-

-

30 Ιαν 2014

Η τοποθέτηση μας (Μπίρμπας) στο Δημοτικό Συμβούλιο της 28/01/2014 και η πρόταση ψηφίσματος για τον ΑΔΜΗΕ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Είναι φανερή πια στον καθένα, η προσπάθεια άμεσης εκποίησης κάθε περιουσιακού στοιχείου της χώρας, για την κάλυψη των απαιτήσεων των δανειστών, λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων, σε συνάρτηση και με την διάλυση των δημόσιων και δημοτικών υπηρεσιών υγείας, παιδείας, πρόνοιας και κοινωνικής στήριξης.
Έτσι έχουμε διάλυση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., κατάργηση των ιατρείων του, ιδιωτικοποίηση των δικτύων της ΔΕΗ (Α.Δ.Μ.Η.Ε.), δηλώσεις και εγκύκλιοι για απολύσεις εργαζομένων, συμβασιούχων με πρωτόδικες αποφάσεις, συνεχείς διαρροές και εξαγγελίες για κατάργηση της υπηρεσίας καθαριότητας.
Θεωρούμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να τοποθετηθεί σε αυτά γιατί αφορούν την καθημερινή ζωή των συμπολιτών μας.
Για μεν τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ο κ. Κούτελος μας είχε δείξει ομόφωνο ψήφισμα του Δήμου Χαλανδρίου που περιμένουμε να το εισάγετε και να το ψηφίσουμε , να συμπαρασταθούμε στις κινητοποιήσεις τους (ψηφίστηκε ομόφωνα).
Για τους Συμβασιούχους υπάρχει θέμα συζήτησης την επόμενη βδομάδα  και είναι γνωστή η θέση μας για την παραμονή τους.
Για τον Α.Δ.Μ.Η.Ε. ( Δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος) όμως που το κόστος από την ιδιωτικοποίηση του, αφορά άμεσα τον Δήμο, τόσο τους κατοίκους του όσο και την δική του λειτουργία, απαιτείται η άμεση αντίδρασή μας μια που εισήχθη για ψήφιση στην Βουλή και υπάρχουν κινητοποιήσεις αύριο των εργαζομένων και άλλων φορέων.
Γι΄αυτό προτείνουμε  το ακόλουθο ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Α.Δ.Μ.Η.Ε.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Αιγάλεω συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζόμενων και των συλλογικών κοινωνικών φορέων, για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης και την διατήρηση υπό δημόσιο έλεγχο των δικτύων μεταφοράς του ρεύματος .Για λόγους οικονομικούς, εθνικούς και κοινωνικούς , ώστε να είναι δυνατή η παροχή αυτού του δημόσιου αγαθού σε κάθε πολίτη της χώρας ανεξαρτήτως της γεωγραφικής του θέσης και της οικονομικής του κατάστασης.
Ζητά από την κυβέρνηση την απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου και την διατήρηση του σημερινού καθεστώτος, μια που δεν υπάρχει καμία οικονομική συμμετοχή του κράτους και τα κέρδη επανεπενδύονται στον εκσυγχρονισμό του δικτύου και σε νέες υποδομές.   
(Δεν πάρθηκε απόφαση λόγω «μη ενημέρωσης σχετικά» της Διοίκησης  (Καρδαράς) και της παράταξης «Σύγχρονο – Ανθρώπινο Αιγάλεω» (Γκίκας)

Οι ερωτήσεις που κατατέθηκαν από την παράταξη μας
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – Ερωτάται η Διοίκηση 

1.    Πόσο στοίχισε ο ,σαφέστατα προεκλογικός, «Οδηγός του Πολίτη», σε τι τιράζ παρήχθη, ποιος τον διένειμε και από ποιο κωδικό πληρώθηκε;

2.    Που βρίσκεται η κατασκευή του 5ου Β/Ν σταθμού στον χώρο δίπλα στο Πατινάζ; Ισχύει η εργολαβία;

3. Ποια είναι η εξέλιξη με το θέμα των εξοντωτικών προστίμων για τις αυθαίρετες κατασκευές καταστημάτων στις πλατείες Εσταυρωμένου και Λέλας Καραγιάννη; έχουν ειδοποιηθεί εγγράφως όλοι οι υπόλοιποι καταστηματάρχες του Αιγάλεω για την άμεση απομάκρυνση των δικών τους αυθαιρέτων, μια που όπως μαθαίνουμε η ΕΛΑΣ έχει αρχίσει ήδη την καταγραφή στο υπόλοιπο Αιγάλεω, για να μην βρεθούμε στην ίδια κατάσταση;

4.    Είχατε μία συνάντηση σήμερα με τον ορκωτό εκκαθαριστή της Δημοτικής Επιχείρησης, πότε θα έλθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο;

5.    Παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις μας, δεν έχετε απαντήσει μέχρι τώρα τίποτα σχετικά με τους όρους συμφωνίας για το όφελος του Δήμου ,από την παραχώρηση των δυο κεντρικών πλατειών σε ιδιώτη για 40 ημέρες μέσα στις γιορτές, μέσω του ΕΒΕ.

Επισημαίνουμε τις πολλές καταγγελίες σχολείων ότι δεν δέχθηκαν ούτε τα υποτιθέμενα δωρεάν εισιτήρια που μοίρασαν για τους μαθητές.Ερωτάσθε και πάλι αν τηρήθηκαν οι όροι της συμφωνίας, ποιοι ήταν αυτοί, αν σας ικανοποίησε η εικόνα της πόλης και αν πιστεύετε ότι ωφέλησε την εμπορική ζωή της;

                                      Δημήτρης Μπίρμπας- Γιάννα Χριστόγλου