-

-

4 Οκτ 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20191004 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 3.10.19

4.10.2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Και εγένετο φως!
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 3/10/2019

Όταν μιλούν οι αριθμοί… οι “λαλίστατοι” κατά άλλα σωπαίνουν, δεν αξιολογούν και πετάνε την μπάλα στην εξέδρα. Ο ισολογισμός – απολογισμός του έτους 2018 της Διοίκησης Ανάπλαση Αιγάλεω – Δημ. Μπίρμπας υπερψηφίσθηκε.  Πλεονασματικός, με αύξηση διαθεσίμων, μείωση δανείων, μείωση δαπανών και όλα αυτά παρά τη μείωση εσόδων από τις
κρατικές επιχορηγήσεις και την αύξηση των δαπανών προσωπικού λόγω των προσλήψεων και μάλιστα με τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη σε σχέση με τους δήμους της περιοχής.
Προσπάθειες ορισμένων “γραφικών” για τη δημιουργία εντυπώσεων έπεσαν στο κενό. Τα χρήματα που “δόθηκαν” στον ΣΥΡΙΖΑ, συγγνώμη στην Τράπεζα της Ελλάδος και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ), αποδίδουν τόκους 400.000 ευρώ τον χρόνο που χρησιμοποιούνται για έργα, προμήθειες. Αυτά… τα “χαμένα”, είναι εξασφαλισμένα και άμεσα διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος και το ΤΠΔ.

Στη συζήτηση για το ψήφισμα της Ανάπλασης σχετικά με την καταδίκη των αντισυνταγματικών και αντιδημοκρατικών διατάξεων του ν. 4623/2019, που αλλοιώνουν τη λαϊκή βούληση και ακυρώνουν την ισχύ του Δημοτικού Συμβουλίου, δίνοντας υπερεξουσίες στον δήμαρχο, η παράταξη Σκλαβούνου καταδίκασε μεν, απείχε δε. Προχώρησε, δηλαδή, απλά σε μια δήλωση καταγγελίας, χωρίς φυσικά να παραλείψει να καταδικάσει τον “Κλεισθένη”, τον “Καλλικράτη” κ.λπ.

Παρομοίως απείχε και η παράταξη της κ. Μερκουράκη.

Επίσης, και η συνεργαζόμενη με τη διοίκηση του Δήμου παράταξη του κ. Σάμιου καταψήφισε… αοριστολογώντας.

Το Ρήγμα και ο κ. Βαϊνάς υπερψήφισαν παρά τις επιμέρους διαφωνίες τους.

Και… τι θλίψηΗ Λαϊκή Συσπείρωση (η παράταξη του ΚΚΕ όπως θέλουν να αποκαλούνται) αποχώρησε από το Δημ. Συμβούλιο πριν από τη συζήτηση του θέματος (με ελαφρά πηδηματάκια), προκειμένου να μην υπάρξει η πλειοψηφία που θα εξασφάλιζε την καταδίκη. Βλέπετε, άλλο το ΚΚΕ στο Αιγάλεω και άλλο το ΚΚΕ στην Καλαμάτα, στους Αγ. Αναργύρους κ.λπ. που ψήφισαν ΥΠΕΡ σε παρεμφερή ψηφίσματα στα Δημοτικά τους Συμβούλια, όπως άλλωστε έκαναν και όλα τα κόμματα στη Βουλή, πλην της κυβέρνησης.

Το παζλ ολοκληρώθηκε και με την τυπική ακύρωση του καθιερωμένου μήνα αντιφασιστικής μνήμης. Ακόμα και ο αντιφασιστικός Γύρος του Αιγάλεω αντικαθίσταται από τη μεταφορά -λόγω εκλογών- του Γύρου Ελευθερίας, αφιερωμένου στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού.
Στην αντιπρότασή μας για μετονομασία του ως “Αντιφασιστικού Αγώνα Ελευθερίας, αφιερωμένου στα 100 χρόνια Ελευθερίας και στα 75 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Αιγάλεω”, προκειμένου να διατηρηθεί ο αντιφασιστικός χαρακτήρας του, απάντησε ο κ. Σάμιος, προφανώς ως η παράταξη με “διορισμένο-εντεταλμένο” από τον δήμαρχο υπεύθυνο αθλητισμού. Παράλληλα, παρέπεμψε στις καλένδες το πλαίσιο της συνέχισης του Γύρου την επόμενη χρονιά.
Τέλος, ο κ. Σκλαβούνος, αφού συμφώνησε καταρχήν, ανέκρουσε πρύμνα και καταψήφισε. Ελπίζουμε ως μια χειρονομία ανταπόδοσης για την υπερψήφιση από τη διοίκηση της υποψηφιότητας Κοσμίδη ως εκπροσώπου της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. του ΑΣΔΑ, απέναντι στην υποψηφιότητα Μπίρμπα.


Και εγένετο φως!