-

-

24 Μαΐ 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2013-05-24

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω, που πραγματοποιήθηκε στις 23 Maΐου 2013, δημοτικοί σύμβουλοι της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ έθεσαν τα παρακάτω θέματα, έκαναν τις παρακάτω τοποθετήσεις, ερωτήσεις και επισημάνσεις.

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ

1. ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΔΕΗ. Είναι επείγουσα ανάγκη να παρέμβει το Δημοτικό Συμβούλιο, μέσω του Δημάρχου, στο συνέδριο της ΚΕΔΕ που πραγματοποιείται 30-31 Μαΐου, για τη θεσμική αντιμετώπιση και επίλυση του ιδιαίτερα οξυμένου προβλήματος της διακοπής-παροχής ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ σε συμπολίτες-ισσες που αδυνατούν. Μεγάλο
τμήμα της κοινωνίας (άποροι, μακροχρόνια άνεργοι, ανάπηροι, χαμηλοσυνταξιούχοι κ.ά.), αδυνατεί λόγω αντικειμενικών δυσκολιών να προχωρήσει σε διακανονισμό, αφού απαιτείται καταβολή του 50% των συνολικών οφειλών, με αποτέλεσμα την οριστική διακοπή ηλεκτροδότησης, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένα κοινωνικό κριτήριο.

Τα στοιχεία που αναφέραμε, από έρευνά μας στη ΔΕΗ, είναι συγκλονιστικά. Στη διεύθυνση Αιγάλεω υπάγονται 80.000 συνδέσεις και κάθε δίμηνο εκδίδονται περίπου 1000 αποφάσεις διακοπής, από τις οποίες οι 800 διακανονίζονται, ενώ οι 200 (!!!) υλοποιούνται.

Θα πρέπει άμεσα να ληφθούν κεντρικές πρωτοβουλίες από την Αυτοδιοίκηση, όπως κοινωνικά τιμολόγια, αναστολές κ.ά., με όρους διευκόλυνσης των χρηστών ανάλογα με την οικονομική τους δυνατότητα.

2. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ. Ζητήσαμε τη συζήτηση ως τακτικού θέματος σε επόμενη συνεδρίαση της λειτουργίας των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου και της προβληματικής κατάστασής τους, μετά και την αναφορά από το σύλλογο εργαζομένων του Δήμου, εδώ και ένα μήνα.

3. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΛΣΟΥΣ. Ζητήσαμε τη διοργάνωση συμβολικής δράσης καθαρισμού του Άλσους Μπαρουτάδικου στις 8 Ιουνίου, σε συνδυασμό με την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και την Ανθοκομική Έκθεση. Επισημάναμε την ανάγκη ουσιαστικής προσπάθειας ενημέρωσης και ενεργοποίησης της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της (Σχολεία, σύλλογοι, σωματεία, ΚΑΠΗ κ.λπ.), ώστε να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή, αποφεύγοντας με την έγκαιρη ενημέρωση να αποφευχθούν αστοχίες και λάθη του παρελθόντος.

4. ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ «ΑΛΕΑ». Επισημάναμε ότι απαιτείται απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για τυχόν πρόταση νομιμοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών στην Αλέα. Τονίσαμε ότι είμαστε αντίθετοι σε κάθε πρόταση νομιμοποίησης πέραν εκείνης (αφορά τους ημιυπαίθριους χώρους) που κατατέθηκε από την Διοίκηση Μυστακόπουλου . Είναι γνωστή η πάγια προγραμματική θέση μας για άμεση απελευθέρωση του δημόσιου χώρου από αυθαίρετες κατασκευές στο σύνολο του Δήμου.

5. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. Θέσαμε ερώτηση «πότε ολοκληρώνεται η εκκαθάριση της Δημοτικής Επιχείρησης (έχει ξεκινήσει από το 2011) και αν υπάρχουν ακόμα οφειλές σε εργαζόμενους και προμηθευτές».



ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ. Σχετικά με την ηλεκτροδότηση ή μη κεραίας κινητής τηλεφωνίας (Θηβών και Λ. Αθηνών), τονίσαμε, όπως και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, την αντίθεσή μας στη λειτουργία κεραιών εντός του οικιστικού ιστού. Επισημάναμε για μια ακόμη φορά ότι πρέπει να υλοποιηθεί η πρότασή μας που ζητά πριν από κάθε αίτηση αδειοδότησης να διενεργείται αυτόματα πολεοδομικός έλεγχος σε όλο το κτίριο και να διερευνώνται όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες και ότι άλλο απαιτείται πριν να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ζητήσαμε επίσης, την ψήφιση κανονιστικής διάταξης για το δήμο μας, που θα επαναφέρει τα όρια απόστασης που απαιτούνται από κοινωφελείς χώρους (σχολεία, παιδικοί σταθμοί κ.λπ.), μετά την ελαστικοποίηση της νομοθεσίας.

2. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ ΣΤΟ ΜΙΝΩΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΛΥΒΙ. Θεωρήσαμε παράλογο, εκ μέρους της Διοίκησης και καταψηφίσαμε, πριν ακόμα ξεκινήσει η λειτουργία του Ελληνικού Μολυβιού, πριν ακόμα κατατεθεί πρόγραμμα δράσεων και λειτουργιών του, να προχωράμε σε καταρχήν απόφαση διενέργειας διαγωνισμού ανάθεσης λειτουργίας του Κυλικείου.