-

-

28 Ιαν 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20200127 ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ

27.1.2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κοπή πίτας της παράταξης ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ (+φωτογραφίες και βίντεο)
Στο ασφυκτικά γεμάτο “Γ. Ρίτσος” η δημοτική παράταξη Ανάπλαση Αιγάλεω, πραγματοποίησε χθες την ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Πλήθος κόσμου και μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων και φορέων της περιοχής συμμετείχε στη γιορτή. Στην εκδήλωση, κεντρική ομιλία πραγματοποίσε ο επικεφαλής της παράταξης πρώην Δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας, παρουσιάζοντας τις απόψεις της Ανάπλασης για το παρόν και το άμεσο μέλλον του Δήμου.
Βασικά σημεία της ομιλίας ήταν η κριτική στη σημερινή κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της
Αυτοδιοίκησης, τόσο στο οικονομικό πεδίο “εφαρμόζοντας μια μνημονιακή πολιτική …χωρίς μνημόνια”, όσο και στο θεσμικό αλλοιώνοντας την ψήφο των πολιτών με την παροχή νομοθετικά υπερεξουσιών στους Δημάρχους μειοψηφίας, παρακάμπτοντας το Δημοτικό Συμβούλιο για αποφάσεις μείζονος οικονομικής σημασίας. Στηλίτευσε τη λογική τού “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” του υπουργού και τις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου.
Σε τοπικό επίπεδο, τόνισε ότι στρατηγική της παράταξης παραμένει ότι “εχθρός της παράταξης δεν είναι οι άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά τα προβλήματα της πόλης και οι πολιτικές που τα δημιουργούν”.
Αναφέρθηκε στο στρατηγικό σχεδιασμό και στα συνεχιζόμενα έργα από την εποχή της Ανάπλασης, ύψους 25 εκατ. ευρώ που υλοποιούνται ή πρόκειται να δημοπρατηθούν. Επίσης, στην οικονομική εξυγίανση του Δήμου επί δημαρχίας Μπίρμπα – διαθέσιμα 2019 18.000.000€, έναντι 5.500.000€ το 2014. Αναφέρθηκε στις συμφωνίες και τις διαφωνίες με τη σημερινή διοίκηση (όπως συμφωνία στη διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών, απέναντι στις νομοθετικές προσπάθειες απορρύθμισης της κυβέρνησης, αλλά και την έντονη διαφωνία σε αλαζονικές και πελατειακές συμπεριφορές, στους αποκλεισμούς της παράταξής μας από εκπροσώπηση σε συνδέσμους, καθώς και τη σπάταλη διαχείριση για χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, αμφιβόλου αισθητικής και ουσίας.
Στη συνέχεια κάλεσε τον κόσμο να σταθεί δίπλα στην παράταξη για την επίτευξη των στόχων που προανέφερε, στη λογική ότι στηρίζουμε ανεπιφύλακτα ότι συμφωνούμε και ασκούμε συγκροτημένη κριτική σε ότι διαφωνούμε, για ένα Αιγάλεω από το Α ως το Ω βιώσιμο, συμμετοχικό, αλληλέγγυο και ψηφιακό.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν:
Ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γκίκας Γιάννης
Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Γερβάσιος
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κάντζος Γιάννης
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δυτ. Τομέα Βίτσας Δημήτρης, Καφαντάρη Χαρά, Παπαχριστόπουλος Αθανάσιος
Οι πρώην υπουργοί Κουρουμπλής Παναγιώτης και Ρήγας Παναγιώτης
Η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της παράταξής μας Δούρου Ρένα
Ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και μέλος της παράταξής μας Σχινάς Θεόδωρος
Οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων “Νέα Εποχή” Σκλαβούνος Λάμπρος και “Αιγάλεω Πρώτη Δύναμη” Μερκουράκη Παναγιώτα
Ο εκπρόσωπος της παράταξης “Άλλη πρόταση για το Αιγάλεω” Σάμιος Γιάννης
Ο πρώην Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας Καπλάνης Γιώργος
Ο πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Τσούνης Γιάννης
Την εκδήλωση τίμησαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ανάπλασης και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου: Ζαχαροπούλου Χρυσούλα Αντιδήμαρχος, Γονιδάκης Δημήτρη, Γεωργούλη Θωμαΐς, Δημομελέτης Γιάννης, Κουτούλιας Γιάννης δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Αιγάλεω “Νέες Κυδωνίες”
Η Περιφερειακή Σύμβουλος Δυτικού Τομέα με τη Δύναμη Ζωής Αυλωνίτου Χρυσάνθη και η πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κατριβάνου Βασιλική

Εκπρόσωποι των συλλόγων και φορέων
Λαζαρίδης Ευάγγελος, Γεν. Γραμματέας Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αιγάλεω
Κλεισαρχάκης Ανδρέας, Πρόεδρος Σύλλογος Κρητών Αιγάλεω “Η Αναγέννηση”
Μποταΐτης Αντώνης, Πρόεδρος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Δυτικής Αττικής
Μαυριάς Απόστολος, Πρόεδρος Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Αιγάλεω
Μπατσάρας Κυριάκος, Πρόεδρος Πανελλήνια Ένωση Ασσυρίων
Μπαστουνά Φωτεινή, Πρόεδρος Σωματείο Ρακοσυλλεκτών ΙΚΑΡΟΣ
Λαουτάρης Πέτρος, Γεν. Γραμματέας Ένωσης Μικροπωλητών Αιγάλεω
Περράκης Γιάννης, Ιστορικό Λαογραφικό Οικομουσείο Αιγάλεω
Κατσωνόπουλος Θεόδωρος, Πρόεδρος της Γ’ ΕΛΜΕ
Γεωργοπάνου Βιργινία, Πρόεδρος Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγάλεω
Σιδηροπούλου Θεοδώρα, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Γυμνασίου
Καρβελά Αλεξάνδρα, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Α΄Λυκείου
Κατωμέρη Χριστίνα, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΣΤ΄Λυκείου
Ρόζη-Μπότσα Βασιλική, Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Λιούμη
Μπέσης Δημήτρης, Πρόεδρος Φίλοι του Πυριτιδοποιείου
Δαμάσκος Χάρης, Πρόεδρος Α.Π.Ο. Ιεράπολη
Κομπορόζος Γιώργος, Πρόεδρος ΜΕΛΑΣ Αγ. Ελευθέριος
Κουμπούρας Γιάννης, Πρόεδρος Αθλητική Ακαδημία Αντισφαίρισης Αιγάλεω
Μεταξάς Δημήτρης, Γραμματέας Πανελλήνια Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης
Χριστιάνας Τριαντάφυλλος, Πρόεδρος Αντισφαίριση 92
Εκπρόσωποι και των δύο συστημάτων Αιγάλεω
Εκπρόσωποι της ΕΠΟΜΕΑ
Επρόσωποι από όλα τα ΚΑΠΗ
Εκπρόσωποι Α.Ο. Αιγάλεω, ΣΥΒΕΠΑΠ, Διαγόρας, Ολυμπιάδα 73
Καφετζής Γιώργος, εκδότης εφημερίδα ΑΙΓΑΛΕΩ

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του πρώην Δημάρχου και επικεφαλής της παράταξης Δημήτρη Μπίρμπα.

“Φίλες και Φίλοι,
Θέλω να σας καλωσορίσω και να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σας, που μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια. Ερχόμαστε από μια δύσκολη χρονιά, με μια οριακή ήττα στις δημοτικές εκλογές και σημαντικές πολιτικές αλλαγές, δυστυχώς όμως όχι προς το καλύτερο, οι οποίες δυσκολεύουν τη ζωή στον τόπο μας και στην ευρύτερη περιοχή μας.
Η σημερινή κυβέρνηση - δυστυχώς και στην Αυτοδιοίκηση- συνεχίζει μια μνημονιακή πολιτική χωρίς μνημόνια.
  • Συνεχίζονται οι απαράδεκτες περικοπές του 65% στους θεσμοθετημένους πόρους, καμία συζήτηση για τα παρακρατηθέντα, λιγότεροι πόροι ακόμα και από τα προβλεπόμενα στο μεσοπρόθεσμο.
  • Αλλοιώνεται η δημοκρατική διαδικασία και η ψήφος των πολιτών, με την παροχή νομοθετικά υπερεξουσιών στους δημάρχους μειοψηφίας και στα οριζόμενα από αυτούς όργανα, στερώντας για πρώτη φορά τον ελέγχο από το Δημοτικό Συμβούλιο σε μια σειρά από θέματα μείζονος οικονομικής σημασίας.
  • Απαξιώνεται η Αυτοδιοίκηση και τα όργανά της από έναν Υπουργό “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”, με fast track νομοθετήσεις, ενώ προφανής είναι η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης και υποβάθμισης των δημόσιων υπηρεσιών γενικού κοινωνικού ενδιαφέροντος. Η “αριστεία” πια είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο και οι ατάλαντοι “ημέτεροι” θλιβερό ριμέικ της καταστροφικής πορείας της χώρας που μας οδήγησε στη μέγκενη των μνημονίων.
Ευχόμαστε η χώρα να μην οδηγηθεί από την ανερμάτιστη πολιτική των “δεξιών και αδέξιων αλλά στα κόλπα επιδέξιων” σε έναν νέο κύκλο υπερεξοπλισμών, που θα κοστίσει την περαιτέρω συρρίκνωσή του, ούτως ή άλλως αδύναμου, κοινωνικού κράτους.
Σε αυτό το περιβάλλον έχει ενδιαφέρον να δούμε τι συμβαίνει στην πόλη μας. Στην τελετή ορκωμοσίας της νέας διοίκησης ευχήθηκα στον φίλο Δήμαρχο να είναι κι εκείνος, όταν και όποτε αποχωρήσει από τον δημαρχιακό θώκο, το ίδιο υπερήφανος για το έργο που θα έχει παραχθεί όσο και η παράταξή μας κάθε φορά που παρέδιδε την τοπική διακυβέρνηση – και με τον Γιάννη Μυστακόπουλο και με τον υποφαινόμενο. Διαβεβαιώσαμε ότι -όπως με σαφήνεια είχαμε και προεκλογικά προσδιορίσει- θα κινηθούμε με γνώμονα τις προγραμματικές μας θέσεις και δεσμεύσεις και φυσικά με συνέπεια στην πάγια αντίληψή μας ότι “εχθροί μας δεν είναι οι άλλες παρατάξεις στο ΔΣ, αλλά τα προβλήματα και οι πολιτικές που τα δημιουργούν. Η μέχρι τώρα πρακτική μας το αποδεικνύει: στηρίζουμε ανεπιφύλακτα ό,τι μας βρίσκει σύμφωνους και ασκούμε συγκροτημένη κριτική σε ό,τι διαφωνούμε. Αυτό άλλωστε είναι και η δομική προγραμματική αντιπολίτευση που ως παράταξη αποφασίσαμε να ασκήσουμε στη διοίκηση.
Στηρίζουμε τη συνέχεια των προγραμματισμένων και εξασφαλισμένων έργων μας (ύψους περίπου 25 εκατ. ευρώ, που η πλειονότητά τους χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ της διοίκησης Δούρου) για αυτό και υπερψηφίσαμε τον προϋπολογισμό. Έργα που είχαμε σχεδιάσει και είτε υλοποιούνται (περιμετρικός Άλσους, παιδικές χαρές, γήπεδο Εδέσσης, μηχανολογικός εξοπλισμός, ηλεκτροφωτισμός Άλσους και πλατειών, ανακύκλωση και γραμμή βιοαποβλήτων, 5G πιλοτικές εφαρμογές κ.λπ.) είτε θα υλοποιηθούν άμεσα (Τιτάν, Ρίτσος, 5ος Βρεφονηπιακός στο Πατινάζ, αναπλάσεις πλατειών και του ιστορικού εμπορικού κέντρου με την ΟΧΕ, ανακατασκευή αγωνιστικού χώρου του “Στ. Μαυροθαλασσίτης” κ.λπ.)
Έργα που το γραφειοκρατικό τέρας, η ανεπάρκεια ανθρώπινου δυναμικού, οι εργολαβικές αδυναμίες και τέλος οι σεισμοί οδήγησαν και οδηγούν σε πολύμηνες καθυστερήσεις.
  • Χαιρόμαστε με την τοποθέτηση στο ΔΣ της σημερινής διοίκησης για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών από τις πρόσφατες κυβερνητικές νομοθετικές απορρυθμίσεις.
  • Χαιρόμαστε για την αποδοχή και στήριξη της υλοποίησης του πρώτου στη χώρα Πρότυπου Κέντρου Αιμοληψίας στο γήπεδο, παρ’ ότι αρχικά δεν το είχαν ψηφίσει.
  • Χαιρόμαστε για τη σχεδόν ομόφωνη υπερψήφιση από το Δημ. Συμβούλιο της πρότασής μας για τη συνέχιση του δίκαιου και αποτελεσματικού προγράμματος “Φιλόδημος” της προηγούμενης κυβέρνησης, και την υπεράσπισή του από τις ακατανόητες εξαγγελίες του κ. Θεοδωρικάκου που καθυστερούν προγραμματισμένα έργα.
  • Χαιρόμαστε για τη δέσμευση του προεδρείου όσον αφορά τη συγκρότηση στο άμεσο προσεχές μέλλον της Επιτροπής Τοπικής Δημοκρατίας. Είναι γνωστό ότι η απόπειρά μας για θέσπιση μορφών άμεσης τοπικής δημοκρατίας δυστυχώς πολεμήθηκε από όλες τις άλλες παρατάξεις. Οπότε σήμερα κατανοούμε την αμηχανία τους. Είναι ένα ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα για εμάς, από τη στιγμή που θεωρούμε ότι η ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών και των φορέων τους είναι απαραίτητη για τη συνδιαμόρφωση των τοπικών πολιτικών. Ευελπιστούμε να υλοποιηθεί για να μην έχουμε “αντιδικίες”.

Όμως, μας προβληματίζουν σοβαρά:
  • η εμφάνιση μιας αλαζονικής αντίληψης στη διαχείριση, ελέω των αντιδημοκρατικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης, παρ’ ότι η διοίκηση δεν έχει την πλειοψηφία στο ΔΣ, πέραν της προσκόλλησης της παράταξης Σάμιος & Σάμιος.
  • Τα φαινόμενα πελατειακής διαχείρισης των δημοτικών και ενδοδημοτικών ζητημάτων με πολίτες και προσωπικό.
  • Η εμφανής απουσία συγκροτημένου σχεδίου, πράγμα που αποτυπώνεται και στη συζήτηση για το κορυφαίο ζήτημα του προϋπολογισμού (διαβάστε τα πρακτικά), όπου η πυξίδα τους είναι το “βλέποντας και κάνοντας”.
  • Η προσπάθεια απαξίωσης του έργου μας από διάφορα τρολ με διασπορά fake news, αλλά δυστυχώς και με συνέντευξη του δήμαρχου, όπου λοιδορεί την πρωτοπόρα στη χώρα μας εφαρμογή της ξεχωριστής γραμμής συλλογής βιοαποβλήτων.
  • Η σπάταλη διαχείριση, με κόστη που προβληματίζουν, σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, με αμφιβόλου αισθητικής και ουσίας παραστάσεις και δράσεις και φυσικά δεν αναφερόμαστε στις εκδηλώσεις των συλλόγων, που καλύπτονταν από την Περιφέρεια.
  • Η επανεκκίνηση της “βιοτεχνίας” προς το παρόν των ρεπό, και ελπίζουμε να μην εξελιχθεί στη “βιομηχανία” των 11.800 ρεπό που παραλάβαμε. Πρακτική που υποβαθμίζει τις υπηρεσίες ενός ήδη υποστελεχωμένου Δήμου από νεοφιλελεύθερες κυβερνητικές επιλογές και μνημονιακές πολιτικές.
  • Η άρνηση του Δημ. Συμβουλίου με διάφορες προφάσεις στην πρότασή μας για αύξηση των δημοτικών τελών μόνο στις οχλούσες μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις.
  • Η απροθυμία της αντιπολίτευσης να υπερψηφίσει την πρότασή μας για καταδίκη των αντιδημοκρατικών ρυθμίσεων Θεοδωρικάκου (υπερεξουσίες δημάρχου κ.λπ.) όπως συνέβη σε άλλους δήμους (Πετρούπολη, Αγ. Ανάργυροι κ.λπ.), παρ’ ότι είχε σαφή πλειοψηφία και θεωρητικά πολιτική συμφωνία.
  • Η διά της διολισθήσεως αφαίρεση του αντιφασιστικού χαρακτήρα του Γύρου Αιγάλεω 2019, με την ανοχή της Λαϊκής Συσπείρωσης και τη συμφωνία, δυστυχώς, της παράταξης Νέα Εποχή, χωρίς μάλιστα δέσμευση για συνέχιση του αντιφασιστικού μήνα το 2020.
  • Δεν μας προβληματίζει αλλά το παρακολουθούμε και ανθυπομειδιούμε. Η Αμερική έζησε το 1920 την ποτοαπαγόρευση και το 2020 ζούμε στο Αιγάλεω την εποχή της ...φωτοαπαγόρευσης. Με έναν άγραφο νόμο, στις αναρτήσεις στο επίσημο σάιτ του Δήμου, απαγορεύεται η εμφάνιση προσώπων απο την αντιπολίτευση που συμμετέχουν στις  εκδηλώσεις του δήμου. 
Ευχόμαστε ειλικρινά όλα αυτά τα φαινόμενα να είναι παροδικά και να μην αποκτήσουν μόνιμο χαρακτήρα. Πάντα υπάρχει χρόνος για να διορθωθεί κάτι.
Εμείς θα προσπαθήσουμε μέσα και έξω από το ΔΣ να συμβάλουμε στην αγωνιστική διεκδίκηση των πάγιων αιτημάτων της Αυτοδιοίκησης, στη συνέχιση της υλοποίησης του συνεκτικού στρατηγικού σχεδιασμού, στην ενεργοποίηση των πολιτών και στη στήριξη κάθε μορφής τοπικής συλλογικής έκφρασης (πολιτιστικής, αθλητικής, περιβαλλοντικής, κοινωνικής) που στοχεύει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και στην υπεράσπιση του δημόσιου χώρου.
Κομβικά σημεία για εμάς αυτή την περίοδο
  • Η διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών. Η διατήρηση των υψηλών στάνταρ χρηστής και διαφανούς διακυβέρνησης που κατακτήσαμε ως διοίκηση και της οικονομικής εξυγίανσης που πετύχαμε στον δήμο. Ένα χαρακτηριστικό νούμερο τα διαθέσιμα από 5.5 εκατ. το 2014 έφτασαν 18 εκατ. το 2019.
  • η καταπολέμηση της αυθαίρετης κατάληψης και εμπορευματοποίησης του δημόσιου χώρου από ιδιώτες και επιχειρήσεις.
  • Η ολοκλήρωση της πράξης εφαρμογής στον Ελαιώνα και η στενή παρακολούθηση της εξέλιξης της κατασκευής του Κεντρικού Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων.
  • Η υλοποίηση των συγκοινωνιακών μελετών που ήδη εκπονούνται και η λειτουργική αξιοποίηση των χώρων του πρώην ΟΤΕ.
  • Η εκπόνηση και εφαρμογή της μελέτης για την ανάδειξη των υπόγειων στοών και το ψηφιακό άλσος στο Μπαρουτάδικο.
  • Η επιτάχυνση της κατασκευής των ήδη ώριμων έργων που προαναφέραμε και η επιτάχυνση της δημοπράτησης της μελέτης για το πάρκο Ελαιών στο κτήμα Μερκάτη και η ένταξη στο σχέδιο της περιοχής Γιούλα.
  • Η συνέχεια των κοινωνικών προγραμμάτων και η στήριξη των αλληλέγγυων δομών.
  • Η συμμετοχή του δήμου στη δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων σε συνεργασία με όμορους δήμους και η χρήση εναλλακτικών μορφών ενέργειας σε δημόσιους χώρους-κτίρια.
  • Η ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης του δήμου για την καλύτερη και άμεση εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων.
  • Η ανάπτυξη των δομών (μέσω της ΟΧΕ) στήριξης της νεανικής απασχόλησης και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, καθώς και η στήριξη πρωτοβουλιών κοινωνικής οικονομίας.
  • Η προώθηση της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας με προτεραιότητα την ολοκλήρωση της γραμμής βιοαποβλήτων.
  • Η συνέχιση της εξωστρέφειας του δήμου με τη συμμετοχή του στα πιλοτικά ευρωπαϊκά προγράμματα και σε δράσεις φιλίας και αλληλοκατανόησης με τοπικούς συλλόγους και διεθνείς φορείς, σε πρωτοβουλίες για την κλιματική αλλαγή, δράσεις καταπολέμησης ξενοφοβίας και του ρατσισμού, ανθρωπιστικής διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης.
  • Η συνέχιση του αντιφασιστικού μήνα και η αναβάθμιση των πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων και χώρων.
  • Τέλος, η ελαχιστοποίηση και η όσο το δυνατόν περισσότερο κοινωνικά δίκαιη κατανομή των δημοσιονομικών βαρών του δήμου, ανάμεσα σε επιχειρήσεις και ιδιώτες, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του Κλεισθένη.
Φίλες και φίλοι,
μπορεί για ελάχιστες ψήφους να διακόπηκε η υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού μας, όμως δεν μεμψιμοιρούμε. Προσπαθούμε να μάθουμε από τα λάθη και τις παραλείψεις μας, χωρίς να χάνουμε την ψυχή μας. Συνεχίζουμε μαζί για να διεκδικήσουμε την επιστροφή μας στην ευθύνη της τοπικής διακυβέρνησης. Μέχρι τότε δεν μηδενίζουμε τίποτα, στηρίζουμε χωρίς υστεροβουλία κάθε τοπική προσπάθεια και πρωτοβουλία, στηλιτεύουμε ό,τι θεωρούμε κακώς κείμενο και το έχουμε αποδείξει. Δεν πρέπει να υπάρχει αντιπολίτευση που ενώ η διοίκηση δημόσια δεσμευόταν σε πλήθος κόσμου ότι θα ολοκληρώσει έργα σε 15 μέρες να δικαιολογεί ότι θα καθυστερήσουν τουλ. ενάμιση με δύο μήνες (τέσσερις χρειάστηκαν), λέγοντας ότι η διοίκηση το επιδιώκει ειλικρινά, αλλά δεν το μπορεί λόγω αντικειμενικών δυσκολιών ανεξάρτητων από αυτή. Δεν θα κάνουμε ό,τι μας ενοχλούσε. Όλους μας ενώνει η πόλη μας, το Αιγάλεω και ο καθένας από όπου τον ορίζει δημοκρατικά ο λαός οφείλει να προσπαθεί για το συλλογικό καλό. Δεσμευόμαστε ότι έτσι θα συνεχίσουμε. Σας θέλουμε ενεργούς συμπαραστάτες στην προσπάθειά μας, για να φτιάξουμε μαζί το Αιγάλεω που μας αξίζει, το Αιγάλεω που κρατάει ζωντανές τις μνήμες της προσφυγιάς και της Αντίστασης, το Αιγάλεω των δημοκρατικών αγώνων. Μια πόλη που από το Α της ως το Ω της θα είναι βιώσιμη, συμμετοχική, αλληλέγγυα και ψηφιακή.