-

-

28 Οκτ 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20121028 ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΝ ΣΩΖΕΤΑΙ

«ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΝ ΣΩΖΕΤΑΙ»

Ότι οι μνημονιακές πολιτικές των κυβερνήσεων και της τρόικα, διαλύουν την αυτοδιοίκηση, διαλύουν τις τοπικές κοινωνίες και τον κοινωνικό ιστό τους, είναι κάτι που όλοι βιώνουμε δραματικά.

Ότι είναι ανάγκη η άμεση ανατροπή τους είναι πλέον κοινωνικά αναντίρρητο. Ότι ο Δήμος Αιγάλεω είναι σε ουσιαστική στάση πληρωμών δύο χρόνια τώρα και σε λίγο σε αδυναμία πληρωμής μισθών, εξαιτίας κυρίως αυτών των πολιτικών που μείωσαν κατά 60% τους πόρους στην Αυτοδιοίκηση (χωρίς να είναι άμοιρη ευθυνών και η δανειακή υπερχρέωση της προηγούμενης διοίκησης Καλογερόπουλου, 3-3.500.000 € τοκοχρεωλύσια ετησίως) είναι κάτι που αντιλαμβανόμαστε στην εικόνα της πόλης, στην καθαριότητα, στα τροφεία των παιδικών σταθμών, την διακοπτόμενη λειτουργία του κολυμβητηρίου, την προβληματική λειτουργία των σχολείων κ.λπ.

Ότι η διοίκηση Καρδαρά έχει προφανή αδυναμία, επαρκούς διαχείρισης μιας τόσο προβληματικής κατάστασης είναι κάτι που καθημερινά αποτυπώνεται με οδυνηρό τρόπο. Το Δημοτικό Συμβούλιο της 25/10/2012, κατέδειξε ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.

Ο τρόπος απάντησης ή καλύτερα μη απάντησης, σε σειρά ερωτήσεων μας ενός τριμήνου για ζητήματα λειτουργίας του Δήμου (πρώην Νομικών προσώπων Αθλητισμού – Πολιτισμού,
Κολυμβητηρίου, διάρθρωσης υπηρεσιών, απασχόλησης «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων από ΜΚΟ κ.ά.) το επιβεβαίωσε κατηγορηματικά μπροστά σε αρκετούς μάλιστα συνδημότες μας.

Το κουρασμένο Προεδρείο, οι άλλα αντ΄άλλων απαντήσεις από απροετοίμαστους αντιδημάρχους, η εικόνα διάλυσης από τις διαρκείς απουσίες της δημοτικής ομάδας της διοίκησης, συμπληρώνουν το παζλ, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από κάποιους.

Δεν υποτιμάμε προσπάθειες και κόπους, αλλά η ανυπαρξία, σχεδίου - λειτουργίας συγκροτημένης ομάδας – γνώσης και επεξεργασιών του αντικειμένου και κυρίως ο φόβος για κάθε συμμετοχική διαδικασία, ο αποκλεισμός φορέων και εργαζομένων από τη λήψη στοιχειωδών αποφάσεων, η αντίληψη μονοπαραταξιακού ελέγχου και προσωπικών προβολών, στις σημερινές συνθήκες είναι συνταγή καταστροφής.

Από την μεριά μας όσον αφορά τα διαδικαστικά ζητήματα θα ζητήσουμε πλέον γραπτές απαντήσεις στις ερωτήσεις μας, συζήτηση μόνο επί των επερωτήσεων. Παράλληλα θα συνεχίσουμε να προτείνουμε λύσεις και λειτουργίες, που κατά την γνώμη μας ωφελούν την πόλη.

Στηρίζουμε και καλούμε όλους τους φορείς και τους συμπολίτες μας να στηρίξουν ενεργά τις δομές του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Αλληλέγγυου Φροντιστηρίου, που μετά από συνεχείς πιέσεις μας ξεκινά, έστω και καθυστερημένα, η διοίκηση. Δομές που πρέπει να πετύχουν.

Καλούμε όλους και όλες Αιγαλιώτες και Αιγαλιώτισες να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και να λειτουργήσουμε ως κοινωνικοί και περιβαλλοντικοί εθελοντές, να συμβάλουμε με την καθημερινή συμπεριφορά μας στη βελτίωση της εικόνας και της ζωής της πόλης.

Η σημερινή πραγματικότητα δεν αξίζει στο Αιγάλεω, δεν αξίζει ούτε σ΄ αυτούς που το διοικούν. Ακόμα κι αν συμφωνήσουμε με εκτίμηση δημοτικού συμβούλου της «ότι η διοίκηση παραπαίει», οφείλουμε να προσπαθήσουμε όλοι μαζί «να σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεται».

Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, το μπορούμε και το αξίζουμε.