-

-

5 Απρ 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2012-04-04 (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 4.4.2012 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ)


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω, που πραγματοποιήθηκε στις 4 Απριλίου 2012, η Δημοτική παράταξη ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ έκανε τις παρακάτω Ερωτήσεις και μία Επισήμανση.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
                1) Με έγγραφό της η Β΄ ΕΛΜΕ στις 9-02-2012 ζητάει την εξαίρεση, από την ΔΕΠ του Δήμου μας, του διασπαστικού σωματείου της ΕΛΤΕΕ, θέμα που έχει θέσει ξανά στο Δήμο με έγγραφο της στις 16-06-2009 (προηγούμενη διοίκηση) χωρίς μέχρι σήμερα να πάρει απάντηση. Σκοπεύετε να φέρετε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το συγκεκριμένο θέμα;
                2) Γιατί δεν έχει εισαχθεί ακόμα, προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της ονομασίας του πρώην εργοστασίου «Ελληνικό Μολύβι» Γ. Βρανά; Επισημαίνουμε ότι : α) έχουν περάσει ήδη 16 μήνες από τότε που έχετε αναλάβει την Διοίκηση του Δήμου, β) ο κ. Δήμαρχος έχει δεσμευτεί με δημόσια δήλωση του ενώπιον των δωρητών, Μ. Μουσχουντή για την αποκατάσταση του ονόματος (Δεκέμβριος 2011 σε εκδήλωση) γ) το ΔΗ.ΚΕ.Π.Α.Α έχει αποφασίσει από τον Νοέμβριο 2011, την απαλοιφή του ονόματος του Κ. Καραμανλή (πρόταση για συζήτηση στο Δημ. Συμβούλιο) δ) έχουμε θέσει το θέμα δύο φορές με ερώτηση και επισήμανση από την αρχή της νέας Δημοτικής περιόδου.
                3)Σχετικά με το θέμα του 5ου Β/Ν. Προτίθεται η διοίκηση να προχωρήσει άμεσα σε μαζικές δημοκρατικές συμμετοχικές διαδικασίες, συνελεύσεις, δημοψήφισμα κ.λπ. όπως έχουμε επανειλημμένα ζητήσει για την αδιάβλητη έκφραση των συνδημοτών μας;
                 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
                1) Επισημαίνουμε ότι η φύλαξη και συντήρηση του άλσους είναι ελλιπής, ενώ η χρήση του από τους φιλόζωους ιδιοκτήτες σκυλιών έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα (στο παρελθόν αλλά και σήμερα) τόσο καθαριότητας, όσο και σεβασμού-ασφάλειας στους άλλους επισκέπτες του άλσους (μικρά παιδιά, υπερήλικες, αθλητές κ.λπ.). Η Δημοτική Αστυνομία θα πρέπει να εντάξει στον προγραμματισμό της την αποτελεσματική φύλαξη τόσο του άλσους, όσο και του Δημοτικού Θεάτρου που υπέστη σοβαρές καταστροφές εξαιτίας και της ελλιπούς φύλαξης.