-

-

16 Μαΐ 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Δημοτικό Συμβούλιο 11/05/2022

 

14.05.2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Δημοτικό Συμβούλιο 11/05/2022

9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΑΦΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ κλπ

 

Με παρέμβαση του Συλλόγου Γονέων του 9ου Δημοτικού Σχολείου, στο θέμα των ανακοινώσεων, ζητήθηκε στήριξη των κινητοποιήσεων τους στο Εφετείο στις 17/05, όπου συζητείται η αγωγή έξωσης του ιδιοκτήτη. Ο Δήμαρχος συμφώνησε και αναφέρθηκε και στην παλαιότερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με παρέμβασή μας, το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε απόφαση τόσο για την συμμετοχή του στο Εφετείο όσο και για την άμεση αποστολή ομόφωνης απόφασης του στο Υπουργείο (η Διοίκηση δεν έχει απευθυνθεί ακόμα για το ζήτημα στο Υπουργείο Παιδείας) που θα ζητά την άσκηση της επιρροής του σε ΚΤΥΠ και Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου η Επιτροπή Καταλληλότητας να κρίνει, έστω και κατ΄ εξαίρεση, τον χώρο κατάλληλο όπως έχει συμβεί παλαιότερα και σε άλλους χώρους, που είναι μοναδικοί στην περιοχή (14ο Δημ Σχολείο). Απαραίτητο για να προχωρήσει ο χαρακτηρισμός του, που καρκινοβατεί 4 μήνες και αποτελεί προϋπόθεση για την απόκτηση του οικοπέδου.

Στη συνέχεια καταθέσαμε την ακόλουθη ερώτηση και επισήμανση:

-        Αν θα γίνει και πότε, το ετήσιο μαθητικό φεστιβάλ. Μας απαντήθηκε ότι θα υπάρχει εισήγηση στο επόμενο ΔΣ.

-        Επισημαίνουμε την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης του κιγκλιδώματος της περίφραξης του αύλειου χώρου του σχολικού συγκροτήματος των ΕΠΑΛ, επί της οδού Θηβών, που εδώ και 2 μήνες έχει αφαιρεθεί από λάθος των Υπηρεσιών του Δήμου. Ενημερωτικά σας αναφέρουμε ότι ήδη έχουν καταγραφεί βανδαλισμοί και κλοπές στις εγκαταστάσεις του θερμοκηπίου του. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι στις 2 Ιουνίου ξεκινούν οι Πανελλήνιες εξετάσεις και για την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων πρέπει να αποψιλωθούν έγκαιρα τα ξερά χόρτα από την αυλή του συγκροτήματος που φιλοξενεί δύο Εξεταστικά κέντρα. 

 

Στα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκαν εκτός Ημερήσιας Διάταξης ζητήματα προσφυγών συμβασιούχων για στήριξη της μονιμοποίησής τους γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η πάγια θέση μας που διατυπώσαμε και πάλι, για ζητήματα που αφορούν εργασιακές σχέσεις, είναι ότι όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου ανεξαρτήτως σχέσης, πρέπει να έχουν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Όσοι απασχολούνται σε κενές οργανικές θέσεις και σε δομές προγραμμάτων απαραίτητες για τον Δήμο, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η μονιμοποίησή τους θα πρέπει να γίνεται με αυξημένη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας τους και μέσα από δημόσια προκήρυξη ΑΣΕΠ. Το Δημοτικό Συμβούλιο, με τη δική μας αποχή στο δεύτερο σκέλος, ψήφισε ομόφωνα την στήριξή τους.

 

Τέλος ταφής απορριμμάτων

Μετά από συζήτηση συνδιαμορφώθηκε, με πρότασή μας, ομόφωνη πρόταση τριών σημείων (παρών ψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση – Δάγκα).

Πρώτον, την αντίθεση του στην επιβολή και στην κατάργησή του τέλους ταφής.

Δεύτερον, την άμεση ακύρωση της απόφασης του ΕΣΔΝΑ για την επιβολή του, στους Δήμους της Αττικής για το 2022 (521.000€ για τον Δήμο μας).

Τρίτον, σε κάθε περίπτωση τη μη εφαρμογή του από την κυβέρνηση και τον ΕΣΔΝΑ μέχρι να υλοποιηθούν οι αναγκαίες υποδομές επεξεργασίας ανακυκλώσιμων υλικών που σήμερα δεν υπάρχουν.

 

 

 

Ανθοκομική Έκθεση

Υπήρξε διαφωνία μας στην ανάθεση διοργάνωσης της Ανθοκομικής Έκθεσης σε ιδιωτική εταιρία λόγω δυσκολιών και έλλειψης χρόνου, όπως είπε η Διοίκηση. Τονίσαμε ότι ο κακός προγραμματισμός της δεν μπορεί να είναι άλλοθι. Η απόφαση ψηφίστηκε και με τις ψήφους της Νέας Εποχής – Σκλαβούνος και της παράταξης Αιγάλεω Πρώτη Δύναμη – Μερκουράκη, παρά την έκφραση της κριτικής τους στη Διοίκηση για τη διαχείριση, προκειμένου, όπως είπαν, να διοργανωθεί η έκθεση.

 

Παραχώρηση κλειστού γυμναστηρίου σε ιδιωτική εταιρία

Μετά την αντίθεση όλων των παρατάξεων, με το λάθος εισηγητικό του θέματος, αποσύρθηκε.

 

Ψηφίσματα

-Η πρόταση ψηφίσματος για την κατάργηση του προγράμματος Εστία και την απομάκρυνση μαθητών από οικογένειες προσφύγων από τα σχολεία (Ρήγμα στα Δυτικά) ψηφίστηκε ομόφωνα.

-Σχετικά με πρόταση ψηφίσματος – καταγγελίας για την ξαφνική μεταφορά μαθητριών και μαθητών από τη Δομή του Ελαιώνα (Ρήγμα στα Δυτικά), αυτό ψηφίστηκε με αναδιαμόρφωση του και με αποχή της Διοίκησης.

-Στις απαντήσεις στις ερωτήσεις, τα κυριότερα ζητήματα που απαντήθηκαν από τη Διοίκηση, μετά την (συνήθη) παρέλευση δύο και τριών μηνών, ήταν η κατάσταση στο πολυκλαδικό, όπου η διοίκηση παραδέχτηκε μόνο τη μη καθαριότητα του εξωτερικού χώρου και την αδυναμία φύλαξης σε 24ωρη βάση.

Σε σχέση με τα χρήματα των Επιτροπών των μελών των ΚΑΠΗ που κρατά και διαχειρίζεται η Διοίκηση, όλες οι παρατάξεις άσκησαν δριμεία κριτική στον Αντιδήμαρχο κ. Μάνδρο για τον τρόπο αντιμετώπισης, την αγνόηση της θέλησης των μελών και την αυθαιρεσία στην διαχείριση. (https://www.blogger.com/u/1/blog/post/edit/9197631401598174891/6558551489881298654)