-

-

21 Μαΐ 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Δημοτικό Συμβούλιο 19/05/2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Δημοτικό Συμβούλιο 19/05/2022

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ 9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – ΔΑΝΕΙΟ – ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΔΑΠ – ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2022 – ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ κλπ

 

9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Υπήρξε παρέμβασή μας και ερώτηση προς τον Δήμαρχο αν η αναφορά του εντεταλμένου νομικού του συμβούλου κ. Τασιόπουλου στο Εφετείο στις 17/05 στους συγκεντρωμένους (ημέρα εκδίκασης της αγωγής των ιδιοκτητών) ότι η υπερασπιστική γραμμή του Δήμου συμπεριλαμβάνει και την κατά νόμο υποχρεωτική 12ετή ενοικίαση κτιρίων στο Δημόσιο είναι αληθής και μας απάντησε ότι είναι μέρος της υπερασπιστικής μας γραμμής. Στην ερώτησή μας αν συμπεριλαμβάνεται στην έγγραφη δήλωσή μας ως Δήμος στο Εφετείο, γιατί πρωτόδικα είχε απορριφθεί, μας απάντησε ναι, συμπεριλαμβάνεται.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων του Δήμου για μη υλοποίηση της πρωτόδικης απόφασης για έξωση, κερδήθηκε και δεν τίθεται θέμα  απομάκρυνσης των μαθητών πριν από την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς.

 

ΔΑΝΕΙΟ

Στη συζήτηση για το δάνειο των 4.248.000€ που προβλέπει η πρόταση των υπηρεσιών για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Ενεργειακή αναβάθμιση, αυτοματοποίηση και διαχείριση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού κοινόχρηστων χώρων (Φ.Ο.Π) στο Δήμο Αιγάλεω»», αφού καταλήξαμε στην πολιτική δέσμευση ότι οι όροι θα περάσουν για έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι μόνο από την Οικονομική Επιτροπή, με δεδομένη την επιλογή του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, η απόφαση παραπέμφθηκε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, λόγω μη ύπαρξης στην αίθουσα των 27 αναγκαίων θετικών ψήφων.

 

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΔΑΠ

Η απόφαση για την εναρμόνιση του κανονισμού λειτουργίας των ΚΔΑΠ, λήφθηκε με πλειοψηφία (κατά Λαϊκή Συσπείρωση), με δεδομένη τη θέση μας ότι συμφωνούμε με τη λειτουργία και την ύπαρξη ΚΔΑΠ, ενώ διαφωνούμε με τον τρόπο διαχείρισης του από την Διοίκηση (ανάθεση μελέτης και υποστήριξης σε ιδιώτη, μη διαφανή διαδικασία επιλογής προσωπικού κλπ).

 

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2022

Σε συνέχεια της ερώτησης που είχαμε καταθέσει στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, η Διοίκηση εισήγαγε σαν θέμα τη διοργάνωση του μαθητικού φεστιβάλ 2022, με 15 εκδηλώσεις σχολείων, σε αυλές και αμφιθέατρα τους (11 εκδηλώσεις), στο «Ελληνικό Μολύβι» (1 εκδήλωση) και στο «Αλέξης Μινωτής» (3 εκδηλώσεις).

 

ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Με παρέμβαση του Συλλόγου των Εργαζομένων τέθηκε ζήτημα μη υλοποίησης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου από τον νομικό σύμβουλο σε διατύπωση εγγράφου του προς το δικαστήριο, για την στάση του Δήμου και τη μη άσκηση προσφυγής για αιτήματα μονιμοποίησης συμβασιούχων, μετατροπής συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Υπήρξε μια διελκυστίνδα του Συλλόγου με τον Δήμαρχο σχετικά με τις διατυπώσεις και μετά την ανάγνωση, δέσμευσή του Δημάρχου για επαναδιατύπωση του εγγράφου.