-

-

1 Απρ 2022

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΣ 31/03/2022

 


ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΣ  31/03/2022

 

Θα θέλαμε να σας αναφέρουμε την εικόνα εγκατάλειψης και παραμέλησης που παρατηρείται στο σχολικό συγκρότημα του πρώην πολυκλαδικού (6ο ΓΕΛ, ΣΜΕΑΕ, ΔΙΕΚ Αιγάλεω) και στα 2 κλειστά γυμναστήρια κατά τις ώρες προπόνησης των αθλητικών σωματείων της πόλης μας. Το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται βανδαλισμοί και συνεχείς καταστροφές σε αίθουσες του εν λόγω σχολικού συγκροτήματος. Προσφάτως μάλιστα εκλάπη το χειριστήριο του φωτεινού πίνακα.

 Επίσης θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή για την έλλειψη εξωτερικού φωτισμού στον περιβάλλοντα χώρο των δυο κλειστών γυμναστηρίων του σχολικού συγκροτήματος, καθώς η προσέλευση , παραμονή και αποχώρηση γονέων και αθλουμένων, μικρών και μεγάλων δεν είναι ασφαλής κατά τις βραδινές ώρες. Υπάρχουν 6 κολώνες φωτισμού  στον εξωτερικό χώρο που οι λάμπες έχουν καεί εδώ και πολύ καιρό.

Πέραν των προβλημάτων της φύλαξης του χώρου αλλά και του εξωτερικού φωτισμού, θα θέλαμε να παρατηρήσουμε ότι υπάρχει ελλιπής φωτισμός και εντός του νέου κλειστού γυμναστηρίου, από την πλευρά της εξέδρας.

 

Ερωτάται η Διοίκηση ποιος είναι ο σχεδιασμός για την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων κι αν έχει μεριμνήσει για άμεση αντιμετώπιση στα εξής:

-        Φύλαξη, αν είναι δυνατό σε 24ωρη βάση, του συγκροτήματος.

-        Επαρκής φωτισμός του περιβάλλοντος χώρου.

-        Κατάλληλος φωτισμός στο νέο κλειστό γυμναστήριο.

-        Αντικατάσταση των προβληματικών σωληνώσεων νερού και στεγανοποίηση οροφής στο παλαιό κλειστό γυμναστήριο.

-        Καθαριότητα  τόσο των εξωτερικών χώρων όσο και των εσωτερικών (γυμναστηρίων). 

 

2η

Ερωτάται η Διοίκηση αν υπάρχει εξέλιξη στο θέμα της υπογειοποίησης των καλωδίων υψηλής τάσης της ΔΕΗ.

 

Ερωτάται η Διοίκηση αν έχουν αποσταλεί εκ νέου έγγραφα προς ΕΕΤΤ και ΕΕΑΕ για έλεγχο στην κεραία κινητής, Σουλίου και Χανίων.

 

 

 

 

 

4η

Όπως έχουμε αναφέρει και έχετε παραδεχτεί απαντώντας σε παλαιότερη ερώτησή μας, έχετε καταστρατηγήσει τον Κανονισμό Λειτουργίας των ΚΑΠΗ. Τον Κανονισμό που και εσείς οι ίδιοι ψηφίσατε ως αντιπολίτευση όταν το είχαμε φέρει εμείς, η τότε διοίκηση, ως θέμα και εγκρίθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η καταστρατήγηση, εκτός των άλλων, αφορά τον τρόπο εκπροσώπησης των μελών μέσω εκλογών που αρνείστε να διενεργήσετε, αν και ρητώς αναφέρεται στον κανονισμό.

Εξάλλου, είχαμε ρωτήσει σε παλαιότερη ερώτησή μας για τα χρήματα που μαζεύουν τα μέλη των ΚΑΠΗ εν είδει κουμπάρα, τα οποία εντελώς παράτυπα μεταφέρατε στην υπηρεσία του δήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες και επώνυμες καταγγελίες στο διαδίκτυο, χρήματα του κουμπάρα των μελών του έκτου ΚΑΠΗ χρησιμοποιήθηκαν χωρίς την άδεια των μελών από την υπηρεσία του δήμου. Ο λόγος της χρησιμοποίησης των χρημάτων ήταν η αδυναμία του δήμου να εντάξει σε σχετικό κωδικό τη δαπάνη για επισκευές στο καζανάκι της τουαλέτας του 6ου ΚΑΠΗ. Μετά τη δικαιολογημένα οργισμένη αντίδραση των μελών από το θέμα που δημιουργήθηκε τα χρήματα επιστράφηκαν στον κουμπαρά από τον αντιδήμαρχο κ. Μάνδρο.

Ερωτάται η διοίκηση
α. Έχουν χρησιμοποιηθεί άλλα χρήματα από αυτά που παράτυπα βρίσκονται στην υπηρεσία χωρίς την άδεια και την εξουσιοδότηση των μελών των ΚΑΠΗ και αν ναι, που;

β. Σκοπεύει η Διοίκηση να εφαρμόσει ή έστω να τροποποιήσει τον Κανονισμό Λειτουργίας των ΚΑΠΗ, να προβεί σε εκλογές για την ανάδειξη Προεδρείου και να επιστρέψει τη διαχείριση των χρημάτων που οικειοθελώς συγκέντρωσαν τα μέλη στις Επιτροπές των ΚΑΠΗ;