-

-

20 Δεκ 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20131220



Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 19.12.2013 με εισήγηση του επικεφαλής και υποψηφίου δημάρχου Δ. Μπίρμπα έγιναν δεκτά τρία ψηφίσματα.
Ψήφισμα 1. Ομόφωνα
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω για την παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας
Το  Δημοτικό Συμβούλιο Αιγάλεω ζητά σαν ελάχιστο βήμα προστασίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, την παράταση προθεσμίας αναστολής πλειστηριασμών και την απαγόρευση άμεσης ή
έμμεσης μεταβίβασης στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων.
Τα Ελληνικά νοικοκυριά έχοντας υποστεί μεγάλη μείωση εισοδήματος, αύξηση φορολογίας αλλά και δοκιμαζόμενα από την υψηλή ανεργία αδυνατούν να ανταποκριθούν πλέον στις δανειακές τους υποχρεώσεις με κίνδυνο να χάσουν τα σπίτια τους αν γίνει η άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών και δεν παραταθεί η ισχύς της απαγόρευσης που λήγει μέχρι το τέλος του μήνα.
Καλούμε την κυβέρνηση και το κοινοβούλιο να προχωρήσουν στη παράταση της ισχύος της αναστολής της άρσης των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας για δύο τουλάχιστον χρόνια για όσους οφείλουν μέχρι 200.000 ευρώ στις Τράπεζες, όπως ισχύει μέχρι τώρα.
Επιπλέον τους καλούμε να επεκταθεί το παραπάνω μέτρο και για όσους οφείλουν στο δημόσιο και σε ασφαλιστικά ταμεία καθώς και για τους  εμπόρους ελεύθερους επαγγελματίες κ.λπ. οι οποίοι δεν προστατεύονται από το ισχύον νομικό πλαίσιο.

Ψήφισμα 2. Κατά πλειοψηφία απέχουσας της Λαϊκής Συσπείρωσης *
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω για την ανάκληση της επιστολής Γρηγοράκου και της ακύρωσης της διαδικασίας αξιολόγησης και διαδημοτικής κινητικότητας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Αιγάλεω καταγγέλλει ως απαράδεκτη τη διαδικασία της διαδημοτικής κινητικότητας και των αντιεπιστημονικών μεθόδων της υποτιθέμενης «αξιολόγησης δομών», που μόνο στόχο έχουν την απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων, με άμεσο ή έμμεσο τρόπο. Και όλα αυτά όταν προσλαμβάνονται δεκάδες χιλιάδες νέοι «όμηροι» με ελαστικές σχέσεις εργασίας και ελάχιστο μισθό, μέσω του ΟΑΕΔ. Οι 64 «πλεονάζοντες» του Δήμου Αιγάλεω και η κατανομή τους αναδεικνύουν τον επιδιωκόμενο Μνημονιακό σχεδιασμό για διάλυση των εργασιακών σχέσεων και εκχώρηση των αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ σε μικρά, αλλά κυρίως μεγάλα, επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα.
Ζητάμε από την κυβέρνηση την άμεση ανάκληση της επιστολής Γρηγοράκου και από την ΚΕΔΕ τη διεκδίκηση ακύρωσης της άθλιας αυτής διαδικασίας.

Ψήφισμα 3. Κατά πλειοψηφία απέχουσας της Λαϊκής Συσπείρωσης *
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω καταδίκης της μεθόδευσης για κλείσιμο των πολυϊατρείων  του ΕΟΠΥΥ, καθώς και την διάλυση των δομών ψυχικής υγείας, του Δρομοκαΐτειου και του Ψ.Ν.Α.
«Αυτές τις μέρες με το γνωστό πλέον ψευτοεπιχείρημα του εκσυγχρονισμού της δημόσιας περίθαλψης με επικοινωνιακά τερτίπια, αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη  και με το πρόσχημα της μεταρρύθμισης μετατρέπει τον ΕΟΠΥΥ από πάροχο σε αγοραστή υγείας. Μεθοδεύεται το οριστικό κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ…
…Αυτή είναι η εφαρμογή στην πράξη της νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής που σκοπό έχει την πλήρη ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περίθαλψης και την οικονομική αφαίμαξη του ελληνικού λαού. Ούτε τα μικρά ιδιωτικά ιατρεία πρόκειται να επιβιώσουν αφού καραδοκούν μεγάλα ιδιωτικά νοσηλευτικά κέντρα που αναλαμβάνουν την ιδιωτικοποιημένη πλέον πρωτοβάθμια περίθαλψη με κόστος που διαρκώς θα αυξάνει για τα νοικοκυριά αφού το κράτος θα αποσύρεται σταδιακά από τέτοιες δαπάνες. Άνοιξαν την εποχή της βαρβαρότητας Υγεία για λίγους, υγειονομική φτώχεια για τους πολλούς.
…Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας για το κλείσιμο ουσιαστικά του ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟΥ και του ΨΝΑ . Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά έχουμε την ανάγκη από δημόσια ψυχιατριακή βοήθεια και περίθαλψη……»
* Η αντίθεση της Λαϊκής Συσπείρωσης αφορά την μη ολοκληρωμένη , κατά την γνώμη της, πολιτική ανάλυση και καταδίκη των εφαρμοζόμενων πολιτικών.