-

-

20 Οκτ 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20191020 ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

20.10.2019
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η δημοτική παράταξη ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ, μετά από απόφαση που έλαβε η Γραμματεία της την Παρασκευή 18.10.19, κατέθεσε προς συζήτηση και ψήφιση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22.10.2019, τα παρακάτω ψηφίσματα.

ΨΗΦΙΣΜΑ 1
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Αιγάλεω, υπερασπιζόμενο τον αποκλειστικά δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου, τη σταθερή και επαρκή χρηματοδότησή του απο την Κεντρική Διοίκηση αλλά και την ανάγκη επαρκούς
στελέχωσης αυτού με μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά δικαιώματα ζητά την απόσυρση του άρθρου 179 που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τον τίτλο «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις». Το εν λόγω άρθρο εφόσον αποτελέσει νόμο του κράτους, δύναται να οδηγήσει ουσιαστικά χωρίς κανένα περιορισμό στην σταδιακή και μετέπειτα πλήρη ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών όπως της συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτιρίων, συντήρησης χώρων πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού κ.α. Το δημοτικό συμβούλιο Αιγάλεω δεσμεύεται οτι ακόμα και εαν ψηφιστεί το εν λόγω άρθρο δεν θα το ενεργοποιήσει και θα κινηθεί αποκλειστικά στο πνεύμα όσων ορίζονταν στο άρθρο 61 του ν. 3979/2011 το οποίο προβλέπει ότι καθορίζεται με σαφήνεια το αντικείμενο των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και η διάρκεια και η περιοχή, εντός της οποίας αυτές παρέχονται.Επίσης οτι για την λήψη απόφασης απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών.

ΨΗΦΙΣΜΑ 2
Καταδικάζουμε απερίφραστα την τουρκική εισβολή στη Βόρεια Συρία και την σφαγή του άμαχου πληθυσμού. Ζητούμε απο την κυβέρνηση της χώρας να αναλάβει πρωτοβουλίες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνών Οργανισμών, ώστε να υπάρξει άμεσα κατάπαυση του πυρός, διακοπή των εχθροπραξιών και αποχώρηση των εισβολέων απο τις κουρδικές περιοχές, προκειμένου να προστατευθεί η ζωή χιλιάδων αθώων αμάχων.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Παράταξης ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ
Μπίρμπας Δημήτρης
Αγαπητός Κώστας
Βασιλειάδης Στέλιος
Βλάχου Ζωή
Ευαγγελάτος Σπύρος
Ζαμπέτα Μαρία
Κατωπόδης Παναγιώτης
Νικητάκης Νίκος
Φίλης Κώστας
Χριστόγλου Γιάννα