-

-

14 Μαΐ 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20200513. ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΜΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΜΕΡΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πρόταση Ψηφίσματος για την απόσυρση της απόφασης χρήσης κάμερας εντός σχολικών αιθουσών

Η Δημοτική Παράταξη Ανάπλαση Αιγάλεω, κατέθεσε την παρακάτω πρόταση ψηφίσματος προς το Δημοτικό Συμβούλιο.

Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση, δυστυχώς, με τις συνεχείς διοικητικές και νομοθετικές αποφάσεις της τείνει να μετατρέψει την υγειονομική κρίση και σε κρίση δημοκρατίας.
Καταιγίδα Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, απουσία διαλόγου, υπερενίσχυση -εκτός συνταγματικών ορίων- των εκτελεστικών οργάνων απέναντι στα συλλογικά (Βουλή, Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια), νόμοι κατεδάφισης του περιβάλλοντος, ελεγχόμενα επενδυτικά προγράμματα, «αναπτυξιακές» ιδιωτικοποιήσεις και άλλα πολύ σοβαρά ζητήματα δεν συζητούνται ουσιαστικά, ούτε καν έχουν τη δυνατότητα σοβαρής μελέτης. Κερασάκι στην τούρτα η πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για «κάμερες στα σχολεία». Την απόφαση χρήσης τους απορρίπτει σύσσωμο το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι γονείς, ενώ αμφισβητείται νομικά από την Αρχή Προσωπικών Δεδομένων. Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση επιμένει. 
Η κοινωνία της χειραγώγησης και της επιτήρησης, με αφορμή την πανδημία, δυστυχώς αρχίζει να παρουσιάζεται μπροστά μας. Δημοκρατικό χρέος όλων, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, είναι να το αποτρέψουμε.

Προτείνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο το ακόλουθο ψήφισμα για τη χρήση κάμερας στις σχολικές αίθουσες:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγάλεω ζητά από την κυβέρνηση την οριστική απόσυρση της απόφασής της για την εφαρμογή της κάμερας μέσα στην τάξη, συντάσσεται με τον εκπαιδευτικό κόσμο και τους γονείς, με την άποψη ότι πρόκειται, πέραν των άλλων – επισημάνσεις Αρχής Προσωπικών Δεδομένων-, για ένα αντιπαιδαγωγικό μέτρο που θα φέρει προβλήματα στην ομαλή σχολική λειτουργία».