-

-

18 Μαΐ 2010

ΝΤΡΟΠΗ

Αιγάλεω 18/5/2010
ΝΤΡΟΠΗ


Ο κ Καλογερόπουλος, εν κρυπτώ – ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 11/5/2010 ενημέρωσε - οργάνωσε την σημερινή φιέστα, μοιράζοντας προσκλήσεις μετά την Παρασκευή 14/5/2010. (Στις Δημοτικές Παρατάξεις έφθασαν στις 17/5/2010)


Χρησιμοποίησε ακόμα και την προεδρία της Δημοκρατίας, για να «καλύψει» μια μονοπαραταξιακή, μειοψηφική στην κοινωνία του Αιγάλεω απόφαση, κόντρα και στην θέληση των δωρητών.
Ο φόβος των λαϊκών αντιδράσεων, είναι το μόνιμο χαρακτηριστικό κάθε εξουσίας που αυθαιρετεί.
Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε (δείτε δελτίο τύπου 26/3/2010)




ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΛΥΒΙ ή
“ΤΙΜΩΝΤΑΣ”(;) τον Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26-03-2010


Η Διοίκηση Καλογερόπουλου επιμένει.
Παρά την σαφή αντίθεση των υπολοίπων παρατάξεων που εκπροσωπούν την πλειοψηφία των Αιγαλεωτών (58%), παρά τις αντιδράσεις πολιτών που συλλέγουν υπογραφές, παρά τις εκκλήσεις μας για ανάκληση μιας απόφασης που διχάζει την πόλη και την δέσμευση για μελλοντική αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης, επιμένει, στην μετονομασία του Δημοτικού Πολιτιστικού Χώρου «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΛΥΒΙ, δωρεά Γεώργιου & Δέσποινας Βρανά αξίας μεγαλύτερης των 6.000.000,00 €, σε “Κωνσταντίνος Καραμανλής”.
Η δεύτερη συζήτηση για το θέμα (24/3) μετά από απαίτηση όλης της αντιπολίτευσης (ΑΝΑΠΛΑΣΗ – Μπίρμπας, ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Καρδαράς, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ – Σατζαρίδης) το μόνο που κατόρθωσε ήταν να προστεθεί στην προηγούμενη ονομασία και το όνομα των δωρητών.
Έτσι αποφασίστηκε το: “Δημοτικός Πολιτιστικός Χώρος: πρώην Ελληνικό Μολύβι – Κωνσταντίνος Καραμανλής – Δωρεά Γ & Δ. Βρανά”.
Επιμένει, αν και υπογραμμίσαμε σε όλους τους τόνους ότι, η εμμονή σε μία τέτοια μονοπαραταξιακή απόφαση κάθε άλλο παρά τιμά το πολιτικό πρόσωπο.
Προσπάθησε, να αιφνιδιάσει θέτοντάς το 1ο θέμα συζήτησης στην έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς προηγούμενη ενημέρωση μας, με οργίλο ύφος που στη διάρκεια “εξαφανίσθηκε”.
Προσπάθησε, να κομματικοποιήσει το θέμα, ισχυριζόμενος ότι έχουμε πρόβλημα με το όνομα, αν και είχαμε αποσαφηνίσει από την πρώτη στιγμή ότι θεωρούμε απαράδεκτη την ονοματοδοσία από πολιτικό πρόσωπο πολιτιστικού χώρου, όταν δεν έχει καμία σχέση με αυτόν, λέγοντας ότι, ίδια θα ήταν η θέση μας, αν τον ονομάτιζαν «Ν. Μπελογιάννης, Χ. Φλωράκης, Λ. Κύρκος» τονίζοντας ότι υπάρχουν άλλοι χώροι αν θέλουν να τιμήσουν τον πολιτικό ηγέτη της παράταξης τους.
Προσπάθησε, με ανακρίβειες να μας αποδώσει προθέσεις, όταν αγνοούσε ακόμα και το απόσπασμα απόφασης που είχαν ετοιμάσει για την Περιφέρεια, στο οποίο δεν υπήρχε νύξη για τους δωρητές, αφού δεν υπήρχε ούτε στο εισηγητικό του Δημάρχου και την εισήγηση αιτιολόγησης της ονομασίας του Προέδρου του Δημ. Συμβουλίου.
Ειπώθηκαν και άλλα που αναιρέθηκαν όπως συνηθίζεται στις οβιδιακές μεταμορφώσεις του κ. Δημάρχου.
Από όλες αυτές τις συζητήσεις μας μένει ένα ερώτημα. Γιατί αυτό το άγχος απόδοσης τιμής σε πολιτικό πρόσωπο τώρα, σε ένα χώρο που ετοιμάζονται προεκλογικά να εγκαινιάσουν; Άλλωστε, εκκρεμεί απόφαση της πλειοψηφίας του Δ. Σ. από το 2004, για δημιουργία προτομής και τοποθέτησής της στη συμβολή των οδών Χρ. Σμύρνης και Λεωφ. Θηβών, που ουδέποτε υλοποιήθηκε……
Ελπίζουμε να μην συνδυασθεί με μια κομματική φιέστα συσπείρωσης, υπό το φως των προβολέων.
Την τιμή αυτή την οφείλουμε, αν μη τι άλλο, στους δωρητές.