-

-

17 Φεβ 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20200217. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 17.2.2020

17.2.2020
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
Ερωτήσεις
1. Θα υποβάλει η Διοίκηση πρόταση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική», που συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α., στο μέτρο με τίτλο «Τεχνική Βοήθεια Υποστήριξης ΟΤΑ Α βαθμού για την επικαιροποίηση τοπικών σχεδίων διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων»; Το πρόγραμμα αφορά τα στερεά απόβλητα με
χωριστό σχέδιο για τα βιοαπόβλητα. Όπως πληροφορούμαστε από το διαδίκτυο η προθεσμία λήγει στις 28.2.20. Αν σκοπεύετε να υποβάλετε  πρόταση, πότε θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο;  (το αντικείμενο της ερώτησης συζητήθηκε, με τοποθέτηση του Δ. Μπίρμπα, σε εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα που έφερε η Διοίκηση πριν την υποβολή των ερωτήσεων)
2.   Από το διαδίκτυο πληροφορούμαστε ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει στείλει πρόταση στους δημάρχους που τους καλεί να επιλέξουν τρόπο στη συλλογή βιοαποβλήτων (με ίδια μέσα ή με παραχώρηση στην Περιφέρεια). Έχει λάβεια τέτοια πρόταση η Διοίκηση; Αν ναι, ποιά είναι η θέση της και πότε σκέφτεται να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο; (το αντικείμενο της ερώτησης συζητήθηκε, με τοποθέτηση του Δ. Μπίρμπα, σε εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα που έφερε η Διοίκηση πριν την υποβολή των ερωτήσεων)
3.      Πότε προβλέπεται να υλοποιηθεί το Κινητό Πράσινο Σημείο, καθώς και η συνέχεια του προγράμματος ενημέρωσης των πολιτών για τον διαχωρισμό;
4.      Πώς αξιολογείται το πρόγραμμα παροχής οικιακών κομποστοποιητών; Τι αποτελέσματα έχει; Θα συνεχιστεί;
5.      Γιατί δεν λειτουργεί η δεύτερη γραμμή πλυσίματος των κάδων, με αποτέλεσμα να παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα βρώμικοι;
6.      Σε ποιό στάδιο βρίσκεται η υλοποίηση διαχειριστικής μελέτης του Άλσους; Η επιχωμάτωση στην περιοχή της οδού Εδέσσης προβλεπόταν; και αν όχι, με ποιά μελέτη της υπηρεσίας υλοποιείται;
7.      Πότε ξεκινούν τα προγράμματα πυτιοκάμπης, μυοκτονίας και κλαδέματος των δενδροστοιχιών Ιερά οδού και Θηβών;
8.      Ακόμα έχουμε φωτισμό στις γιρλάντες. Είναι στο σχεδιασμό για ντεκόρ και τις απόκριες;

Επισημάνσεις
  1. Όπως έχουμε αναφέρει ξανά, έχουμε εκτεταμένο πρόβλημα στο δημοτικό φωτισμό. Ενδεικτικά αναφέρουμε την πλατεία επί των Μνησικλέους και Δειρού και την πλατεία Λαμπράκη, την οδό Λακωνίας στις διασταυρώσεις με Δημοσθένους, Καπαδοκίας, Τριών Ιεραρχών, τις οδούς Πελοποννήσου, Κοζάνης, Αγ. Γερασίμου, Αγ. Διονυσίου.
  2. Έχει αναπτυχθεί μια χωματερή – υγειονομική βόμβα- στην οδό Σαλαμινίας πίσω από τη στάση μετρό “Ελαιώνας”. Απαιτείται άμεση παρέμβαση.
  3. Το οικόπεδό μας της οδού Δωδεκανήσου (πρώην ΤΙΤΑΝ) έχει καταληφθεί από διάφορα υλικά, μάλλον του όμορου ιδιοκτήτη, που πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα.
  4. Επισημαίνουμε την ανάγκη επιδιόρθωσης ή αντικατάστασης της Πράσινης Γωνιάς Ανακύκλωσης στην οδό Μίνωος, που είναι πολλές εβδομάδες κατεστραμμένη.
  5. Υπάρχει ανάγκη βελτίωσης της συλλογής κομμένων κλαδιών από τις γωνίες, γιατί μένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και γίνονται εστίες μόλυνσης και χώρος εναπόθεσης άλλων απορριμμάτων.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Παράταξης ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ
Μπίρμπας Δημήτρης
Αγαπητός Κώστας
Βασιλειάδης Στέλιος
Βλάχου Ζωή
Ευαγγελάτος Σπύρος
Ζαμπέτα Μαρία
Κατωπόδης Παναγιώτης
Νικητάκης Νίκος
Φίλης Κώστας

Χριστόγλου Γιάννα