-

-

18 Απρ 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2011-04-18 (Διαχείριση απορριμμάτων)

Σας ενημερώνουμε για το Δελτίο Τύπου – Πρόσκληση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ και τις απόψεις που έχουμε καταθέσει προς συζήτηση από τις 8 Φλεβάρη 2011 στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγάλεω, σε μια συζήτηση που ακόμα περιμένουμε να γίνει.


«Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγάλεω να εκφράσει τη ριζική αντίθεσή του στο σχεδιασμό κατασκευής των Γιγαντιαίων Εργοστασίων Επεξεργασίας Απορριμμάτων, καύσης σύμμεικτων, με τεράστιες, περιβαλλοντικές και οικονομικές επιβαρύνσεις για τη φύση και τους πολίτες. Προτείνει στην κυβέρνηση να ακυρώσει τη διαδικασία και με δεδομένο το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών να προχωρήσει στην άμεση εφαρμογή μέτρων και πολιτικών για την υλοποίηση μιας εναλλακτικής πρότασης που θα στηρίζεται:
Στην πρόληψη, τον διαχωρισμό στην πηγή, την ανακύκλωση, την ανάκτηση υλικών, την κο-μποστοποίηση των οργανικών, την τελική εναπόθεση και υγειονομική ταφή των υπολειμμάτων, σύμφωνα με τον αναγκαίο αειφόρο σχεδιασμό και τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της χώρας».

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η επιτροπή πρωτοβουλίας για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής, την Δευτέρα 18-4-2011 διοργανώνει εκδήλωση –συζήτηση για μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για την εγκατάσταση των νέων μονάδων στον ΧΥΤΑ Φυλής. Η εγκατάσταση νέων τεράστιων μονάδων θερμικής επεξεργασίας (καύση) στην Φυλή, θα παρατείνει την ζωή του ΧΥΤΑ για δεκάδες χρόνια ακόμα. Θα επιβαρύνει δραματικά το ήδη πολύ επιβαρυμένο περιβάλλον της δυτικής Αθήνας. Θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στην δυτική Αττική. Θα υπονομεύει όλες τις προσπάθειες για εναλλακτικές μορφές διαχείρισης που είναι πιο φιλικές στο περιβάλλον.
Δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε.
Δευτέρα 18-4-2011 στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων στις 7μμ
Mail επικοινωνίας: protoboulia.ditikon@gmail.com