-

-

11 Μαρ 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ



                                                                                                                 9/3/2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τους τελευταίους μήνες η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα ανθρωπιστική κρίση. Την προσφυγική κρίση.
Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών προς την Ευρώπη μετά τον 2Ο Παγκόσμιο πόλεμο. Αιτία αυτών των μετακινήσεων είναι οι συνεχιζόμενοι πόλεμοι και οι
στρατιωτικές επεμβάσεις στη ασταθή περιοχή της Μέσης Ανατολής και ιδιαίτερα στη Συρία.
Αυτή η ανθρωπιστική κρίση είναι πρόβλημα όλης της Ευρώπης και όχι μόνο της Ελλάδας λόγω της γεωγραφικής της θέσης.
Τη λύση κρατά στα χέρια της η Ευρώπη και είναι μια:  H εφαρμογή της συμφωνίας μετεγκατάστασης προσφύγων αναλογικά προς τα 28 κράτη-μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης καθώς και ο περιορισμός των ροών από την γειτονική Τουρκία. Δεν είναι λύση οι μονομερείς ενέργειες κλεισίματος των συνόρων που εφαρμόζονται από κάποιες ευρωπαϊκές χώρες.
Λόγω της αδυναμίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση σήμερα βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην χώρα μας περίπου 40.000 πρόσφυγες που θέλουν να πάνε στην κεντρική Ευρώπη.
Ο Ελληνικός Λαός, για άλλη μια φορά στέκεται αλληλέγγυος σε αυτούς τους ανθρώπους δίνοντας μαθήματα αξιοπρέπειας και ανθρωπιάς. Ένα μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης απλώνεται σε όλη την χώρα αλλά και στην πόλη μας.
Ο Δήμος Αιγάλεω στηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειες μέσα από συγκεκριμένες δράσεις, συγκέντρωσης τροφίμων, φαρμάκων, ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και τη δημιουργία ομάδων εθελοντών. Χαρακτηριστική είναι η συγκέντρωση μεγάλης ποσότητας φαρμάκων το Σάββατο 05.03.2016 στο μετρό Εσταυρωμένου αλλά και σημαντικών ποσοτήτων τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στα σημεία συγκέντρωσης του Δήμου, που ήδη έχουν μεταφερθεί στα κέντρα.
Η «Ανάπλαση Αιγάλεω», καλεί τα μέλη, τους φίλους, τους οπαδούς και όλους τους συμπολίτες μας να στηρίξουν τις αλληλέγγυες  δράσεις του Δήμου Αιγάλεω και των φορέων της πόλης.
Να υψώσουμε φράχτες απέναντι στον ρατσισμό, την ξενοφοβία και την ακροδεξιά ρητορική.

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ