-

-

14 Απρ 2020

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ 20200414 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ


14.04.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 14.4.20, που έγινε παρουσία των επικεφαλής των παρατάξεων, απουσίαζαν μόνο η κ. Μερκουράκη και ο κ. Σάμιος, η Διοίκηση απάντησε στις τέσσερεις ερωτήσεις που είχαμε καταθέσει ως εξής:

Επιφυλάχθηκε να απαντήσει γραπτώς ,
1. για τον προγραμματισμό χρήσης των σχολικών κτιρίων στην έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς
2. για το αν θα ολοκληρωθεί η αποπληρωμή των υπερωριών 2010-2011 στο σύνολο των εργαζομένων, δηλαδή και σε αυτούς οι οποίοι εν τω μεταξύ έχουν συνταξιοδοτηθεί.

Απάντησε,
1. Σε σχέση με την επάρκεια οδηγών για την εξυπηρέτηση των πολιτών από την Κοινωνική Υπηρεσία, διαβεβαίωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν απασχολείται οδηγός σε άλλη ειδικότητα και ότι η επάρκεια έχει διασφαλισθεί με ανάθεση σε υπαλλήλους, αλλά και από την πρόσληψη που εκκρεμούσε 3 οδηγών με 8μηνη σύμβαση.
2. Σε σχέση με τις αποζημιώσεις των σεισμόπληκτων ότι ο Δήμος έχει ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες και η καθυστέρηση οφείλεται αποκλειστικά στο Υπουργείο.

Εξάλλου, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει στο Υπουργείο, σύμφωνα με πρόταση της παράταξης Ρήγμα στα Δυτικά (Βαϊνάς), ελευθερία μετακίνησης εντός των ορίων του Δήμου, εκτός του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων, και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Επίσης, ομόφωνα ενέκρινε την πρόταση της Ανάπλασης (Μπίρμπας), να ζητηθεί εξαίρεση όλων των ήδη ενταγμένων έργων της τοπικής αυτοδιοίκησης από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του Υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία δεσμεύει 8 δις € από τα περιφερειακά προγράμματα έργων που δεν έχουν συμβασιοποιηθεί.

Τέλος, για το θέμα της συνεδρίασης περί στήριξης των ελευθέρων επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων κατά την περίοδο της κρίσης, όπως είχε ζητηθεί και από την Ένωση ΕΒΕ Αιγάλεω, το Δημοτικό Συμβούλιο δεσμεύτηκε να στηρίξει τις προτάσεις τις ΚΕΔΕ και να εξαντλήσει όλα τα νομοθετικά περιθώρια για απαλλαγές και μειώσεις. Στην πρότασή μας να συμπεριληφθούν στις μειώσεις μισθωμάτων και τα περίπτερα, η Διοίκηση απάντησε ότι νομοθετικά δεν καλύπτεται αντίστοιχη κίνηση στα περίπτερα.