-

-

23 Φεβ 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19-2-2010

Από την αρχή του χρόνου έχουν πραγματοποιηθεί 3 συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου 14/1/2010, 2/2/2010, 11/2/2010.
Σε αυτές ολοκληρώθηκε η εικόνα των διαθέσεων της διοίκησης Καλογερόπουλου για το τρέχον προεκλογικό έτος, που δυστυχώς επιβεβαιώνουν τις παρατηρήσεις μας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2010 (Νοέμβρης 2009).
Έχουμε μια υπερδιόγκωση του χρέους καθώς ήδη αποφασίσθηκε, μονομερώς από την διοίκηση, λήψη δανείων ύψους 6.000.000€ (και υπάρχει δυνατότητα άλλων 8.000.000€ στον προϋπολογισμό) με χρέη προμηθευτών 3. 000.000€ και μισθών 3. 000.000€. Χωρίς να παρουσιάζεται η αναλυτική οικονομική θέση του Δήμου, «κρυφές υποχρεώσεις», αναλυτικές προβλέψεις δαπανών κλπ παρ’ ότι τα ζητήσαμε. Λόγω του αδιεξόδου δε που έχουν οδηγήσει τον Δήμο, για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη εκταμίευση καταφεύγει σε δεκαπενταετές δάνειο για τα 3.000.000€ στην Eurobank όταν μπορεί να διαπραγματευθεί καλύτερο επιτόκιο με επιμήκυνση χρόνου (τώρα προτείνει δεκαετές) από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (5,9% έναντι 6,76%), πέραν της προτίμησης που πρέπει να έχεις σε δημόσιο και όχι ιδιωτικό δανεισμό. Το ζητήσαμε και δυστυχώς απερρίφθη.
Το επόμενο ζήτημα αφορούσε την πρόσληψη προσωπικού με μερική απασχόληση. Αφού θέσαμε την αντίθεσή μας στη γενικευμένη χρήση της μερικής απασχόλησης που υπονομεύει τις εργασιακές σχέσεις και υποβαθμίζει τις υπηρεσίες στο Δημόσιο. Αναφέροντας ότι εκκρεμεί κυβερνητική εξαγγελία ακύρωσής τους, θέσαμε τρεις όρους που, ανεξάρτητα της αντίρρησης μας, πρέπει να τηρηθούν:
α) Να μας προσδιορίσουν επακριβώς τις υπηρεσίες που θα απασχοληθούν ώστε να μην αντικαθιστούν οργανικές θέσεις και να μην λειτουργούν δομές ή υπηρεσίες, με κύρια μορφή εργασιακής σχέσης την μερική απασχόληση
β) Να λειτουργούν συμπληρωματικά σε παροχές (επέκταση ωραρίων) ή να διευκολύνει απασχόληση συγκεκριμένων ειδικοτήτων (π.χ. απογευματινές ώρες γυμναστών, καθηγητών καλλιτεχνικών μαθημάτων κ.λ.π.)
γ) Να υπάρξει Διαπαραταξιακή Επιτροπή ελέγχου για όλες τις διαδικασίες επιλογής των προσλήψεων ώστε να αποφευχθεί πελατειακή διαχείριση.
Απορρίφθηκαν δυστυχώς από τη Διοίκηση, λόγω αδυναμίας να προσδιορίσουν που ακριβώς τις χρειάζεται ο Δήμος και φυσικά για την διατήρηση της δυνατότητας πελατειακής διαχείρισης. Αν προστεθούν:
- η εκκρεμότητα που έχουμε επισημάνει και περιμένουμε απάντηση, για το λάθος με τον μέσο όρο συντελεστή δόμησης ανά περιοχή αντί του σημερινού συστήματος ζωνών συντελεστή, που έχει μπλοκάρει συμπολίτες μας - που χάνουν κρίσιμο περιθώριο οικοδόμησης - στην πολεοδομία, προκειμένου να μην υλοποιηθεί η μεγάλη αύξηση στις περιμέτρους των κύριων οδικών αξόνων, που ευνοεί τα μεγάλα οικόπεδα, χώρους υποδομής πολυκαταστημάτων και μεγάλων βιομηχανικών – εμπορικών χρήσεων
- η απουσία έστω και τώρα προγράμματος αγορών γης για την διασφάλιση των τελευταίων μεγάλων χώρων (μπουλντόζες κ.λ.π) γίνεται κατανοητή η επιβεβαίωση των αγωνιών και προβληματισμών μας.
Επίσης θέσαμε και την ανάγκη προγραμματισμού από τώρα, μιας ολοκληρωμένης εκστρατείας ενημέρωσης για την παραμονή των κατοίκων του Αιγάλεω στην απογραφή του 2011. Καμπάνια καλά προετοιμασμένη, από τον Σεπτέμβρη με συμμετοχή όλων των φορέων, για να σταματήσει μια πόλη 110-120.000 κατοίκων να επιχορηγείται για 75.000.
Κατά τα άλλα η πόλη χόρεψε στο καρναβάλι υπό βροχή, με νοικιασμένα πάλι άρματα και στολές, αμόλησε αετό και «περιμένει», κοιτάζοντας τα ραδίκια και τις λαμαρίνες στην πλατεία βγαίνοντας από το Μετρό - μια που το διαφημιστικό πανό για την κλήρωση που θα «αλλάξει» τη ζωή της το Smart – προσφορά της παράταξης Καλογερόπουλου, απεσύρθη μετά την χλεύη όλων.
Βαδίζοντας άλλη μια χρονιά, ελπίζουμε την τελευταία, έτσι χωρίς πρόγραμμα.