-

-

8 Ιουλ 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20130708



8-7-2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά το σχέδιο διάλυσης της Υγείας και της Παιδείας, σειρά έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η Μνημονιακή κυβέρνηση «σώζοντας» για μια ακόμη φορά την Ελλάδα, δείχνει την πόρτα της εξόδου σε χιλιάδες δημοτικούς υπαλλήλους, οδηγώντας την τοπική αυτοδιοίκηση σε οριστική διάλυση. Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων για το δικαίωμα στην εργασία και θεωρούμε ότι η παρουσία τους είναι το εντελώς απαραίτητο συστατικό για τη διατήρηση του κοινωνικού κράτους.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω, που πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουλίου 2013, δημοτικοί σύμβουλοι της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ έθεσαν τα παρακάτω θέματα. 

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ
1.            ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ» (Λοιμωδών). Μετά από δική μας πρόταση συζητήθηκε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και έγινε αποδεκτή η πρότασή μας για συμμετοχή του Δήμου μας στις σχετικές δράσεις, αλλά και το κοινό ψήφισμα των δήμων της περιοχής, το οποίο
εκφράζει την έντονη αντίδρασή του στον επιχειρούμενο καταστροφικό σχεδιασμό.
2.            ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ. Με δική μας πρωτοβουλία (4.6.13) συζητήθηκε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο παραβρέθηκε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων. Αφού έγινε αναλυτική ενημέρωση, επιβεβαίωσε τη βασιμότητα των επιχειρημάτων μας, δηλαδή την αυστηρή τήρηση του μέγιστου δυναμικού των 400 τόνων, την ανάγκη αυστηρής τήρησης των περιβαλλοντικών όρων και την πρότασή μας για θεσμική συμμετοχή του δήμου μας στη διοίκηση του Σταθμού.
3.            ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. Καλέσαμε τους δημότες να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις που ανάλγητα παρουσιάζονται σαν αναγκαίο κακό, στο οποίο όμως έπεται συνέχεια, αποδομώντας κάθε εναπομείναν ίχνος κοινωνικού κράτους.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1.                  ΣΥΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ. Εναντιωθήκαμε στη χωρίς σχεδιασμό και μελέτη συστέγαση των Βρεφονηπιακών Σταθμών «Αγ. Γεωργίου» και «Μορμόλη», η οποία συν τοις άλλοις αναδεικνύει την αδυναμία της διοίκησης Καρδαρά να προχωρήσει στην υλοποίηση του Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Πατινάζ, ως οφείλει, αλλά και να προγραμματίσει την υλοποίηση και δεύτερου σταθμού στην περιοχή του Λιούμη.

Εξάλλου, σχετικά με την πρόσφατη εκδήλωση στο Άλσος που διοργανώθηκε από τοπικό Σύλλογο, και η οποία πήρε τη μορφή «ζωοπανήγυρης» που προσβάλλει την αισθητική μας, είχαμε εκφράσει τις επιφυλάξεις μας κατά την ψήφιση της έγκρισής διάθεσης του χώρου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης, είχαμε επισημάνει ότι θα πρέπει να υπάρχουν και κάποιοι περιοριστικοί όροι στη διάθεση του χώρου. Εξάλλου, την Παρασκευή πριν την εκδήλωση, αφού είδαμε τις αφίσες που κατέκλισαν την πόλη μας, ο επικεφαλής της παράταξής μας Δημήτρης Μπίρμπας άσκησε αυστηρή κριτική στην Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου και ζήτησε η διοίκηση να επιληφθεί σχετικά, η οποία δυστυχώς αδιαφόρησε.