-

-

14 Μαρ 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2011-03-10 (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 9.3.2011)

Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω, που πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαρτίου 2011, υπέβαλλε τρεις ερωτήσεις.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
1. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ημερήσιου τύπου το Υπουργείο Παιδείας δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων έχει λάβει απόφαση συγχώνευσης του 7ου και 15ου Δημοτικών Σχολείων, συγχώνευσης του 1ου και 8ου Γυμνάσιου Αιγάλεω και υποβάθμισης του 11ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω. Ερωτάται η Διοίκηση αν έχει λάβει ενημέρωση από το Υπουργείο και τι προτίθεται να κάνει σε περίπτωση υλοποίησή τους, με δεδομένες τις κατηγορηματικά αντίθετες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας. Ερωτάται επίσης, αν κοινοποίησε τις αποφάσεις αυτές εγκαίρως προς το Υπουργείο.

2. Τι πρόκειται να πράξει για το θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης και για τη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης με δεδομένο το αδιέξοδο που η ίδια δημιούργησε με το μη έγκαιρο καθορισμό κοινών κριτηρίων και προϋποθέσεων, μετά από την αναγκαία διαπαραταξιακή διαβούλευση όπως έγκαιρα της είχαμε επισημάνει και ζητήσει, που είχε σαν αποτέλεσμα τη μη εκλογή Συμπαραστάτη και τη μη σύσταση Επιτροπής Διαβούλευσης;

3. Αν θα συνεχιστεί η απαλλαγή καταβολής τελών καθαριότητας των κυλικείων των δημοτικών σχολείων.