-

-

7 Σεπ 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6-9-2010

ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΑ ΨΕΜΑΤΑ ΧΩΡΑΝΕ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ

Διαβάσαμε, από τους δρόμους της πόλης, την ανοιχτή επιστολή κάλεσμα του κ. Δημάρχου για «Συμμαχία για το Αιγάλεω», σωτηρίας προφανώς από την κατάσταση που έχει οδηγήσει την πόλη.
Ζητά να «συμμαχήσουμε» μαζί»του οι Αιγαλιώτες, για να μην ξανάρθει η «υπανάπτυξη» και να συνεχιστεί το «Αιγάλεω πρωτεύουσα δύναμη στην Δυτική Αθήνα».
Δηλαδή να ξεπεράσουμε την «υπανάπτυξη» της Διοίκησης ΑΝΑΠΛΑΣΗ – Μυστακόπουλου, των 42 στρεμμάτων αγορασμένης γης, της αγοράς και δημιουργίας 5 Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, του Δημαρχείου, της Αλέας, του Θεάτρου, του Πολιτιστικού Κέντρου, της καθιέρωσης της πρωινής βάρδιας στα σχολεία, της δημιουργίας θεσμών Αθλητισμού – Πολιτισμού (ΔΑΟ – ΔΠΟ- Εικαστικό), της Δημοτικής Επιχείρησης, της Δημοτικής Συγκοινωνίας κλπ., της «υπανάπτυξης» που έφερε, σε τρέχουσες τιμές, περισσότερα από 20 Δις. Δρχ. (60 εκατομμύρια Ευρώ) στην πόλη από άλλους φορείς για έργα Δήμου, θυμίζουμε, 14 οικόπεδα αγορά γης και κατασκευή από τον ΟΣΚ, Σχολικών Συγκροτημάτων, την διαμόρφωση του Άλσους, της Ιεράς Οδού, της Θηβών, την συγχρηματοδότηση αγορών γης και κατασκευής Δημοτικών Κοινωνικών και Αθλητικών Υποδομών, την οριστική κάλυψη του Χαϊδαρορέματος , την Ολοκλήρωση του δικτύου των όμβριων, οδικών έργων, την συγχρηματοδότηση Δράσεων Αθλητισμού, Πολιτισμού, Κοινωνικής Πρόνοιας κλπ.
και «να παραμείνει !! το Αιγάλεω πρωτεύουσα Δύναμη», όταν κατόρθωσε στην οκταετία του να φύγουν σχεδόν όλες οι Νομαρχιακές Υπηρεσίες από το Αιγάλεω, επίσης η Πυροσβεστική, ο Σταθμός Πρώτων Βοηθειών και το κεντρικό Αστυνομικό τμήμα (Ταυτότητες – Διαβατήρια κλπ.) του Αιγάλεω να στεγάζεται στο Χαϊδάρι, τέτοια «πρωτεύουσα δύναμη» δημιούργησε, μπράβο του.

Μας καλεί να «συμμαχήσουμε» οι Αιγαλιώτες πάνω από κόμματα ενάντια στους κομματικούς εντολοδόχους, δηλαδή τον ΙΔΙΟ και την παράταξη του, που στις πίτες τους παρελαύνουν οι κομματικοί βουλευτές, παρευρίσκονται αποτυχούσες υποψήφιες αρχηγοί που υποστήριζε και διαβάζονται μηνύματα στήριξης του νέου Αρχηγού για να καταδείξουν την παραμονή της κομματικής υποστήριξης. Εκείνους που ξαναβαφτίζουν κτίρια δωρεές (Ελληνικό Μολύβι) με ονόματα ιστορικών ηγετών του κόμματος τους, άσχετα με τον χώρο, κόντρα στην οικογένεια (Βρανά) των δωρητών, το υπόλοιπο Δημ. Συμβούλιο και τον Αιγαλιώτικο λαό.
Μας καλεί «να καταδικάσουμε τους μαθητευόμενους μάγους», δηλαδή αυτόν και την Διοίκηση του που δεν έχουν κάνει ακόμα θερινό κινηματογράφο το «ΤΙΤΑΝ», αγορασμένο από τους «υπανάπτυκτους» της Ανάπλασης- Μυστακόπουλου, γιατί αφού ξεπέρασαν την αντίληψη της κρεαταγοράς – ψαραγοράς !!!! (προεκλογικό πρόγραμμα Καλογερόπουλου 1996), θέλουν να το κάνουν τώρα υπόγειο γκαράζ, κόντρα σε πολεοδομικούς νόμους και την κοινή λογική.
Εκείνοι, που κεντρικά στοιχεία στο εκλογικό τους πρόγραμμα το 2002 είχαν, την υπέργεια γέφυρα πάνω από την Ι. Οδό, μετά καταστημάτων παρακαλώ (!!!), που θα ένωνε την Πλατεία Δαβάκη με την Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου. Μαζί με την αερογέφυρα μαμούθ, που θα ένωνε το Άλσος Μπαρουτάδικου με την Πλατεία Εσταυρωμένου. Ενώ θα υπογειοποιούσαν και την Θηβών στην συμβολή με την Ιερά Οδό, για να έχουμε προφανώς μεγαλύτερες ταχύτητες στο κέντρο της πόλης. Αυτοί που έντυσαν με πράσινο τούλι τις λαμαρίνες της απραξίας τους για οκτώ χρόνια στην κεντρική πλατεία (ΜΕΤΡΟ), που «διακόσμησαν» το κέντρο με τέσσερα είδη κολώνων και έξι χρωματισμούς, φωτισμού και την εκκλησία φέτος με λούνα-παρκ.
Μας καλεί να του ξαναδείξουμε εμπιστοσύνη για το έργο του και την συνέπεια των λόγων του που «ξεπέρασαν το εφικτό». Βλέπετε υπάρχουν ακόμα σε τοίχους οι προεκλογικές αφίσες του 2006, μετά φωτογραφίας του, εκείνες, που :
· έδιωξαν τους πυλώνες υψηλής τάσης , που σύμφωνα με τελευταίες ανακοινώσεις του πιθανόν να φύγουν το 2012 !! και οι άλλες που
· λειτουργούν τις παιδικές κατασκηνώσεις της Ραφήνας από το 2007 … για μάζεμα αγριόχορτων και πευκοβελόνων.
Πρέπει ακόμα να συνεχισθεί και το «έργο ζωής» που «κάναμε όλοι (;) μαζί» το 2003 – 2010,
· την συνέχεια, με σκόπιμη διετή καθυστέρηση, ενός ολοκληρωμένου μεσοπρόθεσμου τεχνικού προγράμματος που παρέλαβε, με εξασφαλισμένο το μεγαλύτερο μέρος των αναγκαίων πόρων και διεκδικούμενο το υπόλοιπο, σε αγορές γης που πραγματοποιήσαμε ως διοίκηση ΑΝΑΠΛΑΣΗ – ΜΥΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, σε μελέτες που εν πολλοίς εκπονήσαμε, ελάχιστα εμπλουτισμένο, με εμφανή απουσία ,υποτυπώδους έστω, στρατηγικού σχεδιασμού
· την σιωπή και αμηχανία για τον Ελαιώνα, το Βωβό - Mall, τα πολυκαταστήματα
· χωρίς καμία αγορά γης,
· με αποχαρακτηρισμούς οικοπέδων (υπόλοιπο Μερκουράκη κλπ.).
· Χωρίς καμία νέα σοβαρή υποδομή, με βελτίωση κάποιων υπηρεσιών και εκδηλώσεων και με στασιμότητα και απαξίωση των περισσότερων.
Ένα «έργο ζωής» που
· σπατάλησε περισσότερα από 20.000.000 € Δάνεια μέχρι τώρα για λειτουργικά έξοδα, χωρίς αγορά τετραγωνικού γης και συνεχίζουμε ακόμα,
· που άφησε απλήρωτους εργαζόμενους για πολλούς μήνες και σε υπολειτουργία παιδικούς σταθμούς,
· που χρησιμοποίησε τον Δήμο σαν τρενάκι πελατειακής εξυπηρέτησης αναποτελεσματικών ολιγόμηνων συμβάσεων, χιλιάδων απελπισμένων ανθρώπων και
· άφησε περισσότερο από 10.000.000 € εκκρεμότητες σε δικαστικές αποφάσεις για υποχρεώσεις απέναντι σε εργαζόμενους.
Μας καλεί να «συμμαχήσουμε μαζί» του για να διευκολύνουμε την κατεδάφιση της αθλητικής «παράγκας» που τον στέγαζε (υπήρξε διορισμένος πρόεδρος της ΠΑΕ Αιγάλεω του κ. Μητρόπουλου), όταν αυτή κρίθηκε τελεσίδικα προς εξαφάνιση.
Να «συμμαχήσουμε μαζί»του γιατί
· επί οκτώ μήνες ισχυρίζονταν ψευδώς ότι δεν έχει παραχωρήσει το γήπεδο στον Ηλυσιακό, όταν είχε δοθεί από την 1η μέρα,
· «κατασκεύασε» προπονητήριο, αντί κλειστό των 3.000 θέσεων στο Πολυκλαδικό, σύμφωνα με δηλώσεις και ομιλίες σε εκδηλώσεις και πίτες, ενώ ήταν γνωστό εκ των προτέρων και το είχαμε επισημάνει, ότι νομοθετικά δεν μπορούσε να γίνει
· το γήπεδο «ΣΤ. Μαυροθαλασσίτης» που θα το τελείωνε σε 6 μήνες με 1-1.500.000 €, μετά 8 χρόνια έχει στοιχίσει περισσότερα από 10.000.000€, με την λαθεμένη επιλογή της επιδιόρθωσης και όχι της ανακατασκευής, πυλώνων 50 ετών και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί.
Μας καλεί να «συνεχίσουμε μαζί» του για να
· συνεχιστεί και την επόμενη 4ετία, ο διαγωνισμός «λάστιχο» των 265 εργαζομένων που ξεκίνησε προεκλογικά το 2006 και δεν λέει ακόμα να τελειώσει. Ο διαγωνισμός «θαύμα» που προεκλογικά διόριζε τηλεφωνικά 2-3.000 Αιγαλιώτες και οι πρώτοι πίνακες 20 –25.
Σταματάμε εδώ γιατί η σειρά δεν έχει τέλος. Απλώς λέμε για τρίτη φορά σε ανακοίνωση και δυστυχώς απ’ ότι φαίνεται θα ξαναχρειασθεί
Κύριε Δήμαρχε
Μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο, λίγους για πολύ, πολλούς για πολύ αποκλείεται
Το Αιγάλεω τον Νοέμβρη θα γυρίσει σελίδα, θα ξανασυναντήσει την βιώσιμη και ανθρωποκεντρική ανάπτυξη ,με ουσιαστική συμμετοχή της κοινωνίας στον σχεδιασμό και την λήψη των αποφάσεων, με την ΑΝΑΠΛΑΣΗ στο τιμόνι και Δήμαρχο τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΡΜΠΑ.