-

-

21 Οκτ 2021

 

            Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω για Φασιστική Βία

 Καταδικάζουμε απερίφραστα τις δολοφονικές επιθέσεις φασιστικών στοιχείων ενάντια σε μαθητές του 1ου & 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και εργαζόμενους. Συνολικά την εγκληματική δράση των φασιστικών συμμοριών η οποία επεκτάθηκε στο ΕΠΑΛ Ευόσμου, στην Πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη ενάντια σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αλλά και στην πλατεία Ν. Ηρακλείου και σε άλλες περιοχές στην Αττική και στην χώρα εναντίον αντιφασιστικών συγκεντρώσεων που διοργάνωσαν αριστερές, δημοκρατικές και κοινωνικές οργανώσεις και συλλογικότητες.

Τα πρωτοφανή γεγονότα μετατροπής του 1ου & 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης σε ορμητήριο φασιστικών εγκληματικών συμμοριών και οι δολοφονικές επιθέσεις, υπογραμμίζουν ότι ο αγώνας για να ηττηθεί η ναζιστική ιδεολογία και πρακτική δεν ολοκληρώθηκε με την επιβεβλημένη καταδίκη της ΧΑ στις αίθουσες των δικαστηρίων. Τα τάγματα εφόδου εθνικιστικών, ακροδεξιών, φασιστικών δυνάμεων σηκώνουν κεφάλι, τρομοκρατούν, επιτίθενται, τραυματίζουν.

Καλούμε τους νέους, τους γονείς τους, τους εκπαιδευτικούς, συνολικά τον λαό, στις γειτονιές του Δήμου μας αλλά και σε όλη τη χώρα, να μη δείξουν καμιά απολύτως ανοχή και να απομονώσουν την εγκληματική ιδεολογία και δράση των ναζιστών, όποιο προκάλυμμα κι αν χρησιμοποιούν αυτοί.

Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η εγκληματική δράση αυτών των φασιστικών ομάδων που θέλουν να τρομοκρατήσουν το μαθητικό κίνημα και την εκπαιδευτική κοινότητα, γενικότερα όποιον ορθώνει ανάστημα απέναντι τους, να εντοπισθούν και να τιμωρηθούν οι πρωταίτιοι των προαναφερθέντων δολοφονικών επιθέσεων.

 

(Το ψήφισμα για την φασιστική βία ψηφίστηκε ομόφωνα και συνδιαμορφώθηκε από την Ανάπλαση και την Λαϊκή Συσπείρωση)