-

-

3 Μαΐ 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2013-05-03

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω, που πραγματοποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2013, οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ έθεσαν τα παρακάτω θέματα και έκαναν τις παρακάτω τοποθετήσεις, ερωτήσεις και επισημάνσεις.ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ

1. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΑΘΜΟΥ Α’ ΒΟΗΘΕΙΩΝ. Μετά από πρωτοβουλία μας συζητήθηκε το θέμα της ενδεχόμενης μεταφοράς του σταθμού Α΄ Βοηθειών (Μυριοφύτου - Μαγνησίας). Η συζήτηση κατέληξε σε ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου στο οποίο δηλώνεται ευθέως ότι όχι μόνο είμαστε εντελώς αντίθετοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο αλλά ζητάμε και την πληρέστερη στελέχωσή του.

2. ΚΤΗΜΑ ΜΑΤΡΟΖΟΥ (Μπουλντόζες). Μετά την απόρριψη της πρότασής μας (17.4.13) για συζήτηση και τη διαφαινόμενη κινητοποίηση των κατοίκων συζητήθηκε το θέμα του συγκεκριμένου
οικοπέδου (Λ. Αθηνών και Δερβενακίων). Μετά τον αποχαρακτηρισμό του και τον ενδεχόμενο να χαθεί οριστικά η δυνατότητα απόκτησής του από το Δήμο, ψηφίστηκε ο εκ νέου χαρακτηρισμός του ως «κοινωφελούς χρήσης».

3. ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ. Το σοβαρότατο θέμα της κατασκευής ΣΜΑ στον Ελαιώνα στα όρια του Δήμου μας, που θέσαμε προ τριμήνου, ζητήσαμε να συζητηθεί ενόψη και της συζήτησης για προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΕΣΔΝΑ και Δ. Αθηναίων. Ο Σ.Μ.Α. εικάζεται ότι θα είναι δυναμικότητας 400 τόνων.

4. ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΝΕΡΟΥ (ΕΥΔΑΠ). Από τις 9.4.13 έχουμε καταθέσει εισηγητικό και έχουμε ζητήσει να συζητηθεί, ως ξεχωριστό θέμα της Ημερήσιας Διάταξης, το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ. Το επισημάναμε για να καθοριστούν από τώρα οι τρόποι αντίδρασης στην αντικοινωνική αυτή προοπτική.