-

-

12 Ιαν 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10-1-2011 (ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΓΕΝ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ» ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ στις 10/01/2011, έκανε ομόφωνα αποδεκτές: τις εισηγήσεις για τον οργανωτικό προγραμματισμό του Γραμματέα της, Γιώργου Παπαδιά και τον πολιτικό προγραμματισμό του επικεφαλής της, Δημήτρη Μπίρμπα και εξέλεξε ομόφωνα ,με πρόταση που διαμορφώθηκε βάσει πρότασης της Γραμματείας της, 105μελές Γεν. Συμβούλιο της παράταξης όπου συμμετέχουν:

Οι 62 συμμετέχοντες-ουσες στο ψηφοδέλτιο των εκλογών, ο επικεφαλής Δημήτρης Μπίρμπας, ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Μυστακόπουλος και οι:
ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ ΛΙΤΣΑ, ΒΕΡΥΚΙΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ, ΒΡΑΝΑΣ ΤΑΚΗΣ, ΒΡΑΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΓΑΣΠΑΡΗ ΝΤΑΝΤΑ, ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΓΚΙΝΑΚΗ ΝΙΝΑ, ΔΟΞΑΚΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ, ΔΟΥΡΟΥ ΡΕΝΑ, ΔΡΑΚΟΥΛΗ ΒΑΓΙΑ, ΔΟΥΛΗΓΕΡΗ ΕΛΕΝΗ, ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΘΗΡΙΟΥ ΣΠΥΡΟΣ, ΚΑΝΔΥΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ, ΚΑΣΣΑΡΑΣ ΝΤΙΝΟΣ, ΚΑΣΚΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ, ΚΕΛΜΑΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΟΡΜΕΝΤΖΑ ΣΟΦΙΑ, ΚΟΥΡΚΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΚΟΥΤΣΟΘΟΔΩΡΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ, ΛΙΟΥΛΙΑ-ΚΑΠΙΡΗ ΛΙΤΣΑ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΛΕΔΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΜΑΝΩΛΑΡΑΚΗ ΑΜΑΛΙΑ, ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΟΥ ΚΛΕΙΩ, ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑ, ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΠΑΥΛΟΥ ΛΟΥΚΑΣ, ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑ, ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΤΑΚΗΣ, ΣΙΑΦΑΚΑΣ ΘΩΜΑΣ, ΣΟΦΙΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΣΦΟΥΝΤΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΣΧΙΝΑΣ ΘΟΔΩΡΟΣ, ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΡΙΑ.

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου Γενικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιανουαρίου, όπου πέραν των άλλων, θα εκλέξει Γραμματεία και Γραμματέα.
Σε επίπεδο πολιτικού προγραμματισμού έγιναν ομόφωνα αποδεκτές οι κατευθύνσεις που ,από την επόμενη μέρα των εκλογών 15/11/2010, έθεσε η Γραμματεία για:
  • Λειτουργία μας, όπως πάντα, ως προγραμματικής αντιπολίτευσης στην εκάστοτε δημοτικής αρχή ,με αποκλειστικό γνώμονα της στάσης μας, την επίλυση ή μη των προβλημάτων της πόλης και των κατοίκων της καθώς και την διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των ΟΤΑ
  • Την διεκδίκηση υλοποίησης βασικών προγραμματικών μας προτάσεων (κοινωνικά αλληλέγγυα πόλη, τέλος περιβαλλοντικών επιπτώσεων, αγορές γης, Mall και χωροθετήσεις Ελαιώνα, αυθαίρετες καταλήψεις, διαφάνεια και αξιοκρατία στην λειτουργία του Δήμου και τις προσλήψεις κ.λ.π.)
  • Την κινητοποίηση της πόλης σχετικά με την παραμονή και Απογραφή των κατοίκων της, την άνοιξη του 2011
  • Την επίλυση εκκρεμοτήτων που κληρονομήθηκαν (Μετονομασία σε «Ελληνικό Μολύβι», καθεστώς διαχείρισης Γηπέδου «Στ. Μαυροθαλασσίτης», συμβασιούχοι κ.λ.π.)
  • Την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών προκλήσεων που απαιτεί, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, η νομοθετική προχειρότητα του «Καλλικράτη» που σε συνδυασμό με την απουσία πόρων, ελέω Μνημονίου και το αλαλούμ στις μεταφερόμενες δραστηριότητες οδηγεί ήδη σε λειτουργικό χάος την Αυτοδιοίκηση, καθιστώντας έτσι πιο εύκολη την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών και μεταφοράς του κόστους στους πολίτες.
Γι΄ αυτό τον λόγο και με στόχο να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι στις αποφάσεις, αποφασίσθηκε τα όργανα της παράταξης να βρίσκονται σε διαρκή συνεδρία.
Οι κατευθύνσεις προς το νέο Γενικό Συμβούλιο, πέραν αυτών, είναι:
  • Η διαμόρφωση άμεσα πρότασης ύπαρξης περισσότερων των Δύο Νομικών Προσώπων
  • Η διεκδίκηση συμμετοχής της παράταξης σε όλα τα όργανα και τις επιτροπές του Δήμου, καθώς και αντιπροσωπευτικών κοινωνικών φορέων σε κάθε αντίστοιχο θεματικό Νομ. Πρόσωπο και Επιτροπή
  • Η σύνδεση και συμμετοχή με όλες τις κινηματικές πρωτοβουλίες που εκδηλώνονται στην περιοχή και την χώρα, για κοινωνικά περιβαλλοντικά και αυτοδιοικητικά ζητήματα, που συνάδουν με τις προγραμματικές κατευθύνσεις της.
Τέλος ,αποφασίσθηκε οι τυχόν αποζημιώσεις από την συμμετοχή Δημ. Συμβούλων και μελών της σε συμβούλια και επιτροπές, να διατίθενται:
30% στους ίδιους για φορολογικούς λόγους, 30% σε κοινωνικούς σκοπούς (κοινωνικό παντοπωλείο κλπ) και το 40% στην παράταξη για την κάλυψη τρεχόντων εξόδων της.