-

-

17 Νοε 2014

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                             
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ
    





                                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


   Ο Δήμος Αιγάλεω στην προσπάθειά του ν΄ αντιμετωπίσει τα σοβαρότατα προβλήματα φύλαξης των σχολικών εγκαταστάσεων, έστειλε επιστολή στους αρμόδιους Υπουργούς, ζητώντας την επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων.
  

Η επιστολή του Δημάρχου επαναφέρει το θέμα άμεσης φύλαξης των σχολείων και ιδιαίτερα στο συγκρότημα των ΕΠΑΛ και του 6ου ΓΕΛ, τα οποία έχουν μπει στο στόχαστρο διαφόρων ομάδων, που γνωρίζουν πολύ καλά απ΄ ότι φαίνεται την περιοχή.


   Οι καταγγελίες των Δ/ντών για τις παραβιάσεις, κλοπές και λεηλασίες από τότε που σταμάτησε η φύλαξη των σχολείων είναι καθημερινές και η κατάσταση συνεχώς και χειροτερεύει.
   Ο Δήμος μας χωρίς τις αναγκαίες δομές (Δημοτική Αστυνομία και Σχολικούς Φύλακες) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς τις αρμόδιες αρχές (Υπουργείο Εσωτερικών-Υπουργείο Παιδείας-Αστυνομία), προκειμένου ν΄ αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα τόσο της φύλαξης των σχολείων όσο και της ασφάλειας μαθητών και καθηγητών.

Ακολουθεί η επιστολή προς τους Υπουργούς



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αιγάλεω 3/11/2014
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αριθμ.Πρωτ. 56566
ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ


ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Προς:
1. Υπουργό Εσωτερικών


κ. Αργύρη Ντινόπουλο
Ιερά Οδός 364 και Κάλβου
τ.κ. 12243 Αιγάλεω

2. Υφυπουργό Εσωτερικών
κ. Γεώργιο Ντόλιο
3. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
κ. Ανδρέα Λοβέρδο

Αξιότιμοι κύριοι,

Η απόλυση των σχολικών φυλάκων, όπως ήδη γνωρίζετε, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων και έχουν πολλαπλασιαστεί τα κρούσματα κλοπών και καταστροφών των σχολικών υποδομών (αθλητικοί χώροι, εργαστήρια Η/Υ, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων κλπ.). Το κόστος για την αποκατάσταση των καταστροφών και την αντικατάσταση των κλοπιμαίων έχει αποτυπωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου ότι είναι υπερδιπλάσιο από το κόστος που επιβαρύνονταν ο Δήμος μας για τη μισθοδοσία των σχολικών φυλάκων.
Σας έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν, με αντίστοιχα έγγραφα. τη μεγάλη ανάγκη φύλαξης των σχολικών χώρων, ιδιαίτερα στις παρυφές της πόλης και συγκεκριμένα σε μια έκταση ογδόντα επτά περίπου στρεμμάτων όπου στεγάζονται τα σχολεία (6ο ΓΕΛ, ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Α’ βαθμίδας, ΕΕΕΕΚ μαθητών με προβλήματα όρασης και πολλαπλές αναπηρίες, Δημόσιο ΙΕΚ, 7ο Γυμνάσιο, ΚΕΔΔΥ, 1ο – 2ο ΕΠΑΛ, Εσπερινό ΕΠΑΛ, Ε.Κ.). Τα συγκεκριμένα σχολικά συγκροτήματα έχουν μπει στο στόχαστρο διαφόρων ομάδων που επανειλημμένως παραβιάζουν και καταστρέφουν τις εγκαταστάσεις τους και ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, Σαββατοκύριακα και τις αργίες.
Στη σημερινή κοινωνικά κρίσιμη συγκυρία και τη δεινή οικονομική κατάσταση των Δήμων ζητάμε:
1. Την άμεση επαναπρόσληψη όλων των σχολικών φυλάκων του Δήμου μας για να αποτραπούν όλα τα προαναφερθέντα φαινόμενα τα οποία επιβαρύνουν σημαντικά τον προϋπολογισμό μας. Σε κάθε περίπτωση ζητάμε την έγκριση πρόσληψης δώδεκα μονίμων φυλάκων ώστε να καλύψουμε τις άμεσες ανάγκες.
2. Ειδική χρηματοδότηση για να αντιμετωπισθούν τα ήδη οξυμένα προβλήματα συντήρησης, επισκευών και αντικατάστασης των κλοπιμαίων, Η/Υ κλπ.
Επισυνάπτουμε ενδεικτικά σχετικά έγγραφα των σχολείων.



Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ





ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΡΜΠΑΣ