-

-

21 Δεκ 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20131221 (Δημοτικό Συμβούλιο 19.12.2013)



Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 19.12.2013 οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ανάπλασης έθεσαν τα παρακάτω ζητήματα και έκαναν τις ακόλουθες ερωτήσεις και ανακοινώσεις.

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Γενοκτονία Ασσυρίων. Πρόθεσή μας είναι το Δημοτικό Συμβούλιο του Αιγάλεω να εκδώσει ψήφισμα-πρόταση προς τη Βουλή των Ελλήνων για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ασσυρίων.
Θα επιθυμούσαμε το Δημοτικό Συμβούλιο να συστήσει διαπαραταξιακή επιτροπή που σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ασσυρίων θα το διαμορφώσει και θα το φέρει προς ψήφιση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
Σταθμός Μετρό «Αγ. Μαρίνα». Η λειτουργία της γραμμής του Μετρό έως το σταθμό «Αγ. Μαρίνα» δυστυχώς ανέδειξε σημαντικά ζητήματα κυκλοφοριακής λειτουργίας της περιοχής (πρόβλημα στάθμευσης και διέλευσης επί της οδού Αγ. Μαρίνας, τροχαία ατυχήματα ευτυχώς ακόμα ελαφρά στην οδό Ζεφύρου, κατάργηση συγκοινωνιακής γραμμής σύνδεσης (811) Λιούμη με το εμπορικό κέντρο του Αιγάλεω, που ζητάμε να επανέλθει στην αρχική διαδρομή κ.ά.). Ως γνωστόν είχαμε ζητήσει και από τη σημερινή και από την προηγούμενη διοίκηση ενόψει της λειτουργίας του νέου σταθμού, να πραγματοποιήσουν επικαιροποίηση της συγκοινωνιακής μελέτης της πόλης, για να προβούμε έγκαιρα στις αναγκαίες ρυθμίσεις.
Έστω και τώρα ας προχωρήσει η Επιτροπή Χωροταξίας και Περιβάλλοντος σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες σε μια ολοκληρωμένη πρόταση προς αντιμετώπιση αυτών και άλλων προβλημάτων που προέκυψαν και προκύπτουν, για να απαιτήσουμε τεκμηριωμένα από τις εμπλεκόμενες κρατικές αρχές την εφαρμογή της.
Αισθητική της πόλης και παραχώρηση «Αλ. Μινωτή». Η αισθητική εικόνα της πόλης-παρωχημένο λούνα παρκ είναι σίγουρο ότι σας αντιστοιχεί για αυτό και την επιτρέψατε. Η αθλιότητα της αυθαίρετης μετατροπής του χώρου του θεάτρου «Αλ. Μινωτής» για πάρκινγκ και κάμπινγκ τροχόσπιτων δείχνει το σεβασμό σας και την εκτίμηση που έχετε στους πολιτιστικούς χώρους της πόλης.
Αυτά τα κατορθώματά σας και κλαρινοσκυλάδικα των εμποροπανηγύρεων που «φιλοξενήσατε» στο Άλσος, θα σφραγίσουν ανεξίτηλα την προσπάθεια «πολιτιστικής αναβάθμισης» που καταβάλατε. Συγχαρητήρια.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Ερωτάται η Διοίκηση:
Φωτοστολισμός της πόλης.
1) Αν την ικανοποιεί η εικόνα της πόλης, μετά την παραχώρηση μέσω της Ένωσης των ΕΒΕ σε ιδιώτη, το φωτοστολισμό της και της λειτουργίας των δύο κεντρικών της ανοικτών χώρων (πλατεία Μετρό, είσοδος Άλσους).
2) Αν είναι σε γνώση της οι υποχρεώσεις φωτοστολισμού και λοιπού στολισμού του ιδιώτη, αν έχουν πραγματοποιηθεί και ποιες ακριβώς είναι αυτές. Αν συμφώνησε η διοίκηση σε αυτές που πραγματοποιήθηκαν ή δεν ρωτήθηκε καν.
3) Αν γνωρίζει το αντίτιμο της συμμετοχής στις «δραστηριότητες».
4) Αν έχει δώσει άδεια για τη μόνιμη εγκατάσταση φορτηγών στην είσοδο και τους χώρους του άλσους, αν έχει δώσει άδεια κατασκευών πάνω στα παρτέρια και το χλοοτάπητα της πλατείας του Άλσους.
5) Ποιος έδωσε εντολή και άδεια μετατροπής σε κάμπινγκ και πάρκινγκ του Θεάτρου «Αλ. Μινωτής» για τροχόσπιτα και αυτοκίνητα με ιταλικές πινακίδες κυκλοφορίας;