-

-

6 Φεβ 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2011-02-03 (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 2.2.2011)

Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω, που πραγματοποιήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2011, υπέβαλλε δύο ερωτήσεις και μια επισήμανση, καθώς και πρόταση ψηφίσματος για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς το οποίο έγινε αποδεκτό και ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Ακολουθούν οι ερωτήσεις, η επισήμανση και το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
1. Πότε θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης που συνεδρίασε μια φορά ουσιαστικά το προηγούμενο έτος, αν έχει εικόνα των υποχρεώσεων της Επιχείρησης αι τι σκοπεύει να κάνει με τα χρέη και τις υποχρεώσεις της, πρώτα και κύρια προς τους απασχολούμενους σ΄αυτήν ,μέσω εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
2. Δεδομένων των θέσεων που πρόσφατα εξέφρασαν τόσο ο νυν όσο και ο πρώην Δήμαρχος, των παλαιότερων αποφάσεων του Δημ. Συμβουλίου, αν σχεδιάζει άμεσα την έκδοση νέας απόφασης ή ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου για την συνέχεια της λειτουργίας του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Δυτ. Αθήνας, ως ουσιαστικής παρέμβασης του Δήμου στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο Λοβέρδου;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Επισημαίνουμε ότι ο «Καλλικράτης» προβλέπει την ανάγκη λήψης απόφασης του Δημ. Συμβουλίου ως 28/2, για την λειτουργία δύο σημαντικών επιτροπών (Δημοτικής Διαβούλευσης και Συμβουλίου Μεταναστών) και ενός νέου θεσμού του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.
Δεδομένης της διαπαραταξιακής συμφωνίας που απαιτείται, των 2/3 του Δημ. Συμβουλίου, για την συγκρότηση και τη λειτουργία τους, θα θέλαμε να γνωρίζουμε τον σχεδιασμό και τις προθέσεις της Διοίκησης.



ΨΗΦΙΣΜΑ
"Το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγάλεω θεωρώντας δεδομένο τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς εκφράζει τη ριζική αντίθεσή του σε αυξήσεις, σε συνθήκες κρίσης και ανεργίας, του εισιτηρίου που βαρύνουν δυσανάλογα τα χαμηλά λαϊκά στρώματα."