-

-

21 Μαΐ 2010

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20-5-2010

· Χωρίς την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον οποίο ο κ. Δήμαρχος προσπάθησε να εμπλέξει στην μικροκομματική και μικρόψυχη φιέστα του, στο “Ελληνικό Μολύβι”.

· Χωρίς τις Δημοτικές Παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

· Με ελάχιστη συμμετοχή Αιγαλεωτών και φορέων του Δήμου,

η διοίκηση της πόλης πραγματοποίησε τα «εγκαίνια» του πολυχώρου πολιτισμού “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΛΥΒΙ-Γ. ΒΡΑΝΑΣ- Κωνσταντίνος Καραμανλής”.
Το μόνο που κατάφερε, ήταν να αποδείξει για μια ακόμη φορά στον Αιγαλιώτικο λαό ότι, εδώ και καιρό, η διοίκηση Καλογερόπουλου αποτελεί μειοψηφία και σε λίγο παρελθόν στην κοινωνία μας που δεν συμμετέχει στα τερτίπια της.
Ο πολιτισμός δεν είναι μικροκομματικό παιχνίδι ούτε προεκλογική φιέστα που θυμίζει άλλες εποχές. Ο πολιτισμός είναι η ψυχή της κοινωνίας αλλά και ο πιο αξιοπρεπής και αξιόπιστος μοχλός ανάπτυξης της.
Με αυτό ακριβώς το σκεπτικό η διοίκηση της Ανάπλασης απέκτησε με πολύ κόπο το 2001 το Ελληνικό Μολύβι, για να το αναδείξει η ίδια η κοινωνία του Αιγάλεω σε “εργαλείο” της πολιτιστικής και οικονομικής ανάπτυξης της.
Ειδικά σήμερα, που η ελληνικός λαός δέχεται αυτή την πρωτοφανή οικονομική, και όχι μόνο, επίθεση εναντίον της ίδιας του της υπόστασης, ο πολιτισμός είναι η μοναδική του ελπίδα.
Αυτό δεν το καταλάβατε ποτέ, αγαπητέ Δήμαρχε.
Το καταλαβαίνει όμως και το γνωρίζει καλά ο Αιγαλιώτικος λαός..
Το καταλαβαίνουμε και το γνωρίζουμε και εμείς.
Και δεσμευόμαστε να επαναφέρουμε το “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΛΥΒΙ”
στην πολιτιστική του πορεία όταν το Αιγάλεω, μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου, κατορθώσει να ξαναμπεί σε τροχιά ανθρωποκεντρικής ανάπτυξης.