-

-

24 Σεπ 2009

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24/9/09
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ



ΓΙΑ ΤΟ 2008

Ένα βήμα πριν απ’ την κατάρρευση, η διοίκηση Καλογερόπουλου με τον ετήσιο Ισολογισμό - Απολογισμό (2008) που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 17 Οκτώβρη, απεικονίζει με σαφήνεια την κατάσταση που έχει οδηγήσει τον Δήμο, κατάσταση που έγκαιρα και έγκυρα έχουμε περιγράψει στις ανακοινώσεις μας, σε τοποθετήσεις μας, σε συζητήσεις εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου. Απουσία σχεδιασμού και αναπτυξιακής προτεραιότητας, πελατειακή διαχείριση, υπερβολική χρέωση ,χωρίς αγορές γης, του Δήμου.
Ο Απολογισμός του 2008 παρουσιάζει μια μείωση , από το 2007, 3.000.000€ στις επενδύσεις, ενώ η σχέση μισθών προς επενδύσεις (έργα και αγορές) ξεπερνά το 80% - 20%. Δείγμα της τραγικής απουσίας αναπτυξιακού σχεδιασμού και των εκατοντάδων πελατειακών προσλήψεων, που δεν βελτίωσαν στο ελάχιστο τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους δημότες και αυτό το γνωρίζουν από την καθημερινή τους ζωή όλοι οι Αιγαλεώτες.
Εντυπωσιακή είναι η αύξηση του «κρυφού χρέους» κατά 10.000.000€ από οφειλές σε εργαζόμενους που διεκδικούνται δικαστικά, με τις πρώτες αποφάσεις να δικαιώνουν απολύτως τους εργαζόμενους. Τα 4.500.000 € από αυτά είναι για οφειλές (δεδουλευμένων) εργαζομένων με διάφορες ευέλικτες μορφές εργασίας, που έγκαιρα είχαμε επισημάνει ως επερχόμενο αδιέξοδο της πελατειακής διαχείρισης των εργαζομένων από τον κ. Δήμαρχο και την δημοτική αρχή.
Παρά την προσπάθεια αλχημειών το «φανερό», σε διάφορους κωδικούς και υποσημειώσεις, χρέος ξεπερνά τα 15.000.000€ , όσα περίπου και τα δάνεια (16.000.0000€) που έχει πάρει ο κ. Καλογερόπουλος χωρίς να επενδύσει σε τίποτα, χωρίς αγορά ενός τετραγωνικού μέτρου γης.
Χαρακτηριστικό είναι ότι από τα 3.112.900,42€ των τοκοχρεολυσίων που καταβλήθηκαν το 2008, το 90% είναι για εξυπηρέτηση δανείων (6+1) που έχει πάρει η Διοίκηση Καλογερόπουλου, με επαχθείς χρονικούς περιορισμούς. Συγκρίνετέ τα με τα πολυετή (επενδυτικά) χαμηλότοκα δάνεια αγορών γης, της διοίκησης Ανάπλασης-Μυστακόπουλου και την ευκολία εξυπηρέτησής τους.
Μέσα σε 6 χρόνια κατόρθωσε, από παντελή έλλειψη, προγραμματισμού και διαχειριστικής ικανότητας, να μετατρέψει την πρότυπη και κερδοφόρα Δημοτική Επιχείρηση, που του παραδώσαμε, σε προβληματική. Όταν σύμφωνα με τον νέο Νόμο θέλησε να την μετατρέψει σε Κοινωφελή, αναγκάσθηκε να πάρει δάνειο 500.000€ για εξόφληση των βασικών χρεών της.
Είναι φανερό ότι αυτή η Διοίκηση των χρεών, των παραπλανητικών προεκλογικών αφισών για τους πυλώνες και την κατασκήνωση της Ραφήνας, του «ατελείωτου» διαγωνισμού των 260 προσλήψεων - από το 2006 εκκρεμεί και πάει για το 2010 - της εγκατάλειψης και της υποβάθμισης - δείτε το χάλι της πλατείας Εσταυρωμένου (ΜΕΤΡΟ)- δεν μπορεί, καταδικάζει την πόλη.
Έχουν τελειώσει οι ελπίδες μας για βελτίωση της σημερινής διοίκησης και ελπίζουμε για το καλό του Αιγάλεω, σε μια ουσιαστική αλλαγή σελίδας που περιγράφουμε στους προγραμματικούς άξονες που έχουμε ήδη καταθέσει, στην αφύπνιση και ενεργοποίηση των πολιτών.