ΕΠΕΙΔΗ Η ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΨΕΜΑ
Ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Γκίκας απαντώντας (εφημερίδα «η πόλη μας» 10 Μάρτη) σε ανακοίνωση μας ,που έχει σταλεί στον τύπο και έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο στις 2/3/2010, σχετικά με την μετονομασία του πολιτιστικού Τεχνοχώρου ‘ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΛΥΒΙ’ σε “Κωνσταντίνος Καραμανλής ”, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μόνο από την παράταξη του κ. Καλογερόπουλου, καταφεύγει σε σειρά ανακριβειών, αναφερόμενος στο ήμισυ της αλήθειας.
Είναι φυσικό να μην γνωρίζει τι ακριβώς είχε συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την περίοδο 1998-2002, να μην έχει διαβάσει έντυπα του Δημοτικού Πολιτιστικού Οργανισμού για την ονομασία του παλαιού εργοστασίου (Πρόγραμμα Πολιτιστικής Διαδρομής 1998, το βιβλίο της Ιστορίας τoυ Δήμου 2002, κ.λ.π.) αφού απλά, δεν ήταν δημοτικός σύμβουλος εκείνη την περίοδο.
Προφανώς δεν βλέπει καλά, όταν δεν μπορεί να δει, στην φωτογραφία που δημοσιεύεται δίπλα στη δική του απάντηση, ότι υπάρχουν δύο ταμπέλες. Η μπλε αναφέρει σαφώς ότι το “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΛΥΒΙ” είναι κατά 85% δωρεά της οικογένειας Βρανά.
Φαίνεται επίσης ότι δεν τα πάει καλά με τις χρονολογίες που αφορούν το “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΛΥΒΙ”.
Η αποδοχή της δωρεάς από το Δημοτικό Συμβούλιο έγινε 26 Ιουλίου 2001& η αγορά του υπολοίπου 15% έγινε στις 18 /12/2001 και όχι το 1998. Άρα έως τον Οκτώβριο του 2002, που είχαμε εκλογές, δεν μπόρεσε να γίνει κάτι πιο σημαντικό από όσα έκανε έως τότε η διοίκηση του κ. Μυστακόπουλου.
«Με υπόδειξη του κ. Περράκη περιφράξαμε τον χώρο το 2003 που αναλάβαμε, λέει ο κ. Γκίκας ».
Δυστυχώς ο κ. Περράκης στο έντυπο “παλιός ΕΛΑΙΩΝΑΣ” τον Νοέμβριο του 2005 καταγγέλλει την εγκατάλειψη του χώρου και την μη φύλαξη του (δηλαδή 3 ολόκληρα χρόνια αφ΄ ότου ανέλαβε η διοίκηση Καλογερόπουλου) και ω! του θαύματος έχει φωτογραφία με την ταμπέλα της δωρεάς , που ούτε το 2005 είδε.
Επίσης σε σχέση με το όνομα, δεν έχει διαβάσει ούτε την ταμπέλα του συγχρηματοδοτούμενου από την Ε.Ε. έργου το 2008, όπου αναφέρεται ως τίτλος έργου: “Ανακατασκευή του Δημοτικού Πολιτιστικού Χώρου “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΛΥΒΙ”, άσχετα αν κατέστρεψαν με την “ανακατασκευή” και την Αρχιτεκτονική του Μορφή.
Ειλικρινά δεν γνωρίζει ότι οι βιομηχανικοί χώροι διατηρούν την ονομασία τους στην επαναχρησιμοποίηση τους “Άλσος Μπαρουτάδικο - Τεχνόπολις Γκάζι – Μύλος Θεσσαλονίκη”.
Αλλά καλά, δεν είδε , δεν ήξερε , δεν ρώτησε. Δεν άκουσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι η θέση της παράταξης μας για το όνομα είναι, “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΛΥΒΙ”;
Τονίσαμε δε, ότι είναι απαράδεκτη η ονοματοδοσία Πολιτιστικών χώρων από πρόσωπα της πολιτικής και σε κάθε περίπτωση αν ήθελαν συμπληρωματικά να δώσουν ένα όνομα από ανθρώπους του πολιτισμού, θα το κατανοούσαμε, ακόμα και αν δεν συμφωνούμε.
Ελπίζουμε ότι αυτή η αντιμετώπιση του κ . Αντιδημάρχου δεν είναι συνέχεια της επιλεκτικής μνήμης και της γενικευμένης απαξίωσης του έργου της Διοίκησης Μυστακόπουλου -“ΑΝΑΠΛΑΣΗ” ,που με συστηματικό τρόπο από την πρώτη ημέρα ανάληψης της, η Διοίκηση Καλογερόπουλου προσπάθησε, παρουσιάζοντας έτοιμες μελέτες , συνεχιζόμενα έργα , διασφαλισμένους πόρους, ως αποκλειστικές κατακτήσεις της από «παρθενογένεση».