-

-

31 Οκτ 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 29.10.2014

Η Διοίκηση του Δήμου θέλει να σας ενημερώσει για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο χώρο του παιδικού σταθμού δίπλα στο πατινάζ.

Όπως ειδοποιήθηκαν από χθες όλες οι παρατάξεις, ο εργολάβος είχε προγραμματιστεί να έλθει στις 9 πμ.
Υπήρχαν αντιδρώντες κάτοικοι της πόλης αλλά και διάφοροι «ευαίσθητοι» από άλλες περιοχές, για το πράσινο στην αρχή γύρω στους 60. Στη συνέχεια υπήρξε και μια συμμετοχή 80-100 περίπου συμπολιτών μας που υποστήριζαν το έργο. Από τις παρατάξεις εμφανίστηκε ο κ. Σκλαβούνος, ο κ.  Δημομελέτης κάποια στιγμή και ο κ. Γκίκας. Στη συνέχεια εμφανίστηκε ο κ. Περράκης.
Δεν έγινε δυνατή η προσέγγιση του εκσκαφέα λόγω αντίδρασης και περικύκλωσης του από  κάποιους εκ των «ευαίσθητων».  Ενώ άξιο λόγου υπήρξε η παρουσία από τα ξημερώματα κλιμακίου της Δασικής Υπηρεσίας για  έλεγχο της νομιμότητας του έργου, το οποίο έλεγξε και έφυγε με άλλο ύφος από αυτό που προσήλθε.

Αγαπητές, αγαπητοί συνάδελφοι,
Επειδή κάποιοι με πολλαπλές αφετηρίες έχουν σκοπό να κάνουν κόλαση το Αιγάλεω και επιζητούν με κάθε τρόπο  την κλήση ή την αυτεπάγγελτη παρουσία των ΜΑΤ,  για να αποκτήσουν λόγο ύπαρξης. Η σημερινή Διοίκηση  το αποκλείει κατηγορηματικά και γι’ αυτό θα προχωρήσουμε σε συνέντευξη τύπου εντός της επόμενης εβδομάδας.
Καλούμε όλες τις παρατάξεις να συμμετέχουν στη  συνέντευξη  και παράλληλα θέλουμε την βοήθεια όλου του Δημοτικού Συμβουλίου και των Φορέων της πόλης για την πραγματοποίηση του έργου, που για 30 χρόνια, θεωρείται από το Δημοτικό Συμβούλιο απόλυτα κοινωνικά αναγκαίο.

Αγαπητοί, αγαπητές συνάδελφοι πρέπει να υπάρξουν 1.000 άνθρωποι στο χώρο για να προασπίσουν ειρηνικά το δικαίωμα της πόλης να δημιουργήσει ένα άκρως επείγον και απαραίτητο κοινωνικό έργο. Θυμίζω ότι σήμερα δεν υπάρχει ούτε ένας, σε λειτουργία, παιδικός σταθμός στην περιοχή. Ο «Μορμόλης» (ιδιωτικός ενοικιαζόμενος), έχει κριθεί ακατάλληλος και απαιτούνται για τη λειτουργία του στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας και οι εργασίες πρέπει να γίνουν από τους ιδιοκτήτες, με τους οποίους είμαστε σε διαπραγματεύσεις.

Η περιοχή χρειάζεται δύο τουλάχιστον παιδικούς σταθμούς.

Όλοι και όλες οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και εμείς το κάνουμε πρώτοι.

Δεν μπορεί να είναι επιλογή μας η μετατροπή του Αιγάλεω σε πεδίο μάχης «ευαίσθητων», πολυποίκιλων χουλιγκάνων και των ΜΑΤ δίπλα σε σχολεία και σε κατοικημένες περιοχές προκειμένου να γίνει το έργο.