-

-

18 Σεπ 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20190918 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ
18.9.2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η δημοτική παράταξη ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ κατέθεσε το παρακάτω ψήφισμα, προς συζήτηση και ψήφιση στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19.9.2019.
ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Αιγάλεω, καταδικάζει την αλλοίωση της λαϊκής εντολής και του συντάγματος που πραγματοποίησε η κυβέρνηση στο όνομα της «κυβερνησιμότητας», με τις διατάξεις του Ν.4623/2019 για τη συγκρότηση και λειτουργία των οργάνων του Δήμου.
Ιδιαίτερα στα :
• Άρθρο 1, που αφορά τις συμπράξεις παρατάξεων (παραβίαση αρχής ισότητας της ψήφου)
• Άρθρο 2, που αφορά τον τρόπο συγκρότησης και εκλογής της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (αλλοίωση λαϊκής εντολής, υπερεξουσίες δημάρχου)
• Άρθρο 3, που αφορά τις αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής και ιδιαίτερα τη θεσμοθέτηση της απουσίας ελέγχου στις αποφάσεις της (εδάφιο 3) από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου (παραβίαση άρθρου 3 του Ν.1850/1989 κύρωσης του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας)
• Άρθρο 5, όπου ακυρώνει την 4η κάλπη και διορίζει!! τους προέδρους των συμβουλίων κοινοτήτων με περισσότερους από 300 κατοίκους (εδάφιο 9γ) μετά τις εκλογές και με γνωστά τα ονόματα των πλειοψηφισάντων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγάλεω εντέλει το νομικό σύμβουλο του Δήμου να ασκήσει προσφυγή στην απόφαση συγκρότησης των επιτροπών τής Αποκεντρωμένης Διοίκησης και κάθε παραγόμενης διοικητικής πράξης των επιτροπών (Οικονομική και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής) που θα έχει παραχθεί.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Παράταξης ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ
Αγαπητός Κώστας
Βασιλειάδης Στέλιος
Βλάχου Ζωή
Ευαγγελάτος Σπύρος
Ζαμπέτα Μαρία
Κατωπόδης Παναγιώτης
Μπίρμπας Δημήτρης
Νικητάκης Νίκος
Φίλης Κώστας
Χριστόγλου Γιάννα