-

-

7 Ιαν 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2013-01-07

7-1-2013



Η πλήρης απαξίωση της Αυτοδιοίκησης συνεχίζεται από τη Μνημονιακή κυβέρνηση με μείωση κατά 65% των πόρων, άμεσες ή έμμεσες απολύσεις και προφανή στόχο την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, μέσω της «Επιτροπείας» στην οποία θα περιέλθουν οι Δήμοι, και την υπερφορολόγηση.

Η κατάργηση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας ελέγχου, μέσω των αλλεπάλληλων Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, κορυφώθηκε με την Πράξη της 31.12.2012, όπου «καταργείται» ακόμα και ο ένας εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας στο επταμελές Παρατηρητήριο Ελέγχου και Επιτροπείας (βλέπε «εκποίησης –ιδιωτικοποίησης»), ώστε απερίσπαστες οι κυβερνήσεις της λίστας Λαγκάρντ να συνεχίσουν το έργο της ισοπέδωσης του κοινωνικού κράτους και των κοινωνικών παροχών, διαλύοντας το τελευταίο οχυρό τους.

Στο Αιγάλεω, η διοίκηση Καρδαρά αποφάσισε στις 27.12.12 ότι δεν θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο στις 28.12.12 (!!!) για τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα, το οποίο τελευταία
ώρα είχε διαμορφωθεί, μια που καθυστέρησε η εγκύκλιος του νέου προϋπολογισμού από το υπουργείο και η εργασία σύνταξης και κατάταξης σε νέους κωδικούς «ακύρωσε» το προηγούμενο έργο των υπηρεσιών.

Η κυβερνητική απαξίωση και η έλλειψη, από τη σημερινή διοίκηση, στοιχειώδους προγραμματισμού και παρακολούθησης, βρέθηκαν …στην καλύτερη στιγμή τους.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 27.12.12 η παράταξή μας (Χριστόγλου) έθεσε το ζήτημα της κακοτεχνίας στην υαλοπερίφραξη του ίχνους της αρχαίας Ιεράς Οδού (πλατεία Εσταυρωμένου-Μετρό), που επιτρέπει τη συγκέντρωση σκουπιδιών στον αρχαιολογικό χώρο. Η «λύση» για καθαρισμό τρεις φορές την εβδομάδα, θα καταπονήσει και θα αλλοιώσει τα σπάνια αρχαιολογικά ευρήματα.

Εξάλλου, βρεθήκαμε ενώπιον ενός άλλου δείγματος προχειρότητας της Διοίκησης Καρδαρά, στο θέμα πρόσληψης 13 γυμναστών από πρόγραμμα της ΓΓΑ, συγχρηματοδοτούμενο κατά 30-40% από τον Δήμο. Εκτός του ότι δεν υπήρχε αναλυτική κατάσταση τμημάτων, ούτε και σχεδιασμός λειτουργίας και τοποθετήσεων, συμπεριλαμβάνονταν και 3 γυμναστές με ειδικότητα κολύμβησης- διάσωσης σε μια πισίνα που δεν λειτουργεί! Όταν δε, το επισημάναμε και ρωτήσαμε (Μπίρμπας) αν θα λειτουργήσει άμεσα, οι απαντήσεις απλώς δεν είχαν νόημα.

Κατά τα άλλα ευχόμαστε Καλή Χρονιά, υγεία, δύναμη και ενίσχυση των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και των αγώνων για την ανατροπή των Μνημονιακών πολιτικών.