-

-

6 Νοε 2010

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΡΜΠΑΣ (ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ)

Γεννημένος το 1958 στο Αιγάλεω, τεχνολόγος Γραφικών Τεχνών ΤΕΙ Αθήνας, έχει εργαστεί ως ωρομίσθιος καθηγητής ΤΕΙ σε τομείς πώλησης και διαφήμισης επιχειρήσεων, στον προγραμματισμό παραγωγής του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων, ενώ υπήρξε συνιδιοκτήτης χαρτοπωλείου 1987 -1990. Σήμερα μετά την διάλυση του ΟΕΔΒ είναι υπάλληλος στο ΥΠΕΠΘ.
Δημοτικός σύμβουλος (1995-2002, 2009-2014). Έχει διατελέσει αντιδήμαρχος Αιγάλεω στους τομείς αθλητισμού, πρασίνου, πολιτισμού, ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Δημοτικής Επιχείρησης, αντιπρόεδρος του Διαδημοτικού Κέντρου και του ΚΕΚ υποστήριξης γυναικών Δυτικής Αθήνας.
  • Μέλος από το 2011 της Εθνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CoR). Μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Απασχόλησης της ΚΕΔΕ.
  • Εχει υπάρξει Εμπειρογνώμονας της ΚΕΔΚΕ, συμμετέχοντας στην Επιτροπή Απασχόλησης και κοινωνικής πολιτικής και στην επιτροπή Employers Platform του συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης (CCRE), στην τριμερή ευρωπαϊκή επιτροπή τομεακού κοινωνικού διαλόγου για ΟΤΑ και στην ομάδα στήριξης της ΚΕΔΚΕ σε αντίστοιχες Εθνικές Επιτροπές και Επιτροπές Παρακολούθησης Προγραμμάτων του ΚΠΣ και του ΕΣΠΑ.
  • Συμμετοχή ως Εμπειρογνώμονας σε εθνικές και διεθνείς συναντήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΟΑΣΑ, ευρωπαϊκών και εθνικών δικτύων για ζητήματα τοπικής ανάπτυξης, κοινωνικής πολιτικής, απασχόλησης και κοινωνικής οικονομίας, σε φόρουμ διεθνών οργανώσεων (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης - Ερυθρός Σταυρός, ESN, NIRAS κλπ.) για ζητήματα υποστήριξης μεταναστών, προσφύγων, αιτούντων άσυλο. Στο Εθνικό Συμβούλιο Υγιεινής και Ασφάλειας Εργασίας.
  • Δραστηριοποίηση σε επιτροπές και κινήσεις για την προστασία του Ελαιώνα, του Ποικίλου, του όρους Αιγάλεω, του Θριάσιου, των ελεύθερων χώρων.
  • Με ενεργό δράση στο μεταπολιτευτικό μαθητικό κίνημα του Αιγάλεω και στο σπουδαστικό κίνημα, στις γραμμές της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, ανένταχτος από το 1980 με έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα.
  • Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ (1996-2010) και του ΣΥΡΙΖΑ (2012-σήμερα), μέλος της γραμματείας στα τμήματα Αυτοδιοίκησης και Ευρωπαϊκής Πολιτικής.
  • Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2007.
  • Ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ.