-

-

15 Νοε 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15 -11- 2021 - "Θέτοντας ερωτήματα στο Δημοτικό Συμβούλιο για Σχολεία, ΚΔΑΠ, Ειδικά Σχολεία, προσλήψεις και παίρνοντας απαντήσεις από τον Δήμαρχο"

 

ΑΝΑΠΛΑΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15 -11- 2021

 "Θέτοντας ερωτήματα στο Δημοτικό Συμβούλιο για Σχολεία, ΚΔΑΠ, Ειδικά Σχολεία, προσλήψεις και παίρνοντας απαντήσεις από τον Δήμαρχο" 

ΣΧΟΛΕΙΑ 

 Ο Δήμαρχος είπε.. 

1) Σήμερα (3 Νοεμβρίου) υπογράφηκε η σύμβαση με τον εργολάβο για τα σεισμόπληκτα σχολεία 7ο , 17ο, Ειδικό Δημοτικό και 15ο, 28ο Νηπιαγωγεία, σε 10 μέρες θα ξεκινήσουν εργασίες. Φλεβάρη - Μάρτη θα έχει τελειώσει η ανακατασκευή και Μάιο - Ιούνιο 2022 θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες.

 

Αναμένουμε, με καθυστέρηση 2+ ετών,  την ολοκλήρωση του έργου. Θεωρούμε ότι υπάρχουν μεγάλες ευθύνες κυρίως στην κυβέρνηση – επείγουσα ιεράρχηση σεισμόπληκτων σχολείων - αλλά και στον κακό προγραμματισμό του Δήμου.

 

2)  Η ένταξη, της εκ νέου κατασκευής,  του 1ου Γυμνασίου στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" θα έχει ανακοινωθεί 15-20 Νοεμβρίου, χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου δεν μπορεί να εκτιμηθεί.

 

Εκτίμησή μας είναι ότι έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα από την κυβέρνηση η ένταξη ενός σεισμόπληκτου σχολείου στο εν λόγω πρόγραμμα με συνέπεια την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου, που θα υπερβεί την τρέχουσα δημοτική περίοδο.

 

3)  Σε σχέση με το 11ο Δημοτικό Σχολείο, η "ΚΤΥΠ" έχει αναλάβει την μελέτη και την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.

 

Εκτίμηση μας είναι ότι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες προώθησης του έργου δεν προχωρούν με τους ταχύτατους ρυθμούς  που απαιτούνται, και έτσι ένα ακόμη σεισμόπληκτο σχολείο – Ιούλιος 2019 -  του Δήμου μας θα ολοκληρωθεί την επόμενη δημοτική περίοδο.

 

4) Στην ερώτηση μας για τις αυξημένες ανάγκες σε σχολικές καθαρίστριες και ποιος είναι ο προγραμματισμός μετά την ΔΗΛΩΣΗ του ΥΠΕΣ κ. Βορίδη στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ «ότι πήρατε, πήρατε να καλύψετε τις επιπλέον ανάγκες με  ίδιους πόρους», η απάντηση του Δημάρχου  ήταν.... 

Οι καθαρίστριες επαρκούν, δεν υπάρχουν ελλείψεις. Αντικαθίστανται και οι τελευταίες από αποχωρήσεις (αλλά έχουμε ζητήσει και 8-10 από το Υπουργείο!!) .

 

5) Σε σχέση με τις ανάγκες αιθουσών στα  Νηπιαγωγεία πάρα τις επισημάνσεις μας, η απάντηση Δημάρχου... Δεν υπάρχουν ελλείψεις αιθουσών για την δίχρονη προσχολική εκπαίδευση στο Αιγάλεω. 

 

6) Μας απαντήθηκε επίσης ότι η εξέλιξη του Μαθητικού δυναμικού για το σχολικό έτος 2021-2022 ήταν:

     Πρωτοβάθμια από 4012 την προηγούμενη σχολική χρονιά, σήμερα 3894 μαθητές

     Δευτεροβάθμια από 4365 την προηγούμενη σχολική χρονιά, σήμερα 4285 μαθητές

 

 

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

 Για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς απαντήθηκε ότι υποβλήθηκαν 601 αιτήσεις και ικανοποιήθηκαν σε πρώτη φάση  547, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα έλλειψης προσωπικού κι ότι θα καλυφθεί από το πρόγραμμα. 

 

 

ΚΔΑΠ

 Για το κόστος των ΚΔΑΠ και την λειτουργία τους, απαντήθηκε ότι  .. ξεκίνησαν με 80 ωφελούμενους, αναμένουμε πρόσθετη χρηματοδότηση 200.000€  και θα πάρουμε voucher (ατομική χρηματική κάλυψη) για παιδιά δημοσίων υπαλλήλων. Επιβάρυνση δεν υπάρχει στο Δήμο, ίσα-ίσα υπάρχει κέρδος. Λειτουργούν 2 ΚΔΑΠ και θα λειτουργήσουν άλλα 2. Το προσωπικό που απασχολείται σήμερα είναι 8-9 άτομα.

 

Βέβαια στον προϋπολογισμό 2022 που ψηφίζουμε την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, προβλέπουν 200.000 ευρώ έσοδα για το 2021 και 138.000ευρω για το 2022!!! Χωρίς σχόλια. 

 

 

ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 

Σε σχέση με την ερώτησή μας για την κατάσταση υπερπλήρωσης στα Ειδικά σχολεία και την ανάγκη κινητοποίησής μας,  ο Δήμαρχος είπε ..

συμφωνούμε με τις διαπιστώσεις της ερώτησης, ειδικά με την τελευταία παράγραφο και κάνουμε ότι μπορούμε. Πιέζουμε να λειτουργήσει το ΕΕΕΕΚ στο Περιστέρι και γενικότερα....

 

Αναμένουμε τις πρωτοβουλίες της Διοίκησης για την από κοινού διεκδίκηση (Δημοτικό Συμβούλιο, γονείς, Εκπαιδευτικοί) της επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων της Ειδικής Αγωγής στον Δήμο μας. 

 

 

 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΕΡΓΩΝ 

Άνω των 55 ετών μέσω ΟΑΕΔ

Για τις προσλήψεις από το πρόγραμμα ανέργων 55 plus του ΟΑΕΔ, ο  Δήμαρχος είπε ... είχαν εγκριθεί 40 μας  έστειλαν τις  καταστάσεις γι αυτούς, πήραμε 30 γιατί κάποιοι ήταν ακατάλληλοι δεν είχαν και τα χαρτιά που έπρεπε. Η διοίκηση δεν είχε καμιά ανάμειξη στην επιλογή των ανέργων

 

Βέβαια κάποιοι «διόριζαν» στα καφενεία, τελικά οι θέσεις καλύφθηκαν όλες από τον ΟΑΕΔ γιατί 40 συμβάσεις παρατείνονται για ένα έτος, με διαφορετικές ημερομηνίες πρόσληψης ,σύμφωνα με εισήγηση στην  Οικονομική Επιτροπή