-

-

13 Μαΐ 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20200512. ΑΙΤΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

12.05.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αίτημα Άμεσης Σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου

Μετά από την εξαιρετικά παρατεταμένη περίοδο κατά την οποία δεν έγινε σύγκληση για δια ζώσης ή με τηλεδιάσκεψη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της Ανάπλασης Δημήτρης Μπίρμπας κατέθεσε τη Δευτέρα 11.5.20 πρωτοκολλημένο αίτημα Άμεσης Σύγκλησης ΔΣ.
«Προς κ. Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου
κ. Δήμαρχο
κ.κ. Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων

Αγαπητές/αγαπητοί συνάδελφοι,
Κρίνουμε απαραίτητη την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για λόγους ουσίας
και δημοκρατίας. Οι εξελίξεις με την πανδημία και οι πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις από την κυβέρνηση καθιστά αναγκαία την ουσιαστική συζήτηση των επιπτώσεών τους και του προγραμματισμού που απαιτείται από το Δήμο μας.
Θεωρούμε απαράδεκτο να μην συγκαλείται Δημοτικό Συμβούλιο, όταν στην ίδια αίθουσα συνεδριάζει (!!!) ο Δήμαρχος με Διευθυντές Σχολείων.
Έχουμε τη δυνατότητα είτε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημ. Συμβουλίου (και με το θεωρείο) είτε στο «Ελληνικό Μολύβι – Γ. Βρανάς» να συνεδριάσουμε.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την υποβάθμιση λειτουργίας των δημοκρατικά εκλεγμένων συλλογικών οργάνων και την υποκατάστασή τους από διορισμένα εκτελεστικά όργανα.
Η καθ’ οικονομία δημοκρατία, χάριν της πανδημίας, έχει ήδη ξεπεράσει στο Δήμο μας τα όριά της. Είμαστε από τους ελάχιστους Δήμους που δεν έκαναν χρήση τηλεδιασκέψεων ενώ είχαμε τη δυνατότητα.
Με εκτίμηση
Δημήτρης Μπίρμπας
Επικεφαλής ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ