-

-

9 Ιουλ 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ερωτήσεις της Ανάπλασης στο ΔΣ της 30.6.2022

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ερωτήσεις της Ανάπλασης στο ΔΣ της 5.7.2022

 

1. Υπάρχει μία ανεξέλεγκτη κάλυψη των δημόσιων χώρων (πεζόδρομοι, ελεύθεροι χώροι, πεζοδρόμια, κοινόχρηστο πράσινο κ.λπ.) από τραπεζοκαθίσματα και αυθαίρετες κατασκευές σε πολλές περιοχές της πόλης, που κάνουν αδύνατη την πρόσβαση και διάβαση των ΑΜΕΑ και άλλων ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Έχουμε, επίσης, υψηλής έντασης ηχορύπανση για πολλές ώρες σε τμήματα ιδιαίτερα του κέντρου που δυσκολεύουν τη ζωή των περιοίκων και τη λειτουργία γειτονικών καταστημάτων.

Τέλος, καταγγέλλονται φαινόμενα ρευματοκλοπής δημοτικού φωτισμού σε πολλές περιοχές. Ενδεικτικά: πλατεία Εσταυρωμένου, Σουλίου, Μ. Μπότσαρη και άλλων.

Ερωτάται η διοίκηση αν θα προχωρήσει και πότε σε έλεγχο και ρύθμιση αυτών των φαινομένων. 

 

2. Πληροφορηθήκαμε από το διαδίκτυο, ότι παραχωρήθηκε το δημοτικό θέατρο Αλέξης Μινωτής, στις 16 Ιουνίου, σε γονείς του 11ου δημοτικού για εκδήλωση αποφοίτησης της έκτης δημοτικού. Οι εικόνες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο παραπέμπουν σε πάρτυ με βεγγαλικά  επί σκηνής (!) και εκφράζονται προσωπικές (!) ευχαριστίες στον Αντιδήμαρχο Παιδείας. 

Επειδή η εκδήλωση δεν συμπεριλαμβανόταν στο πρόγραμμα του Μαθητικού φεστιβάλ, ερωτάται η διοίκηση και ο κύριος δήμαρχος αν γνωρίζει το γεγονός και με ποια διαδικασία παραχωρήθηκε το Θέατρο, το οποίο σύμφωνα με τον κανονισμό που ισχύει  απαιτεί  απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.