-

-

13 Δεκ 2021

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 9/12/2021

 

Ρεσιτάλ "προγραμματισμού" – Αττικό – Σχολικά Συμβούλια- Ειδικά Σχολεία

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίασή του στις 9 Δεκεμβρίου, ασχολήθηκε με μια σειρά ζητήματα-εικόνες που εν πολλοίς συνθέτουν το μωσαϊκό της σημερινής Διοίκησης του Δήμου.

 

ΕΙΚΟΝΑ ΠΡΩΤΗ

Χριστουγεννιάτικες γιορτές του Δήμου και…  προγραμματισμός

 

Εκτός ημερησίας διάταξης (!) με εισηγητικό για τη μελέτη την ίδια μέρα του Δ.Σ.9/12, η Διοίκηση πρότεινε στο Δ.Σ. την αγορά λειτουργίας χριστουγεννιάτικου χωριού στην πλατεία Μετρό (Εσταυρωμένος), από 17/12/2021-06/01/2022.

Προφανώς, λόγω του ότι τα Χριστούγεννα είναι… έκτακτο γεγονός, αδύνατον να προβλεφθεί εγκαίρως. Έτσι, οδηγηθήκαμε αναγκαστικά την τελευταία στιγμή σε απευθείας ανάθεση σε μοναδικό επί της ουσίας υποψήφιο. 

Υπήρξαν ενστάσεις από όλους, τόσο υγειονομικού χαρακτήρα (αν θα υπάρχει συνεχώς έλεγχος, πως θα λειτουργούν  τα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής και ζωγραφικής που προβλέπει η μελέτη) όσο και για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Εμείς αντιπροτείναμε, για λόγους ασφαλείας, τη διοργάνωση τεσσάρων - πέντε επί μέρους εκδηλώσεων για τα παιδιά, ενώ ασκήσαμε κριτική και για τη μη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτισμού, ότι δεν γνωρίζουμε τι εκδηλώσεις έχουμε, σε λίγες μέρες θα μάθετε είπε ο Δήμαρχος (!).

Την πρόταση ψήφισαν, με επιφυλάξεις, μόνο η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-Σκλαβούνος και το ΑΙΓΑΛΕΩ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ- κ. Μερκουράκη.

 

ΕΙΚΟΝΑ ΔΕΥΤΕΡΗ

 

Με ομόφωνη απόφαση επικαιροποιήσαμε παλαιότερο ψήφισμα στήριξης των διεκδικήσεων της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αττικόν, για τις συνθήκες που επικρατούν και τις επείγουσες ανάγκες σε προσωπικό, προκειμένου να στηριχθεί η δημόσια υγεία στην περιοχή μας. Με πρότασή μας (Μπίρμπας) συμπεριλήφθηκαν:

      Η άμεση πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού για αποσυμφόρηση των χειρουργικών εκκρεμοτήτων και την καλύτερη λειτουργία των ΜΕΘ.

      Η άμεση επαναλειτουργία του Λοιμωδών, που θα διευκολύνει συνολικά τη δημόσια υγεία στην περιοχή.

      Η επίταξη ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ για τον απεγκλωβισμό του από τη μετατροπή του σχεδόν αποκλειστικά για την αντιμετώπιση του COVID-19.

Είχε προηγηθεί η κατάθεση σχεδίου ψηφίσματος από τη δημοτικό σύμβουλο της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ Άννα Δασκαλάκη, διευθύντρια κλινικής του Νοσοκομείου, που δεν είχε την καθολική υποστήριξη (η Διοίκηση απείχε, η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ υπερψήφιζε και οι άλλες παρατάξεις το θεωρούσαν ελλιπές), παρ’ ότι υπήρχε πλειοψηφία, το αποσύραμε, προκειμένου να υπάρξει ομόφωνη απόφαση.

 

ΕΙΚΟΝΑ ΤΡΙΤΗ

 

Στην τελευταία αναμόρφωση του προϋπολογισμού, που ψηφίστηκε από τη Διοίκηση Γκίκα, τη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-Σκλαβούνος και το Αιγάλεω Πρώτη Δύναμη – Μερκουράκη, ενώ κατά ψήφισαν Λαϊκή Συσπείρωση-Δάγκα, ΡΗΓΜΑ-Βαϊνάς, Άλλη Πρόταση-Σάμιος. Ως ΑΝΑΠΛΑΣΗ δεν ψηφίσαμε δύο κωδικούς που αφορούσαν, πρώτον, τον κωδικό για την αγορά υπηρεσιών εξωτερικού συνεργάτη για την παρακολούθηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ για ΚΔΑΠ (1.085 ευρώ), όταν οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν και τη γνώση και την εμπειρία διαχείρισης πολύ πιο σύνθετων προγραμμάτων, και, δεύτερον, τον διπλασιασμό (!) του κωδικού για τη μελέτη εφαρμογής του σχεδίου διαχείρισης για το Άλσος Μπαρουτάδικο από 15.000 σε 30.000 ευρώ (το νέο όριο απευθείας αναθέσεων μελετών) που θεωρούμε υπερβολικό.

 

ΕΙΚΟΝΑ ΤΕΤΑΡΤΗ

 

Στη συζήτηση για τον ορισμό αντιπροσώπων στα Σχολικά Συμβούλια, ο Δήμαρχος πρότεινε το εξωφρενικό, ο ίδιος αντιδήμαρχος (Ασημακόπουλος) και η ίδια υπάλληλος να συμμετέχουν στις 64 σχολικές μονάδες!!, ως εκπρόσωποι του Δήμου, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις και ερωτήματα σε όλους. Στη συνέχεια, έπειτα από παρέμβασή μας, ο Δήμαρχος υποχώρησε και απέσυρε το θέμα, όταν του επισημάναμε ότι πέραν των άλλων δεν υπάρχει εγκύκλιος εφαρμογής του νόμου, ενώ υπάρχουν αντιδράσεις και από την εκπαιδευτική κοινότητα (επιστολές είχαν στείλει η τοπική ΕΛΜΕ και ο Σύλλογος Δασκάλων). Είχαν προηγηθεί ενστάσεις και προβληματισμοί σε σχέση με τον νόμο και τη στόχευση λειτουργίας των Σχολικών Συμβουλίων, τόσο από την ΑΝΑΠΛΑΣΗ όσο και από τη Λαϊκή Συσπείρωση, το ΡΗΓΜΑ και την Άλλη Πρόταση.

 

ΕΙΚΟΝΑ ΠΕΜΠΤΗ

 

Στο ζήτημα της μη μεταβολής (συγχωνεύσεις, καταργήσεις κλπ) , όπως αποφάσισε το Δ.Σ., των σχολικών μονάδων του Αιγάλεω, επαναφέραμε ως παράταξη (Χριστόγλου) μια ολοκληρωμένη πρόταση διεκδίκησης, από το Υπουργείο Παιδείας, της αποσυμφόρησης των ειδικών σχολείων της περιοχής  μας. Πρόταση που είχε θετική καταρχήν αντιμετώπιση και που συμφωνήθηκε από όλους να συζητηθεί ως ξεχωριστό θέμα, για μεγαλύτερη βαρύτητα της απόφασης, στο επόμενο Δ.Σ. στις 22/12/2021.