-

-

4 Νοε 2007

Απάντηση σε εφημερίδα

Αγαπητέ κ. Διευθυντά,
Θα θέλαμε να δημοσιεύσετε την απάντησή μας, σε δημοσίευμα της Εφημερίδας σας (σελ. 50 – 4.11.2007 «ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ).
Απαντώντας σε δημοσίευμα της εφημερίδας σας, με τίτλο: «Πώς οι Αφοι Μητρόπουλοι κάνουν παιχνίδι με το Δήμαρχο Αιγάλεω», ο κ. Καλογερόπουλος, Δήμαρχος Αιγάλεω και πρώην Πρόεδρος, της ιδιοκτησίας Μητρόπουλου, ΠΑΕ Αιγάλεω- απαντητική του επιστολή (ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ – 4.11.2007)- ακολουθώντας τη γνωστή τακτική του, δεν απαντά επί του προκειμένου, αλλά λέγοντας μισές αλήθειες διατυπώνει ψευδή συμπεράσματα:

1. Σε σχέση με τα χρέη των 23.000.000 €, που υποτίθεται ότι παρέλαβε από την προηγούμενη Δημοτική αρχή (ΑΝΑΠΛΑΣΗ- Δήμαρχος Γιάννης Μυστακόπουλος), αυτά αφορούσαν κυρίως πολυετείς αποπληρωμές αγορών οικοπέδων όλων των Δημοτικών αρχών από το 1984 (14.000.000 €) και συμβάσεις έργων που θα ξεκινούσαν (6.000.000 €). Βέβαια δεν συνυπολογίζει το ταμείο και τις υποχρεώσεις τρίτων προς το Δήμο (5.000.00 €).
Σήμερα το χρέος έχει υπερδιπλασιαστεί (επιπλέον 14.000.000 €), μέσα σε τέσσερα χρόνια διοίκησης, χωρίς μία αγορά οικοπέδων, λόγω της κάκιστης πελατειακής διαχείρισης (72 οικόπεδα 41 στρεμμάτων, αξίας 12.000.000 € -σε τρέχουσες τιμές- αποκτήθηκαν από τις διοικήσεις της Ανάπλασης – Δήμαρχος Γιάννης Μυστακόπουλος).

2. Ψεύδεται για την αποκατάσταση του γηπέδου, όταν είναι γνωστό ότι η διοίκηση της Ανάπλασης είχε εντάξει και αποκαταστήσει την εξέδρα της οδού Μάκρης, γεγονός που επέτρεψε στην ομάδα του Αιγάλεω να δώσει και τον πρώτο εντός έδρας της αγώνα στην Α΄ Εθνική το 2002 με τον Άρη ,συνεχίζοντας να είναι μέχρι και το 2006 ο βασικός χώρος υποδοχής θεατών.
Η υψηλών προδιαγραφών μελέτη των 480.000 € που εκπονήθηκε από τη Διοίκηση της Ανάπλασης και που εν μέρει εφαρμόστηκε στην τωρινή ανακατασκευή, αφορούσε το σύνολο του γηπέδου «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης», των χρήσεων και των αναγκών του. Κατέληγε δε ως πρόταση στα 16.000.000 € (με συνήθη μείωση 20 με 25% στην εργολαβία), συμπεριλαμβάνοντας την εκ νέου κατασκευή και διαμόρφωση της κερκίδας της οδού Θηβών και των δύο μικρών κερκίδων (Κοραή και Θεσσαλονίκης), με όφελος για το Δήμο 2,5 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, υπόγειο πάρκινγκ 80 θέσεων, θέατρο, αίθουσες: εκδηλώσεων-χορού-αθλητισμού, internet café κλπ. Επίσης, σύγχρονες εγκαταστάσεις ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, αποθηκευτικών χωρών, κατασκευή χλοοτάπητα και δημιουργία σκέπαστρων εξέδρων προδιαγραφών UEFA κλπ.
Απαντούσε δε, με κατηγορηματικό τρόπο στις σύγχρονες ανάγκες ασφάλειας και όχι «με μπαλώματα» σε μία τραυματισμένη εξέδρα, που αποκαταστάθηκε, δυστυχώς, με όρους του οικοδομικού κανονισμού του 1958 που έχει δεχθεί 4 ριζικές αλλαγές ,λόγω σεισμών και σύγχρονων αναγκών ασφάλειας.
Σήμερα το συνολικό κόστος του γηπέδου θα υπερβεί τα 10.000.000 €, γιατί βέβαια οι 400.000 € που αναφέρει ο κ. Καλογερόπουλος, αφορούν μόνο την αποκατάσταση του σκελετού της κερκίδας της οδού Θηβών. Με 1.500.000 € θα είχε κατασκευαστεί η εξέδρα με σύγχρονες προδιαγραφές, αλλά και τη δημιουργία των προαναφερόμενων χώρων, που η τρέχουσα αξία τους στην περιοχή υπερβαίνει τα 8.000.000 €. Η ασφάλεια και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων του χώρου, αποτέλεσαν και την πυξίδα αντιμετώπισης του προβλήματος από τη διοίκηση της Ανάπλασης.

3. Σε σχέση δε με τον ισχυρισμό περί προεκλογικής, τάχα, παραχώρησης της χρήσης του γηπέδου στην ομάδα του Αιγάλεω, προκαλεί μόνο θυμηδία και αποτελεί δείγμα του γνωστού θράσους, όταν είναι σε όλους γνωστό ότι αποτελεί συνήθη πρακτική όλων των δημοτικών αρχών, από το 1969!! με τυπικά ανανεούμενες ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

4. Για τη νομιμότητα και τη σκοπιμότητα της απόφασης του Αυγούστου!!! του 2004, που δεν υλοποιήθηκε, μετά την κατακραυγή ακόμα και των οργανωμένων οπαδών, με «άνωθεν» -όπως φημολογείται- παρέμβαση, μετά την κόντρα Μεϊμαράκη – Μητρόπουλου, το ρεπορτάζ σας όσο και οι απαντήσεις του κ. Καλογερόπουλου είναι πλήρως κατατοπιστικές.Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία
Γραφείο Τύπου
ΑΝΑΠΛΑΣΗ - ΑΙΓΑΛΕΩ