-

-

18 Σεπ 2012

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 17.9.12 ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΕΛΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Αγαπητοί φίλοι,


Πριν μερικούς μήνες που συναντηθήκαμε διαπιστώσαμε την κακή κατάσταση της κοινωνίας και του δήμου μας. Είχαμε αναφερθεί τότε στην επικίνδυνη τροχιά που ακολουθούσε και η Κεντρική και η Τοπική Διοίκηση. Είχαμε μιλήσει για επερχόμενη ανθρωπιστική κρίση και για την πραγματικά μεγάλη ανάγκη δραστηριοποίησης της δημοτικής αρχής.

Δεν θα σας μιλήσω για τα ολισθήματα της Κεντρικής Διοίκησης, γιατί είναι πραγματικά πολλά και ο χρόνος μας είναι περιορισμένος και η οργή μας ξεχειλίζει.

Σε τοπικό όμως επίπεδο δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε ακόμα μια φορά. Επιβεβαιωθήκαμε γιατί η
Δημοτική αρχή στάθηκε πολύ «λίγη» για να ασκήσει διοίκηση, να προτείνει λύσεις και να αναλάβει δράσεις. Επιβεβαιωθήκαμε γιατί το σύνολο σχεδόν των προτάσεών μας αγνοήθηκε από τη διοίκηση του κ. Καρδαρά.

Δυστυχώς, ούτε καν το …ισχαιμικό σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας του για «Αιγάλεω – καθαρή πόλη» δεν έγινε δυνατόν να εφαρμοστεί.

Μαζί με αυτό, κατά τους λίγους προηγούμενους μήνες, τα παρακάτω είτε δεν έγιναν, είτε είχαν αρνητική εξέλιξη. Σταχυολογώντας σημειώνω:

1. Τα προνοιακά επιδόματα, που μας έκαναν γνωστούς διεθνώς ως ανίκανους να τα μοιράσουμε.

2. Την επιτροπή Διαβούλευσης, που συγκλήθηκε τύποις δύο φορές χωρίς κανένα ουσιαστικό ρόλο ή συμμετοχή.

3. Το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, που συγκλήθηκε, ένα χρόνο αργότερα από ότι σε άλλους δήμους, χωρίς ακόμα να έχει αναλάβει δράση. Είχαμε εγκαίρως τονίσει τη μεγάλη σημασία του στην κοινωνική συνοχή και την ενσωμάτωση των μεταναστών.

4. Την αδυναμία έναρξης εργασιών για την κατασκευή του 5ου βρεφονηπιακού σταθμού στο «Πατινάζ».

5. Την αδυναμία κινητοποίησης του κόσμου για καθαριότητα και συμμετοχή γενικότερα.

6. Την παρολίγο διάθεση σχολικού κτιρίου στην Κτηματολόγιο Α.Ε.

7. Το κίνημα της πατάτας, που έγινε απλώς για να καταγραφεί.

8. Τη διανομή τροφίμων που απέστειλε η Αρχιεπισκοπή Κύπρου με τραγική συνέπεια την αλλοίωση των τροφίμων, την ώρα που σε κάθε σκουπιδοντενεκέ, όλη την ημέρα βλέπεις ένα συμπολίτη μας.

9. Τη μη δημιουργία του εξαγγελθέντος Κοινωνικού Παντοπωλείου εδώ και πολλούς μήνες

10. Την ανάλγητη αύξηση των τροφείων των παιδικών σταθμών στο τετραπλάσιο σε σχέση με πέρυσι.

11. Τη μη ολοκλήρωση του 4ου Λυκείου ενώ είχε υπάρξει δέσμευση.

12. Τη μη εφαρμογή των Τελών Βελτίωσης στις μεγάλες επιχειρήσεις και τις τράπεζες για εξοικονόμηση κάποιων ποσών.

13. Το σταμάτημα της λειτουργίας του Κολυμβητηρίου επ’ αόριστον.

14. Την αδυναμία έγκαιρης καταβολής μισθών στους εργαζόμενους

Και πραγματικά …ουκ έστιν αριθμός. Λειτουργικά η διοίκηση είναι απούσα, ενώ σε περίπου 20 μήνες έχουμε πάλι εκλογές.

Η στάση μας τους προηγούμενους μήνες δεν ήταν αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Προτείναμε πολύ-πολύ έγκαιρα τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων, παρεμβαίνοντας και …προλαμβάνοντας μεγαλύτερες καταστροφές.

Θα ήθελα, όμως, να σταθώ σε δύο σημαντικά σημεία. Στη δράση φασιστικών και ρατσιστικών συμμοριών και την αντίδραση μερίδας συμπολιτών μας για τη δημιουργία του Β/Ν σταθμού στο «Πατινάζ».

Για τη δράση των νοσταλγών του Αδόλφου πρέπει να απαντήσουμε με ενίσχυση των θεσμών και με γρηγορότερη ενσωμάτωση των μεταναστών στην τοπική κοινωνία. Βεβαίως, αυτό είναι μια δράση υψηλής ενέργειας και απαιτεί κόπο, προσπάθεια, ιδέες, συζήτηση, εναλλακτικές προτάσεις και αποδοχή του άλλου και κυρίως ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. Ας μου επιτραπεί να αμφιβάλλω πολύ αν η σημερινή διοίκηση μπορεί να κάνει κάτι προς αυτή την κατεύθυνση.

Για τον 5ο Β/Ν σταθμό είχαμε τοποθετηθεί από το Μάρτη, προτείνοντας λύσεις έτσι ώστε να μην υπάρχουν εντάσεις και αίσθημα κατάχρησης εξουσίας. Ψηφίσαμε να γίνει το έργο και προτείναμε στην περίπτωση που υπήρχαν αντιδράσεις ο δήμαρχος να συγκαλέσει λαϊκές συνελεύσεις και ενδεχομένως, τοπικό δημοψήφισμα. Αντί αυτών είδαμε ΜΑΤ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΟΛΙΤΩΝ για πρώτη φορά στο Αιγάλεω και μάλιστα για ένα τέτοιο θέμα.

Αγαπητοί φίλοι κλείνοντας, θα ήθελα να σας τονίσω ότι χωρίς τη συμμετοχή σας ο δήμος θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Εσείς θα λύσετε τα προβλήματα με τη συμμετοχή σας, τις ιδέες σας, τη συμπαράστασή σας, τις δράσεις που θα γίνουν από κοινού. Αν θεωρούμε ότι ψηφίσαμε και τελειώσαμε, ότι αναθέσαμε σε κάποιον τη δουλειά και σε 4 χρόνια θα τον κρίνουμε, τότε …πραγματικά τελειώσαμε.

Ο καθένας ανεβαίνει το Γολγοθά του, αν ακουμπήσουμε ο ένας τον άλλο θα γίνει ευκολότερη η πορεία.

Ελάτε να ξαναφτιάξουμε τις θεματικές επιτροπές δράσης της παράταξης και σας παρακαλώ να συμμετέχετε ενεργά.

Στέλιος Βασιλειάδης
Γραμματέας της παράταξης