηση όλων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ενεργειακή διαχείριση κτιρίων, βιοκλιματικές παρεμβάσεις. 
  •  Άμεση εκπόνηση νέας πολεοδομικής μελέτης, ΒΙΠΑ προς εξυγίανση, στην περιοχή της «ΓΙΟΥΛΑ» και μελέτης χωροθέτησης των απαραίτητων λειτουργιών και ευγενών χρήσεων του Δήμου αλλά και του Μητροπολιτικού κέντρου, στον Ελαιώνα, διατηρώντας και αυξάνοντας, όπου είναι δυνατόν, το ισοζύγιο πρασίνου. Ένας σχεδιασμός που θα συνοδεύεται από ένα νέο πρόγραμμα αγορών γης και κατασκευής υποδομών.
Μία άλλη οργάνωση και λειτουργία του Δήμου με επίκεντρο τις κοινωνικές υπηρεσίες, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και εξυπηρέτηση, των πολιτών και του εμπορικού κόσμου. Την ανακύκλωση, την βελτίωση του πράσινου, με δημιουργία ειδικής υπηρεσίας Διαχείρισης του Άλσους, όπως αντιστοιχεί σε ένα μητροπολιτικής εμβέλειας χώρο.
Επιδιώκουμε ένα Δήμο με επαναφορά και βελτίωση της αξιοκρατικής λειτουργίας που είχαμε θεσπίσει, χωρίς ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία, χωρίς εμπόριο ελπίδων και ψυχών. Που δεν θα σπαταλά δεκάδες εκατομμύρια € χωρίς σχέδιο, για κάλυψη υποτίθεται του προβλήματος της ανεργίας. Δεν μπορεί ο Δήμος να καλύψει τους 15.000 περίπου ανέργους που θα έχει το Αιγάλεω το 2013.
Επιδιώκουμε την στήριξη του εμπορικού κόσμου, με έργα αισθητικής βελτίωσης και ανάπλασης, δομές και δράσεις συμβουλευτικής και υποστήριξης- που είχαμε ξεκινήσει και σταμάτησε η διοίκηση Καλογερόπουλου- κοινωνικά δίκαιης πολιτικής τελών.
Παράλληλα δεσμευόμαστε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν, όπως κάναμε και στο τύπου Mall, πολυκατάστημα του Βωβού, ώστε να αποτραπεί η επιπλέον δημιουργία πολυκαταστημάτων στην περιοχή.
Μπορούμε κι άλλα πολλά να πούμε για τον αθλητισμό τον πολιτισμό και τις άλλες προτάσεις μας, σταματώ εδώ θα τα βρείτε σε φωτοτυπία του προγράμματος έξω.
Θα μας ρωτήσετε, και καλά που θα βρείτε τα λεφτά μέσα στην κρίση και τις περικοπές;
Το πρόγραμμα, που καταθέτουμε, έχει κοστολογηθεί και απαιτεί κινητοποίηση πόρων 70.000.000 € (περίπου 45.000.000 € ο ετήσιος υλοποιούμενος προϋπολογισμός του Δήμου).
Η δραματική οικονομική κατάσταση της χώρας, απόρροια των διεφθαρμένων κυβερνήσεων, η υπερχρέωση του Δήμου από την αναποτελεσματική , πελατειακή διαχείριση της Διοίκησης Καλογερόπουλου και η δραστική μείωση των εσόδων των Ο.Τ.Α. από το καταστροφικό Μνημόνιο και τον απαράδεκτο Καλλικράτη (το αναφέραμε και πριν, απώλειες περίπου 20.000.000€ για τον Δήμο Αιγάλεω την επόμενη τετραετία), δυσκολεύουν πολύ την υλοποίηση του σε μία δημοτική περίοδο, είναι σίγουρο ότι θα την ξεπεράσουν.
Δεν είμαστε αιθεροβάμονες, είμαστε οραματιστές και αγωνιστές. Έχουμε υπολογίσει ότι ο Δήμος μπορεί να εξασφαλίσει τα αναγκαία ποσά:
  • α) από ευρωπαϊκούς πόρους κυρίως από το ΕΣΠΑ αλλά και από απευθείας Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση
  • β) Από την επαναφορά του τέλους περιβαλλοντικών επιπτώσεων στις μεγάλες επιχειρήσεις, που μπορεί να αποτελέσει υποστηρικτικό εργαλείο αγορών γης, εξοπλισμών και χωροταξικών παρεμβάσεων
  • γ) Από την αναδιάρθρωση της λειτουργίας του Δήμου, από τους διατιθέμενους ήδη πόρους αλλά και την καταπολέμηση της χωρίς σχέδιο, σπάταλης πελατειακής αντίληψης βραχυχρόνιων προσλήψεων της Διοίκησης Καλογερόπουλου και την ένταξη τους σε ένα αποδοτικό σχέδιο έργου και υπηρεσιών
  • δ) Από την επιτυχή καμπάνια, που έχουμε από τον Μάρτη προτείνει και έπρπε ήδη να είχε ξεκινήσει, για την παραμονή και απογραφή τον Μάρτη του 2011 όλων των κατοίκων της πόλης. Η κάλυψη της τεράστιας απόκλισης μεταξύ πραγματικού και απογεγραμμένου πληθυσμού (120.000 έναντι 75.000) ,θα δώσει μεγαλύτερες δυνατότητες χρηματοδότησης του προγράμματος μας, μετά το 2012,.
Τέλος θεωρούμε ότι η καλλιέργεια αντίληψης κοινωνικής αλληλεγγύης, με την συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της, μπορεί να κινητοποιήσει το πολύτιμο κοινωνικό κεφάλαιο της πόλης, που με τον κοινωνικό εθελοντισμό μπορεί να καλύψει άμεσες ανάγκες που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με τους υπάρχοντες οικονομικούς πόρους.
Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,
Σας καλούμε να συμμετάσχετε στο ταξίδι μας συμπληρώνοντας το πλήρωμα. Θέλουμε να γίνετε ο ούριος άνεμος που θα βοηθήσει να ξεπεράσουμε τις συμπληγάδες της κρίσης και το τέλμα της σημερινής Διοίκησης Καλογερόπουλου.
Τα μηνύματα που παίρνουμε από την πόλη, η σημερινή παρουσία σας, επιβεβαιώνει ότι ο στόχος μας για την συμμετοχή στον δεύτερο γύρο και την νίκη στις 14 Νοέμβρη δεν είναι ανέφικτος. Μπορούμε μαζί να τον πετύχουμε.
Σας καλούμε τώρα 32 μέρες πριν τις εκλογές, να μεταφέρετε το μήνυμα ανατροπής, το μήνυμα αποκατάστασης της αξιοπρέπειας , στην πόλη. Γίνετε οι αντένες εκπομπής του, ο πολιορκητικός κριός που θα καταστρέψει το οχυρό της στασιμότητας, της αναξιοκρατίας, των πελατειακών κυκλωμάτων ,της υπερχρέωσης.
Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε δύναμη στην ελπίδα και πιστεύουμε ότι θα το πετύχουμε.
Καλό μας ταξίδι. Ραντεβού στις 8 του Νοέμβρη εδώ, για να σχεδιάσουμε μαζί την τελική επίθεση στο «Κάστρο».