-

-

6 Νοε 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων, η Δημοτική μας Παράταξη, πραγματοποίησε το ανοιχτό Γενικό Συμβούλιου-Συνέλευσή της, τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018.
Ομόφωνα εγκρίθηκαν ο απολογισμός και ο προγραμματισμός της Δημοτικής Αρχής, ενώ επίσης εγκρίθηκε και η βάση του ψηφοδελτίου (τα 2/3 των θέσεων), για τις εκλογές του 2019.
Το Γενικό Συμβούλιο της Παράταξης ενέκρινε ομόφωνα και το σχέδιο διακήρυξης αρχών για την πιθανή μετεκλογική συνεργασία της με άλλες Δημοτικές Παρατάξεις, μετά την εφαρμογή της Απλής Αναλογικής για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά, στις Δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019 (το κείμενο επισυνάπτεται).ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Η Παράταξή μας αποφάσισε ομόφωνα στο Γενικό Συμβούλιο της 5ης Νοεμβρίου 2018, το πλαίσιο των προγραμματικών αρχών που πρέπει να διέπουν μια πιθανή μετεκλογική συνεργασία, μετά τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019

ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΙΑΣ ΠΙΘΑΝΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

-    Δημόσιος και Κοινωνικός χαρακτήρας Υπηρεσιών, σταθερές σχέσεις εργασίας, πλήρη εργασιακά δικαιώματα για τους εργαζόμενους.
·       Φραγμό στην ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας – σύμφωνα με τους στόχους του ΤΣΔΑ (Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων) με επίκεντρο την πρόληψη και ανακύκλωση.
·       Πολιτικά άλλο εργολαβία προγραμματισμένη και ελεγχόμενη από τις Υπηρεσίες του Δήμου και άλλο παραχώρηση τομέων σε ιδιώτες π.χ. Καθαριότητα, Πράσινο κλπ.

-    Υπεράσπιση του Δημόσιου χώρου, αντίσταση στην καταπάτησή του, πολιτική ελέγχου και προστίμων (καταλήψεις πεζοδρόμων - πλατειών από επιχειρήσεις, ανεξέλεγκτο parking, πινακίδες κλπ.)

-        Αγορές γης, προγραμματισμός επέκτασης του δημόσιου χώρου.

-     Προσπάθεια ενίσχυσης του ποσοστού κοινωνικών δαπανών (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Δημοτικά Ιατρεία κλπ.). Ελάχιστη δυνατή συμμετοχή των πολιτών στις δράσεις και υπηρεσίες, σε παιδικούς σταθμούς, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

-        Διατήρηση χαμηλής τιμής επιβάρυνσης σε κατοικία – μικρές επιχειρήσεις, στην πολιτική ανταποδοτικών τελών, με δέσμευση να διατηρήσουμε τη χαμηλότερη επιβάρυνση από τους όμορους Δήμους.

-        Ανθρωπιστική αντιμετώπιση στο προσφυγικό / μεταναστευτικό.

-     Συμφωνία σε Τεχνικό Πρόγραμμα και στη λειτουργική αναδιάρθρωση υπηρεσιών με στόχο τον Ψηφιακό Δήμο.

-        Διεύρυνση των συμμετοχικών θεσμών των πολιτών (Διαβουλεύσεις, Τοπικά Συμβούλια, Τοπικά δημοψηφίσματα κλπ.)

-      Στήριξη της Κοινωνικής Οικονομίας και της Ποιοτικής Εργασίας και Επιχειρηματικότητας.

-       Ενίσχυση συνεργασίας με Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής – Γεωπονικό, ΕΜΠ, Εκπαιδευτικά και Ερευνητικά Ιδρύματα.

-     Εξωστρέφεια, διεθνείς σχέσεις, αδελφοποιήσεις, υποστήριξη διεθνών σχέσεων και συνεργασιών σχολείων και συλλόγων της πόλης.

-        Συλλογικός τρόπος διοίκησης – Δημοκρατική Λειτουργία των Δημοτικών Οργάνων και Επιτροπών.