-

-

12 Ιουν 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20140612 - ΛΟΙΜΩΔΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ



Μια σχεδιασμένη προσπάθεια που υποτιμά τη νοημοσύνη των κατοίκων των Δήμων της Δυτικής Αττικής έλαβε χώρα σήμερα. Ο λόγος και πάλι για το Νοσοκομείο Λοιμωδών και την προσπάθεια της κυβέρνησης να το μετατρέψει σε αποθήκη ψυχών, σε χώρο κράτησης μεταναστών. Η κυβέρνηση, αθετώντας την υπόσχεση του τέως υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια, επέτρεψε σε
εργολάβο να εισέλθει και να κάνει εργασίες, οι οποίες ακόμα και με τους ψηφισμένους κατά παραγγελία νόμους έχουν νομικά προβλήματα. Ας σημειωθεί ότι ο κ. Δένδιας είχε δεσμευτεί στις δημοτικές αρχές των δήμων Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου ότι δεν θα γίνει καμία ενέργεια στο χώρο, αν δεν προηγηθεί σχετική συζήτηση μετά τις δημοτικές εκλογές. Γνωρίζοντας τη σθεναρή αντίδραση όλων των κατοίκων στα σχέδια της κυβέρνησης, και θεωρώντας ότι υπάρχει κενό εξουσίας μεταξύ των απερχόμενων και νέων δημοτικών αρχών, προχώρησαν στην κίνηση αυτή.

Υπήρξε άμεση κινητοποίηση και σήμερα νωρίς το πρωί κοινή σύσκεψη απερχόμενων και νέων δημοτικών αρχών Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου και ΑΣΔΑ, όπου επιβεβαιώθηκε η ισχυρή θέληση όλων να αποτραπεί ένα τέτοιο έργο στην περιοχή μας. Μεταβήκαμε όλοι επιτόπου και καλέσαμε και τους δημότες να παραβρεθούν. Στη συνέχεια σταμάτησαν οι εργασίες του εργολάβου, έγινε έλεγχος από την Πολεοδομία Αιγάλεω, παρουσία Αστυνομικών δυνάμεων, και ο εργολάβος αποχώρησε.

Η συνέχεια θα δοθεί την ερχόμενη Δευτέρα στο γραφείο του νέου Υπουργού κ. Κικίλια, στη συνάντηση που θα έχει με τους δημάρχους των τριών δήμων.

Το Λοιμωδών πρέπει να παραμείνει ως αυτό που έχει χωροθετηθεί από το Δήμο Αγ. Βαρβάρας.
Η παράταξή μας είναι εντελώς αντίθετη στα κέντρα κράτησης μεταναστών, στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια των έγκλειστων, των ελεύθερων πολιτών και ολόκληρης της κοινωνίας. Πολύ περισσότερο όταν αυτό σχεδιάζεται να γίνει αυταρχικά και παράνομα στην περιοχή μας.