-

-

21 Μαρ 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ *ΜΑΣΚΕΣ – ΚΕΡΑΙΕΣ – ΣΧΟΛΕΙΑ – ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ)

 

19.03.2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΑΣΚΕΣ – ΚΕΡΑΙΕΣ – ΣΧΟΛΕΙΑ – ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

 

ΤΟ ΤΡΙΣ «ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ»

Η Οικονομική Επιτροπή σε συνεδρίασή της στις 15/03 κατά πλειοψηφία για τρίτη φορά αποφάσισε την προμήθεια υλικών προστασίας covid (μάσκες, υγρά καθαρισμού κλπ) με απευθείας ανάθεση, χωρίς δημοσιοποίηση και σε υπερβολικό κόστος σε σχέση με το τρέχον λιανικής (0,32€ η μάσκα). Εντύπωση μας προκαλεί, τόσο η επιμονή της Διοίκησης στη διαδικασία που έχουμε καταγγείλει  όσο και η ανοχή ή η αδιαφορία των άλλων παρατάξεων της Οικονομικής Επιτροπής («Νέα Εποχή-Σκλαβούνος», «Λαϊκή Συσπείρωση-Δάγκα») παρά τη δημοσιοποίηση των ενστάσεών μας.

 

Δημοτικό Συμβούλιο 17/03/2022

Σε ένα ενδιαφέρον Δημοτικό Συμβούλιο, παρουσία κατοίκων, τα σημαντικά θέματα που   συζητήθηκαν ήταν:

1.     Παραχώρηση χώρου στο Ελληνικό Μολύβι, για έδρα ψηφιακού Αρχείου της Ελληνικής  Μουσικής με ελεύθερη πρόσβαση (με συνέργεια και του Δήμου), στην ΑΜΚΕ Αρχείο Ελληνικής Μουσικής «GRECOUS». Διαφωνία της «Νέας Εποχής-Σκλαβούνος», μόνο ως προς την παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου.

2.     Απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας Σουλίου και Χανίων. (Θυμίζουμε την επισήμανσή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 02/02/20 

https://www.blogger.com/u/1/blog/post/edit/9197631401598174891/5861461584887830614).

 Το θέμα τέθηκε μετά από αιτήματα κατοίκων και της εκπαιδευτικής κοινότητας και το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα :

α) να επαναβεβαιώσει τις αποφάσεις του (2004, 2011, 2013, 2016) για απαγόρευση εγκατάστασης και λειτουργίας κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε απόσταση μικρότερη των 200μ, από σχολεία, παιδικούς σταθμούς, παιδικές χαρές, αθλητικούς χώρους κλπ και την ανάγκη αλλαγής της κείμενης νομοθεσίας.

β) την επικοινωνία ξανά με την ΕΕΤΤ για τη λειτουργία ή μη της κεραίας.

γ) την αίτηση ξανά στην ΕΕΑΕ για επανέλεγχο των ορίων εκπομπής μετά την αυτοψία της στις 29/11/2021 που διαπίστωσε τη μη λειτουργία της.

δ) την στήριξη και αρωγή του αγώνα των κατοίκων και της εκπαιδευτικής κοινότητας για την απομάκρυνση της κεραίας με κάθε μέσο (νομικό, τεχνικό κλπ).

 

3.     Ψηφισμάτων … το ανάγνωσμα

Στη συζήτηση που ακολούθησε του ψηφίσματος για την Ουκρανία ζήσαμε έναν μικρό παραλογισμό. Είχαμε καταθέσει στις 11/03, ένα σχέδιο ψηφίσματος στο ΔΣ και στους επικεφαλείς των παρατάξεων

(https://www.blogger.com/u/1/blog/post/edit/9197631401598174891/7353330211177605424),

ζητώντας παρατηρήσεις και διορθώσεις. Την Τετάρτη 16/03 ψήφισμα κατέθεσε και η παράταξη «Άλλη Πρόταση-Σάμιος» και τη μέρα του ΔΣ ψηφίσματα κατέθεσαν η «Νέα Εποχή-Σκλαβούνος» και «Αιγάλεω Πρώτη Δύναμη-Μερκουράκη». Παίρνοντας το λόγο, για να αποφύγουμε τον τραγέλαφο, καταθέσαμε πρόταση 5 σημείων που θεωρούσαμε ότι μπορούν να ενοποιήσουν όλους.

-        Καταδίκη της Ρωσικής εισβολής και άμεσο σταμάτημα του πολέμου.

-        Μη εμπλοκή της χώρας σε οποιονδήποτε πολεμικό σχεδιασμό.

-        Άμεση ανάληψη ειρηνευτικών πρωτοβουλιών και στήριξη των φιλειρηνικών κινημάτων όλων των χωρών και των εμπλεκομένων.

-        Ανάδειξη των ευθυνών όλων των μερών για την καταπάτηση των συμφωνιών του Μινσκ και σύνδεση με την εισβολή και την κατοχή στην Κύπρο.

-        Έκφραση της αλληλεγγύης και της ανθρωπιστικής στήριξης του Δήμου στους πληττόμενους πληθυσμούς, ιδιαίτερα  στους ομογενείς και τους πρόσφυγες.

 

Δυστυχώς αυτό δεν έγινε αποδεκτό και ο καθένας ψήφισε το δικό του χωρίς να υπάρξει πλειοψηφία σε κανένα επί των παρόντων. Η Διοίκηση ψήφισε το ψήφισμα της Νέας Εποχής ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση και το Ρήγμα απείχαν.

 

 

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

 

9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (ΖΑΜΠΕΤΑ) – ΠΡΩΗΝ 5ος  ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ (ΠΑΤΙΝΑΖ)  

 

Ερωτάται η Διοίκηση

1.     Αν συνεδρίασε η Επιτροπή Καταλληλότητας για το 9ο Δημοτικό Σχολείο, αν ναι ποιο είναι το αποτέλεσμα και πότε θα εισάγει στο Δημοτικό Συμβούλιο την 2η αναμόρφωση του Δημοτικού Προϋπολογισμού του 2022 προκειμένου να εντάξει το ποσό αγοράς του χώρου (550.000€) μιας που δεν κατόρθωσε να το εντάξει στην 1η αναμόρφωση, όπως είχαμε επισημάνει.

2.     Πότε θα δημοπρατηθεί ο πρώην 5ος Βρεφονηπιακός Σταθμός που εκκρεμεί 3 χρόνια.

 

Επισημαίνουμε στη Διοίκηση ότι,

   συνεχίζεται η απουσία ενημέρωσης των Δημοτικών Συμβούλων για τις εκδηλώσεις και δράσεις του Δήμου (πχ Ημέρα Γυναίκας 9 Μάρτη στο «Γ. Ρίτσος», έναρξη των ΚΑΠΗ) και εκδηλώσεις συλλόγων. Απαιτείται να υπάρξει ξανά το ενημερωτικό καλεντάρι εκδηλώσεων από τον Δήμο.