-

-

7 Δεκ 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20191206 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Ανάπλαση Αιγάλεω καταψήφισε στην Οικονομική Επιτροπή της 2.12.2019 τις δαπάνες για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου μας. Το είδος των εκδηλώσεων και των δαπανών είχαν ήδη προαποφασιστεί και είχαν ήδη κυκλοφορήσει οι αφίσες πριν τη συνεδρίαση της επιτροπής, χωρίς να έχει ενημερωθεί για το περιεχόμενο και τη διαδικασία καμία δημοτική παράταξη. Δεν υπήρξε έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας για την ασφάλεια και τη νομιμότητα χρήσης του δημόσιου χώρου. Τέλος, το κόστος ήταν προκλητικά υψηλό για το σύνολο των εκδηλώσεων και ιδιαίτερα για τη μουσική εκδήλωση. Παραθέτουμε την τεκμηριωμένη τοποθέτηση της Δημοτικής Συμβούλου μας Γιάννας Χριστόγλου στην Οικονομική Επιτροπή (αρ. προσ. 42/29-11-2019, συνεδρίαση Τρίτη 2-12-2019 13:00 μ.μ.).

"Σχετικά με το 5ο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης:
1. Το συγκεκριμένο θέμα θα έπρεπε να συζητηθεί συνολικά στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και ότι αφορά τόσο το περιεχόμενο όσο και το ύψος της δαπάνης.
Το Δημοτικό Συμβούλιο θα έπρεπε να εγκρίνει με απόφασή του την παραχώρηση της πλατείας Μετρό και Εσταυρωμένου σύμφωνα με τον «κανονισμό παραχώρησης κοινοχρήστων χώρων κ.α.» μετά από μελέτη – έκθεση της Τεχν. Υπηρεσίας προϋποθέσεις για νόμιμη και ασφαλή τοποθέτηση τόσο του καρουζέλ όσο και των άλλων προσωρινών κατασκευών σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων 4067/2012 και 4520/2018.
2. Διαφωνούμε επίσης για τη διαδικασία όπου η Οικονομική Επιτροπή αποφασίζει για όλα, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν την αρμοδιότητα για εξειδίκευση των πιστώσεων αντικαθιστώντας στην πράξη το Δημοτικό Συμβούλιο. Θεωρούμε ότι θα έπρεπε να λειτουργήσουν οι επιτροπές του Δημοτικού Συμβουλίου (εν προκειμένω η Πολιτιστική Επιτροπή) που δεν έχετε ακόμη συγκροτήσει αν και έχουν περάσει 3 μήνες από την ανάληψη της νέας Διοίκησης. Επισημαίνουμε ότι δεν είχατε τη στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία να συζητήσετε τουλάχιστον με τους επικεφαλής των Δημ. παρατάξεων για αυτό τον προγραμματισμό, αν και αφορά Χριστουγεννιάτικες πολιτιστικές εκδηλώσεις με ιδιαίτερα μεγάλη δαπάνη (41.319 ευρώ εκ των οποίων 15.000 ευρώ για τη μουσική εκδήλωση, 24.800 απευθείας ανάθεση, 1.519 ευρώ διαφημιστικό σποτ). Ένδειξη της αυθαίρετης λειτουργίας σας είναι η κοινοποίηση της αφίσας με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων πριν την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Για την ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ
Χριστόγλου Γιάννα".