-

-

20 Ιαν 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20140120 (39 φωτογρ., ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ, ΟΜΙΛΙΑ Δ. ΜΠΙΡΜΠΑ)Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014, στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε περισσότερους από 400 Αιγαλιώτες, οι οποίοι μας έκαναν την τιμή και παρέστησαν στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημοτικής μας παράταξης.
Μας τίμησαν με την παρουσία τους: ο Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος
Παναγόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος κ. Γιάννης Μυστακόπουλος, από τη Δημοτική Παράταξη «Αιγάλεω Νέα Εποχή» οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιάννης Δημομελέτης, Γιώργος Τόλης, Διονυσία Σιγάλα, οι δημοτικοί σύμβουλοι: κ.κ. Χ. Ξεζωνάκης, Μ. Μαθιουδάκης, Μ. Κούτελος, Κ. Χατζηκώστας, από τη Δημοτική Παράταξη «Σύγχρονο Ανθρώπινο Αιγάλεω» οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γ. Γκίκας, Λ. Παπαγεωργίου, Ν. Μπογράκος,  η Βουλευτής Β΄ Αθήνας και μέλος της παράταξής μας κ. Ρένα Δούρου, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνος Σκουρλέτης, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Γκοιμίσης, οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, Νίκος Ζερβός, Γιώργος Μπαγετάκος, Γιάννης Κληρονόμος, Μαίρη Γκινάκη, Λίτσα Αθανασιάδου, Τασούλα Σαραφοπούλου, Νίτσα Γεωργοπούλου, Γιώργος Παπαδιάς, Χρήστος Κυπραίος, Δημήτρης Σπάθας, Νίκος Καραγιάννης, Ε. Χρυσοστομίδης, ο κ. Γ. Τσούνης, Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αιγάλεω, ο κ. Η. Μάνδρος, πρόεδρος της Ένωσης ΕΒΕ Αιγάλεω, ο κ. Θεόδωρος Σχινάς μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο κ. Νεκτάριος Κορδής, Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής, ο κ. Μάκης Ζάχαρης, Πρόεδρος της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων Αιγάλεω, ο κ. Α. Κλεισαρχάκης Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών, καθώς και ο κ. Γιάννης Μαθιουδάκης Γ. Γραμματέας και ο κ. Μουτσάτσος Ταμίας, ο κ. Κυριάκος Μπατσάρας Πρόεδρος της Πανελλήνιας ΄Ενωσης των εν Ελλάδι Ασσυρίων, η κ. Ειρήνη Μπούκη Πρόεδρος του Συνδέσμου Δρυοπιδέων Κύθνου, ο κ. Πέτρος Χατζίρης, Πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης Μικροπωλητών Αιγάλεω, ο κ. Βασίλης Βασιλειάδης από το Σύλλογο «Οι φίλοι του Πυριτιδοποιείου», η κ. Βασιλική Ρόζη Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Ανω Λιούμη», ο κ. Γιάννης Περράκης εκπρόσωπος του Ιστορικού Λαογραφικού Οικομουσείου Αιγάλεω, ο κ. Ηλίας Γιαρένης από τους «Εθελοντές» Αιγάλεω, ο κ. Ιωάννης Μαθιουδάκης Πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Ελληνικής Αστυνομίας Δυτ. Αττικής, εκπρόσωποι των Αθλητικών Συλλόγων, Αιγάλεω Α.Ο. κ.κ. Παντελής Βλάχος, Παναγιώτης Χαραλαμπόπουλος, Δημήτρης Μπούρχας, Ιεράπολης, ο κ. Ν. Μάντικας Πρόεδρος του Rugby Αιγάλεω, εκπρόσωποι του Συλλόγου Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Αιγάλεω κ.κ. Κιούρκος, Μπρέχας, Τζανουδάκης, Παπαϊωάννου, Ιωσηφόγλου, εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της πόλης μας, πλήθος εκπαιδευτικών, ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Αιγάλεω κ. Τάσος Σαράντου κ.ά.
Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε η Δημοτική Σύμβουλος κ. Γιάννα Χριστόγλου και μετά από ένα σύντομο απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και το καλωσόρισμα των πολλών νέων μελών από το Γραμματέα της παράταξης Στέλιο Βασιλειάδη, ακολούθησε η παρακάτω η ομιλία του επικεφαλής και υποψήφιου Δήμαρχου Αιγάλεω, Δημήτρη Μπίρμπα.

«Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,
Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την ιδιαίτερα μαζική συμμετοχή σας, στο κάλεσμα μας, που μας δίνει ιδιαίτερη χαρά και δύναμη για την συνέχεια.
Θα θέλαμε να ευχηθούμε υγεία και δύναμη, κουράγιο και επιμονή, σε σας, σε όλους τους Αιγαλεώτες και τις Αιγαλεώτισσες, σε όλους τους κατοίκους της χώρας μας, ώστε το 2014 να είναι ο χρόνος που θα σταματήσει η ανθρωπιστική καταστροφή που βιώνουμε, ο χρόνος των δημοκρατικών ανατροπών στο Αιγάλεω, στην Ελλάδα και μακάρι και στην Ευρώπη. Να είναι ο χρόνος που θα ξεκινήσει η προσπάθεια υπέρβασης της κρίσης, με κοινωνικά δίκαιο και περιβαλλοντικά βιώσιμο τρόπο ανάπτυξης, με συμμετοχή και αλληλεγγύη, χωρίς μνημόνια και διαρκή φτωχοποίηση, απολύσεις και υπερφορολόγηση. 

Όπως όλοι και όλες γνωρίζετε, σε 4 μήνες θα έχουμε ταυτόχρονα, τουλάχιστον 3 εκλογικές αναμετρήσεις, τοπικές, περιφερειακές και ευρωπαϊκές. Αναμετρήσεις που θα καθορίσουν σε σημαντικό βαθμό την πορεία της πόλης αλλά και της χώρας, ιδιαίτερα για τα επόμενα δέκα χρόνια.
Ως παράταξη ενεργών πολιτών, από τον χώρο της ευρύτερης Αριστεράς, της Οικολογίας και του Δημοκρατικού Αντιφασιστικού Τόξου, θεωρούμε ότι σ΄αυτές τις εκλογές πρέπει να ενισχυθούν εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που διεκδικούν την δημοκρατική ανατροπή των μνημονίων, την υπεράσπιση του δημόσιου και φυσικού πλούτου της χώρας και την διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών που αφορούν τα βασικά κοινωνικά αγαθά, στην παιδεία, στην υγεία, σε ρεύμα και νερό κλπ. Κοινωνικά αγαθά που αποτελούν υποχρέωση της συντεταγμένης πολιτείας, υποχρέωση που οφείλει να παρέχει σε κάθε κάτοικο της χώρας ανεξαρτήτως φύλου, φυλής και θρησκεύματος.

Σε ότι αφορά εμάς ως παράταξη για την πόλη μας, προσερχόμαστε σ΄αυτή την εκλογική διαδικασία με τις πολύτιμες αποσκευές μας από το παρελθόν, το έργο και την έντιμη διαχείριση μας, ως πολιτικά εγγόνια της περιόδου Μαυροθαλασσίτη, ως παιδιά και φυσική συνέχεια της περιόδου Ανάπλαση – Μυστακόπουλου.

Και εδώ επιτρέψτε μου να εκφράσω την χαρά για την παρουσία στην εκδήλωση μας τόσο του σχεδιαστή, του αγαπητού φίλου Παναγιώτη Γκοιμίση, όσο και του επίσημου εκφραστή, του Δημάρχου μας Γιάννη Μυστακόπουλου, της πιο επαναστατικής στην ουσία, απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Αιγάλεω, στην πολυετή ιστορία του.
Την δέσμευση το 1987 όλων των αδόμητων χώρων, πάνω από 250 τετρ.μέτρα στον οικιστικό ιστό.
Γεγονός που μας επέτρεψε ως πόλη να σχεδιάσουμε και να αγοράσουμε, ως Διοίκηση η Ανάπλαση το 1987-90 και το 1995-2002, τους απαραίτητους χώρους, ώστε να κτιστούν σχολεία, παιδικοί σταθμοί, να δημιουργηθούν πλατείες και αθλητικοί χώροι, Δημαρχείο και Αναψυκτήρια.
Απόφαση μιας περιόδου που δεν είχα την τύχη να είμαι Δημοτικός Σύμβουλος όπως ο Γεράσιμος Κατωπόδης, ο Γιώργος Μπαγετάκος, η Μαίρη Γκινάκη, ο Χρήστος Κυπραίος, η Λίτσα Αθανασιάδου, η Τασούλα Σαραφοπούλου, ο Χρυσοστομίδης ο Βαγγέλης συγνώμη αν δεν βλέπω κάποιον άλλον, και φυσικά η Γιάννα η Χριστόγλου και ο Δημήτρης ο Σπάθας, που κοσμούν και το σημερινό μας ψηφοδέλτιο.

Προσερχόμαστε με το έργο μας σε θεσμούς και υποδομές, που δυστυχώς πολλά διαλύθηκαν ή υποβαθμίστηκαν, στον Αθλητισμό, τον πολιτισμό, τα Δημοτικά Ιατρεία, την Δημοτική Συγκοινωνία, το Συμβουλευτικό Κέντρο, την Δημοτική Επιχείρηση.
Προσερχόμαστε με τις προγραμματικές μας προτάσεις για το «Αιγάλεω Πόλη Κοινωνικής Αλληλεγγύης» και την καθοριστική συμβολή μας, τη στήριξη και τη συμμετοχή μας στη δημιουργία και τη λειτουργία σημαντικών κοινωνικών δομών, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Αλληλέγγυο Φροντιστήριο. Έχουμε άλλωστε στο ψηφοδέλτιο μας και τους ανθρώπους εκείνους που κυρίως τα λειτουργούν.
Προσερχόμαστε, έχοντας θέσει με πρωτοβουλία μας ή κατόπιν πιέσεων μας, τα σημαντικότερα ίσως προβλήματα που απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο αυτής της περιόδου.
Κοινωνικά που προαναφέραμε, χωροταξικά (Ελαιώνας, ΚΣΥΛ, Τέμενος, Διπλή Ανάπλαση, ΣΜΑ, λειτουργία Μετρο-Συγκοινωνιακή Μελέτη), λειτουργικά (Νομικά Πρόσωπα, Οργανόγραμμα, Κανονισμός Κοινόχρηστων χώρων κ.λπ.) αναπτυξιακά (Προτεραιότητες Επιχειρησιακού, Δημοτική οικονομική πολιτική, κατασκευή πρώην 5ου Παιδικού Σταθμού, Στήριξη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Αξιοποίηση Ληξιπρόθεσμων κ.λπ.), Πολιτικά (Διαχείριση Απορριμμάτων, Επιτροπή Διαβούλευσης, Συμβούλιο μεταναστών, κατάργηση Νοσοκομειακών Μονάδων, Δημόσιο Κοινωνικό χαρακτήρα διαχείρισης νερού, χαράτσι, κινητοποιήσεις υπεράσπισης των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων κ.λπ.). Σε όλα αυτά καταθέσαμε, προτάσεις και απόψεις, ψηφίσματα που πολλές φορές έγινα δεκτά, που μπορείτε να βρείτε στο blog μας. Αλλά δεν μείναμε μόνον εκεί, προσπαθήσαμε να οικοδομήσουμε ένα κοινωνικό μέτωπο Δήμου-τοπικής κοινωνίας-εργαζομένων, συμμετείχαμε και συμμετέχουμε ενεργά σε όλες τις κινητοποιήσεις του Δήμου, των φορέων της πόλης και της περιοχής για τη διεκδίκηση και την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών και των εργασιακών κατακτήσεων, την αναβάθμιση αλλά και την αποτροπή εμπορευματοποίησης, του Δημόσιου χώρου.

Προσερχόμαστε υπερήφανοι ότι τηρήσαμε ευλαβικά την βασική αρχή πολιτικής συμπεριφοράς μας ως παράταξη, ανεξαρτήτως της θέσης που έχουμε στα έδρανα, συμπολίτευση ή αντιπολίτευση, «ότι οι εχθροί μας είναι τα προβλήματα της πόλης και οι πολιτικές που τα δημιουργούν και όχι οι συνάδελφοι των αντίπαλων παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο». Ότι κριτήριο στη στάση μας είναι το συμφέρον της πόλης και όχι το μικροπαραταξιακό συμφέρον. Στηρίξαμε ουσιαστικά όλες τις αποφάσεις που συμφωνήσαμε, χωρίς υπεκφυγές και κλείσιμο του ματιού σε αντιδράσεις και κατηγορηθήκαμε και γι΄αυτό.
Κατηγορηθήκαμε, ακόμα και εξ οικείων, γιατί στηρίξαμε αποφασιστικά το Κοινωνικό Παντοπωλείο με ουσιαστική συμμετοχή μας και υποστηρικτικές εκδηλώσεις.
Κατηγορηθήκαμε γιατί λειτουργήσαμε σχεδόν αποκλειστικά εμείς το Αλληλέγγυο Φροντιστήριο, γιατί τάχα έτσι στηρίζουμε τη Διοίκηση Καρδαρά, που τα εκμεταλλεύεται πολιτικά και επικοινωνιακά.
Απαντήσαμε και απαντάμε, ότι πιστεύουμε πως οι Δημοτικές Δομές Αλληλεγγύης είναι ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπιση με αξιοπρέπεια των προβλημάτων επιβίωσης των πολιτών, σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης.
Απαντήσαμε και απαντάμε, ότι στηρίζουμε κάθε προσπάθεια αλληλεγγύης που πραγματοποιείται στην πόλη μας, πέραν του Δήμου.
Τα καθημερινά συσσίτια για 400 άτομα και τις άλλες κοινωνικές δράσεις της Εκκλησίας, τις πρωτοβουλίες διάθεσης προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, τις τράπεζες και τη συγκέντρωση αίματος συλλόγων μας, τη συγκέντρωση και διάθεση τροφίμων από την Ένωση Γονέων, άλλους φορείς και κινήσεις αλληλεγγύης, τους αγώνες για επανασύνδεση του ρεύματος και της παροχής νερού, της αποτροπής των πλειστηριασμών κατοικιών από τις τράπεζες και άλλα πολλά.
Έμπρακτα και όχι για φωτογραφική προβολή και αναρτήσεις στο διαδίκτυο.
Χαιρόμαστε ειλικρινά που φίλοι και χώροι, που λίγο πριν μας ασκούσαν κριτική, συμμετέχουν τώρα με τη δική τους προσέγγιση σε αυτές τις διαδικασίες. Και χαιρόμαστε ειλικρινά γιατί η συμμετοχή όλων είναι πολύτιμη, γιατί πρώτος στόχος μας παραμένει (όσο διαρκεί αυτή η πολύπλευρη κρίση που αγωνιζόμαστε να ξεπεραστεί, ανατρέποντας μνημόνια και νεοφιλελεύθερες δεσμεύσεις) είναι να μην βρεθεί κανένας κάτοικος στην πόλη μας μόνος του στη κρίση, να έχουν όλοι δυνατότητα πρόσβασης σε βασικά αγαθά, στέγη, τροφή, ρεύμα, νερό, υγειονομική περίθαλψη.
Αυτό το «Αιγάλεω Πόλη Κοινωνικής Αλληλεγγύης», το σύνθημα στόχος μας στις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές, παραμένει τραγικά επίκαιρο και αποτελεί το κεντρικό σύνθημα μας και πάλι.
Συμπληρώνοντας το σήμερα με το τρίπτυχο

1.      Συμμετέχουμε, γιατί χωρίς την ενεργό συμμετοχή των πολιτών και τον τερματισμό της κοινωνίας της «ανάθεσης» και του «καναπέ με τηλεκοντρόλ», δεν μπορούμε να προχωρήσουμε ούτε ως πόλη ούτε ως χώρα.

2.      Αλλάζοντας τον εαυτό μας και την πόλη μας, γιατί η επανάληψη και πάλι πελατειακών αντιλήψεων και συναλλαγών, η αδιαφορία προστασίας και η ιδιοποίηση του δημόσιου χώρου, η ατομική, οικογενειοκεντρική ωφελιμιστική προσέγγιση, υπήρξαν βασικά συστατικά της κοινωνικής κρίσης που ζούμε. Απαιτείται αλληλεγγύη και αλληλοσεβασμός γιατί π.χ. η καθαριότητα όπως και η σωστή λειτουργία της πόλης, οφείλει να είναι ευθύνη όλων μας, και των εργαζομένων και των κατοίκων. Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές αλλά μόνο κοινωνικά υπεύθυνες, συλλογικές και ατομικές συμπεριφορές.

3.      Με αλληλεγγύη, δημοκρατία και σχέδιο βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης. Για την αλληλεγγύη, την πιο ελπιδοφόρα αντίδραση της κοινωνίας μας που αναπτύχθηκε μέσα στην κρίση, για την ανάγκη όχι μόνο διατήρησης αλλά και ανάπτυξής της, έχουμε μιλήσει προηγούμενα, αλλά μιλάμε επίσης και γι΄αυτήν όπως και για τη δημοκρατία και το σχέδιο μας για τη βιώσιμη τοπική ανάπτυξη, στο προγραμματικό πλαίσιο που έχουμε ήδη καταθέσει και έχετε στα χέρια σας, στο κείμενο «ένα καθήκον και πέντε προτάσεις για την πόλη» κείμενο – πλαίσιο που απαντά στον διττό χαρακτήρα των εκλογών, τον πολιτικό και αυτοδιοικητικό. Κείμενο –πλαίσιο που περιγράφει το όραμα μας για το Αιγάλεω που θέλουμε.
Δεν παραγνωρίζουμε τις δυσκολίες. Δεν προσπαθούμε να χαϊδέψουμε αυτιά και να δημιουργήσουμε ανεκπλήρωτες προσδοκίες. Πιστεύουμε ότι το μπορούμε, σε μεγάλο βαθμό, με ορίζοντα 5ετίας. Η ταχύτητα και η ολοκλήρωση εφαρμογής του όμως θα εξαρτηθεί από δύο παράγοντες.
α. Το μέγεθος και το βάθος των αλλαγών στο κεντρικό επίπεδο (όταν έχουν κοπεί, μέχρι τώρα και συνεχίζουν, 40.000.000€ και έχει μειωθεί 35% το προσωπικό στο Δήμο μας, λόγω μνημονίων και μεσοπροθέσμων, καταλαβαίνετε τη σημασία)
β. Το βαθμό συμμετοχής των πολιτών στην καθημερινή ζωή της πόλης, τόσο στις αποφάσεις όσο και στις δράσεις.

Θεωρούμε ότι όλοι μαζί, σε κάθε περίπτωση μπορούμε να δημιουργήσουμε
-        Μία πόλη-αλληλεγγύης όπου οι δομές υποστήριξης της, στο Δήμο, στους φορείς και στην Εκκλησία, θα στηρίζονται απ΄όλους, μια συμμαχία που θα προσπαθεί συνεχώς, ώστε κάθε κάτοικός της, ανεξαρτήτως φυλής, φύλου και θρησκεύματος, δεν θα είναι πεινασμένος και άστεγος, δεν θα ζει χωρίς πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας

Όπου ο καθένας θα μπορεί να κυκλοφορεί ασφαλής, χωρίς το φόβο του τραμπουκισμού των νεοναζιστικών συμμοριών αλλά και των συμμοριών των μπράβων της νύχτας.

-        Μία πόλη που τα μαγαζιά και οι κάτοικοι της θα σέβονται τον δημόσιο χώρο, δεν θα τον καταλαμβάνουν για προσωπική τους εξυπηρέτηση και δεν θα τον αντιμετωπίζουν ως χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων και αχρήστων, μια πόλη όπου θα συνυπάρχει αρμονικά ο κάτοικος και ο επαγγελματίας.

-        Μία πόλη με αισθητική και λειτουργική ποιότητα στους δρόμους και τις πλατείες της, με πράσινο και καθαριότητα με βάση την πρόληψη και την ανακύκλωση, που θα αποτελούν φροντίδα όλων, που θα στηρίζει και θα στηρίζεται στον εμπορικό της κόσμο και όχι σε απρόσωπα πολυκαταστήματα.

-        Μία πόλη όπου οι πολίτες και οι επαγγελματίες της θα εξυπηρετούνται άμεσα, δια ζώσης και ηλεκτρονικά από τις υπηρεσίες της. Υπηρεσίες όπου οι εργαζόμενοι τους θα αισθάνονται ασφαλείς θα έχουν σταθερές σχέσεις εργασίας, θεσμοθετημένη αξιοκρατική αντιμετώπιση. Σχέση αλληλοσεβασμού με τον πολίτη και σεβασμό στο λειτούργημα που ασκούν.

-        Μία πόλη χωρίς κυριαρχία του αυτοκινήτου, με δημοτική συγκοινωνία και ποδηλατόδρομους, που θα αυξάνει τους ελεύθερους χώρους της, με το Άλσος της καθαρό και προσβάσιμο σε όλους.

-        Μία πόλη που κατανέμει με κοινωνικά δίκαιο τρόπο το κόστος λειτουργίας των αναγκών της στους κατοίκους και τις επιχειρήσεις της. 

-        Μια πόλη που θα αξιοποιεί το κτιριακό της απόθεμα για κοινωνικές και λειτουργικές ανάγκες των δημοτικών υπηρεσιών και των φορέων της, που θα εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες, των ανανεώσιμων πηγών και της ενεργειακής αναβάθμισης, για τα κτήρια και τους δημόσιους χώρους της.

-        Μια πόλη που θα στηρίζει ουσιαστικά, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, τις συλλογικές προσπάθειες των πολιτών της, τους συλλόγους και τα σωματεία της.

-        Μια πόλη με ενεργή τη λειτουργία των πολιτιστικών της χώρων, με δημοτικό κινηματογράφο (ΤΙΤΑΝ) και πολιτιστικό πολυκέντρο (Ελ. Μολύβι), Λαογραφικό Μουσείο στο Μερκάτη, πολιτιστικούς χώρους και κλειστό γυμναστήριο στην περιοχή, μετά την πράξη εφαρμογής, στη «ΓΙΟΥΛΑ». 

-        Μία πόλη με ανοικτό πάντα το κολυμβητήριο και σχέδιο δημιουργίας επαρκών αθλητικών χώρων τον ιστό της και στον Ελαιώνα, ανοικτούς στους συλλόγους και τους πολίτες της.

-        Μία πόλη που θα σέβεται και θα γνωρίζει την Ιστορία της, που δεν θα αφήνει χώρο ανάπτυξης στους «επίγονους» των γερμανοντυμένων ταγμασφαλιτών που έκαψαν δεκάδες σπίτια και δημιούργησαν εκατόμβη θυμάτων στο κέντρο της.

-        Μία πόλη που θα αναδεικνύει τα Μνημεία της, αρχαιολογικά (ίχνος Ι. Οδού, γέφυρα Κηφισού) και θρησκευτικά (Αγ. Γεώργιος, Αγ. Ιωάννης). Που θα αξιοποιεί την ύπαρξη βιομηχανικών στοών στο Μπαρουτάδικο και θα διεκδικεί μέχρι να το πετύχει, τη λειτουργία Ακαδημίας, Μουσείου, βιβλιοθήκης και Πινακοθήκης στην ιστορική περιοχή του Ελαιώνα. Ιστορική περιοχή όπου το πράσινο θα ενσωματώνεται στις άλλες δραστηριότητες, διατηρώντας την απόλυτη κυριαρχία σε μεγάλα κομμάτια.

-        Μία πόλη τοπικής δημοκρατίας, συμμετοχής και συναπόφασης, κοινωνικής προσφοράς και εθελοντισμού, που θα αξιοποιεί θεσμούς και δυνατότητες για τη βελτίωση των συνθηκών και των όρων ζωής των ανθρώπων της, και του φυσικού περιβάλλοντος της, κάτι που πρέπει να αποτελεί προσπάθεια όλων μας, αιρετών και πολιτών, εργαζόμενων και τοπικών φορέων.

 Γι΄αυτήν την πόλη καλούμε εσάς και όποιον Δημοκράτη ενεργό πολίτη συμφωνεί μαζί μας, να συστρατευθεί για να τη δημιουργήσουμε.
Μπορούμε μαζί να τα καταφέρουμε, άμεσα σε δράσεις όπου δεν χρειάζονται χρήματα. Όσον αφορά τα έργα και τις δομές, σιγά-σιγά, αν δεν υπάρξουν μεγάλες κεντρικές ανατροπές, γρηγορότερα αν όπως, ευχόμαστε και επιδιώκουμε, επιτευχθούν.
Σε κάθε περίπτωση σας καλούμε να το προσπαθήσουμε και να το παλέψουμε μαζί. Περιμένουμε την ευπρόσδεκτη κριτική σας αλλά και την αναγκαία συστράτευσή σας και να είστε σίγουροι ότι θα κερδίσουμε γιατί το έχει ανάγκη η πόλη.

Δεν υποτιμούμε την προσπάθεια κανενός, όλες οι διοικήσεις έχουν προσπαθήσει, αλλά δεν είναι δυνατόν να επιβραβευθεί άλλη μία φορά η χαρακτηριστική ανυπαρξία σχεδίου και το αλλαλούμ της παράταξης Καρδαρά (δείτε τα πρόσφατα, την υπόθεση φωτοστολισμού, τη διαχείριση της περίπτωσης των εξοντωτικών προστίμων στα μαγαζιά) ή να επιβραβευθεί η πελατειακή διαχείριση (περισσότερες από 3.000 προσλήψεις, στην οκταετία, με πολυποίκιλες σχέσεις εργασίας, στη μεγάλη πλειοψηφία τους εκτός ΑΣΕΠ) και η συνακόλουθη υπερχρέωση του Δήμου (22.000.000€ δάνεια για λειτουργικές δαπάνες) της παράταξης Καλογερόπουλου. Δεν φοβόμαστε τον πόλεμο των μικρών και μεγάλων τοπικών συμφερόντων που έχει ήδη ξεκινήσει, τους ψιθύρους και την παραπληροφόρηση, τον έχουμε ξανακερδίσει.
Σ΄αυτήν την προσπάθεια που δεν μπορεί να είναι προσπάθεια ενός, ποτέ άλλωστε δεν ήταν, κλειδί είναι και η ποιότητα του ψηφοδελτίου. Έχω την τιμή να σας παρουσιάσω τα δύο τρίτα του ψηφοδελτίου μας, που αντικατοπτρίζει την προσπάθεια σύνθεσης, παλιού και νέου που σας έχουμε υποσχεθεί. Υπάρχουν αρκετές διαθεσιμότητες, προβληματισμοί που συζητάμε. Περιμένουμε ακόμη και τις δικές σας προτάσεις. 

Κριτήρια συμμετοχής στο ψηφοδέλτιό μας προσώπων ή συλλογικοτήτων, ήταν και είναι: Η Προγραμματική συμφωνία, Η Εντιμότητα, Η Δημοκρατική αντιφασιστική πολιτική αντίληψη, Η διαθεσιμότητα για ανιδιοτελή κοινωνική προσφορά
Σε αυτό το ψηφοδέλτιο νίκης και ανατροπής, αλλαγής και δημιουργίας, που στοχεύει την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο και την εκλογή στον δεύτερο, μέχρι στιγμής συμμετέχουν: 

Δημοτικοί Σύμβουλοι αυτής της περιόδου
1.      ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ)
2.      ΑΡΕΤΑΚΗ ΑΣΠΑΣΙΑ (ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ)
3.      ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ ΓΙΑΝΝΑ (ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ)

Πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι
4.      ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΣ (ΣΙΔΗΡΟΥΡΓΟΣ)
5.      ΠΑΠΑΔΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ)
6.      ΣΠΑΘΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΝΟΜΙΚΟΣ)

Από το παλιό ψηφοδέλτιο
7.      ΒΑΓΕΝΑ ΔΩΡΑ (ΔΑΣΚΑΛΑ)
8.      ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ (ΕΚΔΟΤΗΣ –ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΕΒΕ)
9.      ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΒΑΣΩ (ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ)
10.  ΔΡΟΣΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ)
11.  ΖΑΧΑΡΗΣ ΜΑΚΗΣ (ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ)
12.  ΚΑΠΝΟΥΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ)
13.  ΚΟΛΛΑΣ ΑΡΗΣ (ΓΙΑΤΡΟΣ)
14.  ΚΟΥΤΡΟΥΚΗΣ ΜΑΚΗΣ (ΗΛ.ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ)
15.  ΚΟΥΤΣΟΘΕΟΔΩΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ (ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ)
16.  ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ (ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ)
17.  ΜΕΡΤΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ (ΤΕΧΝΙΚΟΣ)
18.  ΜΠΑΓΛΑΝΕΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ(ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ)
19.  ΜΠΑΦΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΗΣ)
20.  ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ(ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ)
21.  ΤΣΑΧΙΡΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ)
22.  ΦΙΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ (ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ)

Νέοι Υποψήφιοι
23.  ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ (ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ)
24.  ΑΡΩΝΗΣ ΧΑΡΗΣ (ΠΟΛ. ΜΗΧ/ΚΟΣ)
25.  ΒΑΛΣΑΜΑΚΗ- ΡΟΥΣΣΟΥ ΑΝΝΑ
26.  ΓΕΜΕΤΖΗ ΚΛΑΥΔΙΑ (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ)
27.  ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΟΔΗΓΟΣ)
28.  ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΑ (ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ)
29.  ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ (ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ)
30.  ΔΑΛΕΖΙΟΥ- ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΔΑ (ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ)
31.  ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ ΤΑΚΗΣ (ΓΙΑΤΡΟΣ)
32.  ΜΑΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ)
33.  ΜΟΥΖΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
34.  ΜΠΕΡΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ (ΧΗΜ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ)
35.  ΝΙΚΗΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ (ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ)
36.  ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΜΟΥΣΙΚΟΣ)
37.  ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ)
38.  ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (ΗΘΟΠΟΙΟΣ)
39.  ΣΤΑΥΡΑΤΗ-ΦΡΑΓΚΟΥ ΓΙΑΝΝΑ
40.  ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ)
41.  ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (ΝΟΜΙΚΟΣ)

Αγαπητές φίλες αγαπητοί φίλοι,
Μαζί μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας, έχουμε το σχέδιο, τη γνώση και τη θέληση, με τη βοήθεια σας θα επιτύχουμε και τη δημοκρατική έγκριση για την εφαρμογή του,
Να είστε καλά και με τη νίκη.»