-

-

4 Φεβ 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2013-02-04 (ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ) + ΦΩΤΟ

Την Κυριακή 3.2.2013 έγινε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της παράταξης Ανάπλαση Αιγάλεω. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Αιγάλεω Χ. Καρδαράς, ο πρώην δήμαρχος Γ. Μυστακόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Α. Γκίνης, Γ. Τόλης, Λ. Σκλαβούνος, Δ. Σιγάλα, οι δημοτικοί Σύμβουλοι του Αιγάλεω Νέα Εποχή Γ. Δημομελέτης, Κούτελος, Ι. Κουτούλας, Γ. Λάμπρου, Μ. Μαζαράκης, Μ. Μαθιουδάκης, Χ. Ξεζωνάκης, οι πρώην πρόεδροι του Δημοτικού συμβουλίου Ν. Ζερβός και Γ. Κατωπόδης, οι πρώην αντιδήμαρχοι Α. Αρετάκη, Μ. Γκινάκη, Γ. Καραχάλιος, και Ι. Κληρονόμος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων
του Δήμου Ν. Κοντός, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ασσυρίων Κ. Μπατσάρας, ο πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης Μικροπωλητών του Δήμου Αιγάλεω Π. Χατζίρης, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Αιγάλεω Μ. Ζάχαρης, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αιγάλεω Θεόφιλος Μουστάκας-Βρεττός, ο γραμματέας της Ένωσης Επαγγελματιών Αιγάλεω Γ. Κατωμέρης, ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Συλλόγου Κρητών Αιγάλεω Α. Κλεισαρχάκης και Ι. Μαθιουδάκης, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Β. Γεωργοπάνου, ο εκπρόσωπος του Αθλητικού Ομίλου Αντισφαίρισης Τ. Χριστάνας, οι εκπρόσωποι των Εθελοντών Αιγάλεω Η. Γιαρένης και κα Ντούρα, η εκπρόσωπος του Κοινωνικού Συνεταιρισμού «Ευ ζειν» Μ. Κουτσογιαννούλη, η εκπρόσωπος του Συλλόγου «Ολυμπιάδα 73» Δ. Γιαρένη, ο εκπρόσωπος του Αθλητικού Σωματείου Rugby κος Μαντικας, η εκπρόσωπος του εξωραϊστικού Συλλόγου Ιεράπολης «η αναγέννηση» κα Τσούρμα, ο Ι. Ρουσινέλλης, μεγάλο πλήθος φίλων και η βουλευτής Β’ Αθήνας και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της παράταξής μας Ρένα Δούρου. Επιστολή-χαιρετισμό έστειλε και ο «Α.Π.Ο. Ιεραπόλεως Αιγάλεω»


Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Γραμματέας της παράταξης Στέλιος Βασιλειάδης και στη συνέχεια ο επικεφαλής Δημήτρης Μπίρμπας, ανέπτυξε το πολιτικό πλαίσιο δράσης της παράταξης, τη φιλοσοφία, έκανε αποτίμηση των γεγονότων και των δράσεων που έλαβαν χώρα, αλλά και προτάσεις για το δήμο που θέλουμε. Όλοι οι αξιότιμοι παρευρισκόμενοι απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό.

















Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας του επικεφαλής Δημήτρη Μπίρμπα.



«Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι

Η σημερινή παρουσία σας, μας γεμίζει χαρά και δύναμη να συνεχίσουμε μαζί την προσπάθεια μας για την πόλη μας, την πόλη που όλοι αγαπάμε και θέλουμε να αλλάξουμε, για το Αιγάλεω της κοινωνικής Αλληλεγγύης, της οικολογικής αναβάθμισης, της κοινωνικής συνοχής, της οικονομικής βιωσιμότητας, μια πόλη που έμπρακτα θα καταπολεμά την φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό της κυριαρχίας και τον ρατσισμό.

Όλοι ζούμε τις επιπτώσεις από την πρωτοφανή οικονομική, κοινωνική και ηθική κρίση που περνά η χώρα. Κατάσταση, που δεν είναι φυσικό φαινόμενο αλλά απόρροια του νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης, της κυριαρχίας των ανεξέλεγκτων και αδηφάγων χρηματαγορών που ιδιαίτερα στην χώρα μας, συνδυάζονται με τις μνημονιακές επιλογές και δεσμεύσεις αλλά και το διεφθαρμένο, υπερσυγκεντρωτικό, πελατειακό κράτος.

Όταν η χώρα έχει πάνω από 1.500.000 ανέργους και 3.500.000 φτωχούς αυτό δεν μπορεί να μην έχει αντανάκλαση στο Αιγάλεω, με την επίσημη ανεργία της περιοχής μας στο 30% και την ανεργία των νέων να έχει ξεπεράσει το 50%, το 25% των μικροεπιχειρήσεων να βάζει λουκέτο, αρχίζουμε να βιώνουμε την ρήση του Γκάντι «ότι η μεγαλύτερη βία είναι η πείνα και η φτώχια».

Όταν οι μνημονιακές «υποχρεώσεις» και «δεσμεύσεις» που με συνέπεια υλοποιούνται από διαδοχικές κυβερνήσεις, μειώνουν κατά 65% την κρατική επιχορήγηση στους Δήμους όταν ο μ.ο. μείωσης των Δημοσίων δαπανών είναι 32%, καταλαβαίνετε τις απώλειες για το Αιγάλεω, 30-40.000.000€ μειούμενη κρατική επιχορήγηση την τετραετία, που σε συνδυασμό με την απαγόρευση προσλήψεων, τις διαθεσιμότητες και τις συνταξιοδοτήσεις οδηγούν μαθηματικά στην υποβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες, στις κοινωνικές δομές, στον αθλητισμό, την καθαριότητα, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τα τεχνικά έργα.

Ανάσα υπήρξε η ρύθμιση – επιμήκυνση των χρεών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, έτσι φέτος δεν θα πληρώσουμε για τοκοχρεωλύσια του πελατειακού υπερδανεισμού της διοίκησης Καλογερόπουλου ποσά της τάξης των 3.500.000 € το 2011 και 3.701.000 € το 2012, ευτυχώς «μόνο» 1.500.000 € το 2013.

Αλλά αυτό δεν αποτελεί βέβαια λύση ούτε καν μπάλωμα. Η κατάσταση αυτή πρέπει να αντιστραφεί αν θέλουμε να γίνει βιώσιμη, γι΄αυτό τονίζαμε, τονίζουμε και θα τονίζουμε ότι προτεραιότητα μας αποτελεί η συγκρότηση ενός μετώπου Αυτοδιοίκησης, εργαζόμενων, τοπικών κοινωνιών, ενός μετώπου διεκδίκησης ενωτικής, ειρηνικής δημοκρατικής ανατροπής των μνημονιακών επιλογών. Δεν είναι ζήτημα κομματικών προτιμήσεων και επιλογών, άλλωστε το ίδιο το ΔΝΤ ομολογεί την αποτυχία τους, είναι ζήτημα ύπαρξης της Αυτοδιοίκησης. Στοιχειώδους λειτουργίας του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα, γιατί αυτό είναι Αυτοδιοίκηση, το τελευταίο ανάχωμα του κοινωνικού κράτους και γι΄αυτό στοχοποιείται, υπερμεγεθύνοντας τα υπαρκτά προβλήματα της.

Γιατί η αποδόμηση της αποτελεί τον ασφαλή οδηγό για την διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών, την υπερφορολόγηση των πολιτών.

Δείτε το στους παιδικούς σταθμούς, στην συρρίκνωση των λειτουργιών στα ΚΑΠΗ, στην διακοπή της λειτουργίας του κολυμβητηρίου, στην αδυναμία στοιχειώδους καθαριότητας και συντήρησης των υποδομών, στα χρέη των σχολείων και των σταθμών. Διαρκής αύξηση του λειτουργικού κόστους σε νερό, ΔΕΗ, πετρέλαιο κλπ. Ενώ μεταφέρονται, μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα, 240 νέες αρμοδιότητες στην Αυτοδιοίκηση από το κράτος.

Τι μπορεί να κάνει μέσα σ΄αυτές τις αντίξοες συνθήκες η πόλη μας; Πώς αντιδρά;

Χωρίς να υποτιμάμε τις προσπάθειες κανενός, η Διοίκηση Καρδαρά ασυντόνιστη και αναποτελεσματική, με εμφανείς εσωτερικές αντιθέσεις, χωρίς στοιχειώδη σχεδιασμό και δυνατότητες προγραμματισμού αντιδρά τις περισσότερες φορές σπασμωδικά και καθυστερημένα. Αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, αδιαφορεί και φοβάται την κοινωνική συμμετοχή και τον κοινωνικό έλεγχο (Υπερπλειοψηφία της σε όλες τις επιτροπές, χωρίς ουσιαστική λειτουργία τους, με ελάχιστη αν όχι μηδενική, παρουσία των φορέων της πόλης) - καταφεύγει στις «εύκολες λύσεις».

Δείτε το στις υπέρογκες αυξήσεις στα τροφεία των παιδικών σταθμών που οι γονείς αδυνατούν να καταβάλουν, και έτσι δεν εισπράττονται.

Δείτε το στην χωρίς προγραμματισμό διακοπή λειτουργίας του κολυμβητηρίου που μπλόκαρε τη ζωή εκατοντάδων παιδιών και των οικογενειών τους

Δείτε το στην διάλυση των νομικών προσώπων Αθλητισμού, Πολιτισμού του ΔΑΟ και του ΔΠΟ που έχει θέσει στον αέρα, κυριολεκτικά, προγράμματα δεκαετιών που συμμετέχουν χιλιάδες συμπολίτες μας

Να επισημάνουμε εδώ ότι αυτή η απροετοίμαστη διάλυση των νομικών προσώπων ΔΑΟ, ΔΠΟ, Φροντίδας παιδιών και ηλικιωμένων, απέκλεισε την συμμετοχή των Συλλόγων και των πολιτών στον έλεγχο και την διαχείριση τους, παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις και προτάσεις μας.

Η δε καθυστέρηση εκκαθάρισης τους, παρά τις συνεχείς επισημάνσεις μας για αναγκαιότητα άμεσης υλοποίησης της, με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης στέρησε, ελπίζουμε όχι για πάντα, την ευνοϊκή χρηματοδότηση του Δήμου για ληξιπρόθεσμες οφειλές ως το 2011, ποσών ύψους 1.500.000 €.

Επιβάρυνε το χρέος και προκάλεσε προβλήματα κατάρτισης ισοσκελισμένου προϋπολογισμού, με προφανή κίνδυνο υλοποίησης του με αποκλίσεις, που θα μας θέτουν στο άμεσο μέλλον σε «Επιτροπεία».

Σε ένα Μνημόνιο 3 δηλαδή για τον Δήμο, μετά τις αντισυνταγματικές προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου, που πρακτικά σημαίνει κατάργηση των κοινωνικών δαπανών και κάθε τεχνικού έργου, απολύσεις/μετακινήσεις προσωπικού, νέα τοπική φορολογία, ακόμα και εκποίηση δημοτικής περιουσίας.

Η ανικανότητα διαχείρισης της Διοίκησης φαίνεται ιδιαίτερα στην περίπτωση του 5ου Βρεφονηπιακού Σταθμού (στο πατινάζ).

Είναι απορίας άξιον, πως ένα έργο 100% χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ, διεκδικούμενο με ομόφωνες αποφάσεις δημοτικών Συμβουλίων από το ’80 και Συνοικιακών Συμβουλίων όταν υπήρχαν, να μετεξελιχθεί σε μείζον πρόβλημα λόγω διαφωνίας περιοίκων, μετά την εμπλοκή ομάδων πολιτών, που θεωρούν, απόλυτα λαθεμένα κατά την άποψη μας, ότι η πραγματοποίηση του σημαίνει «τσιμεντοποίηση» και «εργολαβικά συμφέροντα» !!!

Για ένα έργο απολύτως απαραίτητο, στη περιοχή (Λιούμη) της πόλης την μοναδική που δεν υπάρχει κανένα δημοτικό κτίριο σταθμού και οι δύο παιδικοί σταθμοί της στεγάζονται σε ακατάλληλους, ενοικιαζόμενους χώρους, αναγκαστικά 30 χρόνια. Έγιναν δε απόπειρες, απαράδεκτες από κάθε άποψη, οι αντιδράσεις να αντιμετωπιστούν με εμφάνιση των ΜΑΤ, που κανένας δεν μας λέει ποιος τα κάλεσε.

Εμείς έγκαιρα και πριν εκδηλωθούν τα φαινόμενα, από τον Μάρτη του 2012 και σε κάθε συνάντηση για το ζήτημα, ζητήσαμε ανοιχτές γενικές συνελεύσεις ενημέρωσης και συζήτησης των κατοίκων και τοπικό δημοψήφισμα. Γιατί οι κοινωνικές αντιθέσεις και διαφορές, επιλύονται με Δημοκρατία και όχι με καταστολή. Θέση μας που έγινε δεκτή πρόσφατα σε σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη, Περιφερειακών, Δημοτικών Συμβούλων και κατοίκων προκειμένου να μην απενταχθεί το έργο από το ΕΣΠΑ και χαθούν οριστικά 1.100.000 € για κοινωνική υποδομή στην πόλη. 25 μέρες μετά και ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί Συμβούλιο για να συζητήσουμε τους όρους υλοποίησης του, για να αποφασίσουν επιτέλους οι κάτοικοι. Απόφαση που οφείλουμε να σεβαστούμε όλοι, όποια και να είναι.

Θα μπορούσα να συνεχίσω, σταματώ εδώ.

Στα θετικά στοιχεία η ένταξη στο ΕΣΠΑ, έτοιμων μελετών των υπηρεσιών μας( Θηβών, Αγ. Ελευθέριος), από την προηγούμενη περίοδο, αλλά και αποσπασματικές προσπάθειες σε διάφορους τομείς( αλληλεγγύη, πολιτισμός κλπ).

Δεν μεμψιμοιρούμε, κατανοούμε τις δυσκολίες, δεν είναι δυνατόν όμως να επιδιώκεται μόνο η προπαγάνδιση και η προσωπική προβολή και όχι η επεξεργασία θέσεων και προτάσεων, συγκεκριμένης ενημέρωσης και ουσιαστικής συμμετοχής των πολιτών.

Από την άλλη η παράταξη του κ. Καλογερόπουλου έχει μια υποτονική παρουσία, περισσότερο έντονη βέβαια από τις εμφανίσεις του επικεφαλής στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αρκείται στο να υπεραμύνεται τις προηγούμενες επιλογές της. Εκφράζοντας διαφωνίες σε ήσσονα ζητήματα ενώ στα μεγάλα (Προϋπολογισμός, Τεχνικό Πρόγραμμα, Τέλη κλπ.) συμφωνεί με την Διοίκηση.

Σημαντική διαφωνία της η λαθεμένη κατά την άποψη μας, και σε αντίθεση με το υπόλοιπο Δημοτικό Συμβούλιο, υπεράσπιση του Περιφερειακού Σχεδιασμού για την Διαχείριση των Απορριμμάτων στην Αττική που προβλέπει την Φαραωνική κατασκευή 4 εργοστασίων καύσης σύμμικτων, συγκεκριμένων εργολαβικών συμφερόντων, στο όνομα της μόνης άμεσης λύσης. Απόφαση που θα εκτοξεύσει το κόστος διαχείρισης, θα δεσμεύσει την Αττική για 27 χρόνια σε μία παρωχημένη και επικίνδυνη για το περιβάλλον πολιτική διαχείρισης. Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις θα κληθούν, μια που τα τέλη καθαριότητας είναι απολύτως ανταποδοτικά, να πληρώσουν διπλάσιο και τριπλάσιο τίμημα.

Η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», συνεχίζει μια ισοπεδωτική κριτική στα πάντα, με σαφείς αιχμές προς την παράταξη μας καταβάλλοντας προσπάθεια, ακόμα και εκεί που συμφωνούν, χάραξης διαχωριστικών γραμμών.

Θετικό στοιχείο και για τις δύο παρατάξεις αντιπολίτευσης η στάση τους σε ζητήματα δημοκρατικής λειτουργίας (εκπροσωπήσεων, διαδικασιών κ.λπ.).

Εμείς από την μεριά μας προσπαθήσαμε και σε μεγάλο βαθμό το καταφέραμε, να είμαστε συνεπείς στην βασική αρχή μας ότι «εχθροί μας είναι τα προβλήματα της πόλης και οι πολιτικές που τα δημιουργούν και όχι οι συνάδελφοι των άλλων παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο». Διαχρονικά, επιλέγουμε να υποτάσσουμε το παραταξιακό όφελος στο γενικό καλό, το συμφέρον της πόλης και των κατοίκων της. Στον αντίποδα, μας στενοχωρεί ιδιαίτερα ο άμεσος κίνδυνος αποχαρακτηρισμού του χώρου «Μπουλντόζες» επειδή κάποιες παρατάξεις τότε καταψήφισαν το δάνειο αγοράς του λόγω …προεκλογικού έτους.

Στηρίξαμε και στηρίζουμε ουσιαστικά, κάθε θετική προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, από την διεκδίκηση έργων ως την λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου & του Αλληλέγγυου Φροντιστηρίου, από την διεκδίκηση ευνοϊκής χρηματοδότησης ως την αποτροπή μεταφοράς της Εφορίας στο Χαϊδάρι.

Από αυτό το βήμα, θέλουμε να συγχαρούμε ιδιαίτερα τους εθελοντές και τις εθελόντριες στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Αλληλέγγυο Φροντιστήριο. Όχι γιατί στην μεγάλη πλειοψηφία τους είναι μέλη και φίλοι της παράταξης μας, ούτε γιατί αυτοί οι θεσμοί ήταν και αποτέλεσμα συνεχών προτάσεων και πιέσεων μας επί 1,5 χρόνο. Το θέλουμε, γιατί αυτοί και αυτές, έδωσαν ουσιαστική υπόσταση στην άποψη μας για ένα Δήμο στις νέες ανάγκες, συμβάλλοντας στο να γίνεται το Αιγάλεω «Πόλη Κοινωνικής Αλληλεγγύης», προσδίδοντας έντονα την διάσταση του κοινωνικού εθελοντισμού, πλάι στις ήδη λειτουργούσες κοινωνικές δομές, που εν πολλοίς δημιουργήθηκαν την περίοδο Ανάπλασης – Μυστακόπουλου.

Θέλουμε επίσης να συγχαρούμε τους εθελοντές γιατρούς των Δημοτικών Ιατρείων, τους φορείς της πόλης μας, ενδεικτικά αναφέρουμε, το «ΕΥ ΖΕΙΝ», τους Κρήτες, τους Μικρασιάτες, τους Ασσύριους, την «ΙΕΡΑ ΟΔΟ», τους «ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΓΑΛΕΩ», τον «ΑΠΟΛΛΩΝΑ», Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων, την Εκκλησία που στις 3 ενορίες (Εσταυρωμένου, Αγ. Σπυρίδωνα και Αγ. Τριάδας) σιτίζει καθημερινά 300 με 350 ανθρώπους. Αλλά και κάθε άλλον φορέα και πολίτη της πόλης μας που δρα για να μην είναι «κανείς μόνος του στην κρίση». Είμαστε στο πλευρό τους και στηρίζουμε την προσπάθεια τους.

Μας χαροποίησε ιδιαίτερα η ανταπόκριση του κόσμου στην «Ημέρα Αλληλεγγύης» που διοργανώσαμε παραμονές Χριστουγέννων. Προσπαθήσαμε και μέσα από την συζήτηση, να ανταλλάξουμε γνώσεις και εμπειρίες, με φορείς και ομάδες πολιτών που ενεργοποιούνται στην περιοχή μας.

Έχοντας ως παράταξη την επιλογή να υλοποιούμε τις προσπάθειες μας μέσα από τις διαδικασίες και λειτουργίες του Δήμου, τα τρόφιμα, τα ρούχα και τα βιβλία που προσφέρθηκαν αποδόθηκαν στο Κοινωνικό παντοπωλείο και την Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Όταν προεκλογικά προτείναμε το «Αιγάλεω Πόλη Κοινωνικής Αλληλεγγύης» δεν περιμέναμε το μέγεθος των ανθρωπιστικών επιπτώσεων, των καταστροφικών μνημονιακών επιλογών. Θεωρούμε απαραίτητη την ανατροπή αυτών των πολιτικών για να υπάρξει ελπίδα στο μέλλον. Ως τότε, παλεύοντας για την υλοποίηση αυτή της αναγκαίας κεντρικής πολιτικής στροφής, οφείλουμε πρώτα απ’ όλα να προσπαθήσουμε σε τοπικό επίπεδο, να αλλάξουμε το κοινωνικό τοπίο και να βελτιώσουμε την ζωή, των πιο δοκιμαζόμενων από την κρίση συμπολιτών μας.

Τις απόψεις μας για την βελτίωση της οικονομικής, λειτουργικής, χωροταξικής και περιβαλλοντικής κατάστασης του Δήμου, τις έχουμε έγκαιρα καταθέσει, προεκλογικά και μετεκλογικά. Μπορείτε να τις βρείτε στο blog, τις τοπικές εφημερίδες, σε προγράμματα και σε τοποθετήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Απ΄αυτές σταχυολογούμε τις προτάσεις μας :

• Για την λειτουργία θεσμών και διαδικασιών κοινωνικού ελέγχου και συμμετοχής (συμμετοχικός προϋπολογισμός, δημόσιος απολογισμός στις γειτονιές, συμμετοχή φορέων της πόλης σε Δημοτικές Επιτροπές κ.λπ.)

• Για την ριζική αναθεώρηση της πολιτικής τελών, με στόχο την ελάφρυνση κατοικιών & μικροεπιχειρήσεων και την επιβάρυνση των μεγάλων.

• Την αξιοποίηση των ηλεκτρονικών βάσεων της ΔΕΗ και των άλλων παρόχων, προκειμένου να ξέρουμε τι εισπράττουμε και από ποιους, τι δίνουμε, τι μπορούμε να περιμένουμε και πως

• Την επιβολή τέλους περιβαλλοντικής βελτίωσης σε πολυκαταστημάτα, τράπεζες, μεγάλες βιοτεχνίες

• Την ολοκληρωμένη μελέτη αναγκών μετά και τις νέες χωροθετήσεις (ΚΣΥΛ, Τζαμί κ.λπ.), όπως και την καταγραφή χρήσεων, στον Ελαιώνα και για αύξηση εσόδων

• Την λειτουργική αναδιάρθρωση του Δήμου και ιδιαίτερα άμεσα της καθαριότητας, που παρά την μείωση κατά 30% του όγκου απορριμμάτων λόγω κρίσης, παραμένει η ίδια. Αν συνδυαστεί δε με τον τοπικό ΣΜΑ που προτείνουμε, θα υπάρξει εξοικονόμηση πόρων, πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και διαθέσιμου προσωπικού που τόσο λείπει.

• Την ανάγκη ολοκληρωμένης διαχείρισης του Άλσους και την αξιοποίηση της μελέτης για την διαχείριση των υδατικών μας πόρων (γεωτρήσεις)

• Την τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας με δέσμη μέτρων, ουσιαστική αντιμετώπιση του παραεμπόριου – λαθρεμπόριου, λειτουργική αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου, απελευθέρωση από τις αυθαίρετες καταλήψεις του δημόσιου χώρου.

• Ουσιαστική συμμετοχή στην κοινωνία της πληροφορίας, εμπλοκή των δύο ΤΕΙ στην ζωή της πόλης.



Λειτουργήσαμε και λειτουργούμε πάντα με την αντίληψη ότι δεν μπορεί να λες άλλα σαν Διοίκηση και άλλα σαν αντιπολίτευση.

Κάναμε δημόσιο απολογισμό, τον Νοέμβρη, στα μέσα της Δημοτικής περιόδου των 3,5 χρόνων σαν να είμαστε Διοίκηση, αναλύοντας την κατάσταση και καταθέτοντας σε αδρές γραμμές τις εναλλακτικές προτάσεις μας

Σταθήκαμε στο πλάι, στους αγώνες εργαζόμενων στους ΟΤΑ απέναντι, στις κυβερνητικές προσπάθειες διαθεσιμότητας και απόλυσης τους, στα σχέδια ιδιωτικοποίησης των ΟΤΑ, καταθέτοντας ταυτόχρονα την αγωνία μας να μην οδηγηθούν απέναντι στους πολίτες και χάσουν το δίκιο τους. Αντιτεθήκαμε σθεναρά στην διάλυση των εργασιακών σχέσεων μέσω των νέων μορφών απασχόλησης (ΜΚΟ κλπ). Υπερασπισθήκαμε τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των συμβασιούχων, χωρίς να συμφωνήσουμε με την a priori μονιμοποίηση όλων.

Συμπαρασταθήκαμε στην προσπάθεια συλλόγων γονέων και εκπαιδευτικών, τόσο να ανασταλούν οι αντιεκπαιδευτικές συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων, όσο και για την κάλυψη εκπαιδευτικών και λειτουργικών αναγκών.

Συμμετείχαμε σε όλες τις προσπάθειες κατοίκων και φορέων για τον Ελαιώνα, τα Νοσοκομεία, το Ποικίλο, τον ΧΥΤΑ Φυλής, τα στρατόπεδα, το πάρκο Τρίτση κ.λπ. Σε κάθε αγώνα για την υπεράσπιση της Αυτοδιοίκησης, του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της.

Δεν έχουμε ξεπεράσει ακόμα τις αδυναμίες μας, δεν πετύχαμε πάντα ότι προσδοκούσαμε, αλλά έχουμε οδηγό την φράση του Μ. Μπρεχτ «μπορεί να κάνεις αγώνα και να τον χάσεις, τον αγώνα όμως που δεν έχεις κάνει, τον έχεις χάσει σίγουρα».

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Σας καλούμε να συμβάλουμε, σε κάθε ενωτικό, κοινωνικό αγώνα ανατροπής της υφιστάμενης κατάστασης και στην πόλη και στην χώρα και στην Ευρώπη και στον κόσμο, σε κάθε ενωτική προσπάθεια για έναν κόσμο ειρήνης, δημοκρατίας και κοινωνική δικαιοσύνης. Είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων μας στην απρεργία των συνδικάτων και των κοινωνικών οργανώσεων στις 20 Φλεβάρη.

Σας καλούμε να γίνουμε συνταξιδιώτες, για το Αιγάλεω της κοινωνικής αλληλεγγύης. Το πλοίο έχει ξεκινήσει αλλά μπορείτε να επιβιβαστείτε και εν πλω.

Σας καλούμε να γίνετε κοντραμπαντιέρηδες στην καταιγίδα των Μνημονίων για να αλλάξουμε όχι απλά σελίδα αλλά βιβλίο στην ιστορία της εξέλιξης της πόλης.

Είμαστε σίγουροι ότι μαζί το μπορούμε. Με βάση ένα κοινό σχέδιο πλεύσης στον χάρτη που σας έχουμε ήδη προβάλει. Ως ενεργοί πολίτες του Αιγάλεω, ανεξάρτητα κομματικών και άλλων επιλογών, χωρίς ποτέ να κρύβουμε το ποιοι είμαστε, να δημιουργήσουμε ένα κοινωνικά πλειοψηφικό ρεύμα, αναδεικνύοντας και ιεραρχώντας πρώτο αυτό που μας ενώνει.

«Το Αιγάλεω, πόλη αλληλεγγύης που αξίζει να ζεις, πόλη κοινωνικής συμμετοχής και ελέγχου, δημοκρατικής λειτουργίας και ποιοτικών υπηρεσιών για όλους τους κατοίκους της ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, ηλικίας και θρησκεύματος, πόλη βιώσιμης μικροεπιχειρηματικότητας».

Αξίζει να το προσπαθήσουμε γιατί μόνο όλοι μαζί το μπορούμε.

Ας παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα μέλλον, αν όχι καλύτερο τουλάχιστον όχι χειρότερο από εκείνο που μας παρέδωσαν οι γονείς μας.

Καλή χρονιά με υγεία και δύναμη, προσπάθεια και αγώνες, για αξιοπρέπεια, ανθρωπιά, Δημοκρατία και αλληλεγγύη.».